Лененото семе стимулира храносмилането

Съдържа омега-3 мастни киселини
30 юни 2017 19:15, Eкип на Puls.bg
0
Лененото семе стимулира храносмилането
Reuters

Лененото семе има богато съдържание на белтъчнини, въглехидрати, витамини, алфа-линоленова киселина (ALA), фибри и лигнани. Тези елементи спомагат за здравето на нашата кожа и коса. Консумацията на семето носи още много предимства за организма.

Лененото семе съдържа и омега-3 мастни киселини. Те имат способността да се борят с раковите клетки, отпускат чревната микрофлора и поддържат нивата на кръвната захар. Разнообразните нутриенти, от които е изградено лененото семе, го правят част от много диети за здравословно хранене. Ето пет невероятни ползи на продукта върху здравето: 
 
Подпомага храносмилането
 
Високото количество на фибри и други нутриенти в лененото семе подпомагат храносмилателната система и улеснява движението на червата. Една лъжица ленено семе на ден е напълно достатъчна, за да предпази стомаха ни за дълго време. 
 
Бори се с раковите клетки
 
Антиоксидантите в семената предпазват от рак. Те намаляват растежа на раковите клетки в организма. Лененото семе има положителен ефект и върху пациенти с простата и рак на гърдата, но не може да замени лечението им изцяло.
 
Помага при диабет
 
Редовният прием на ленено семе катализира инсулина и балансира нивото на кръвната захар в тялото, с което се бори с диабета.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари