Навици, които вредят на здравето

Изключвате напълно мазнините от менюто си
22 фев 2017 14:30, Михаела Лазарова
0
Навици, които вредят на здравето
Снимка: freeimages

Чувствате по-често умора, настинките сякаш са част от вашето ежедневие, а заедно с всичко това са се появили и други неразположения. Очевидно нещо е нарушило вашия баланс и добро здраве. Въпреки и да мислим, че живеем сравнително здравословно, има навици, които могат да влошат здравето ни. Вижте някои от тях.

Погрешна диета

Ако на този етап спазвате диета, помислете какво е менюто в нея. Към диетите с ниско съдържание на въглехидрати или такива, които изключват цели групи храни, трябва да бъдем с повишено внимание.

Често такива хранителни режими не дават възможност за баланс и поддържане на добро здравословно състояние. Изключването на цели групи храни крие риск от потенциално опасни за здравето хранителни дефицити.

Големи порции

Приготвяте домашна храна, която взимате в кутия и за офиса, но порциите са големи. Това, че храната ви е домашна и здравословно приготвена не означава, че трябва да прекалявате с порциите. Не забравяйте, че половината от чинията ви трябва да е пълна със зеленчуци, останалата част се разпределя за чистите меса, рибата, въглехидратите и полезните мазнини.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: диетаздравенавици
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари