Навици, които вредят на здравето

Изключвате напълно мазнините от менюто си
22 фев 2017 14:30, Михаела Лазарова
0
Навици, които вредят на здравето
Снимка: freeimages

Чувствате по-често умора, настинките сякаш са част от вашето ежедневие, а заедно с всичко това са се появили и други неразположения. Очевидно нещо е нарушило вашия баланс и добро здраве. Въпреки и да мислим, че живеем сравнително здравословно, има навици, които могат да влошат здравето ни. Вижте някои от тях.

Погрешна диета

Ако на този етап спазвате диета, помислете какво е менюто в нея. Към диетите с ниско съдържание на въглехидрати или такива, които изключват цели групи храни, трябва да бъдем с повишено внимание.

Често такива хранителни режими не дават възможност за баланс и поддържане на добро здравословно състояние. Изключването на цели групи храни крие риск от потенциално опасни за здравето хранителни дефицити.

Големи порции

Приготвяте домашна храна, която взимате в кутия и за офиса, но порциите са големи. Това, че храната ви е домашна и здравословно приготвена не означава, че трябва да прекалявате с порциите. Не забравяйте, че половината от чинията ви трябва да е пълна със зеленчуци, останалата част се разпределя за чистите меса, рибата, въглехидратите и полезните мазнини.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


0
Още по темата: диетаздравенавици
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Как да прочистим дебелото черво?
Как да прочистим дебелото черво?

Как да прочистим дебелото черво?

20 идеи за есенен маникюр
20 идеи за есенен маникюр

20 идеи за есенен маникюр