Полезни съвети за по-ефективно ходене за отслабване

Редувайте темпото
23 юни 2020 05:30, Михаела Лазарова
5
Полезни съвети за по-ефективно ходене за отслабване
Снимка: Istock

Отслабването става най-лесно и здравословно, когато се храним с подходящите полезни продукти в неголеми количества и се движим повече. Съществуват много видове двигателна активност, тренировки и упражнения, с които можем да отслабнем и сред които да изберем най-подходящия начин за движение за себе си според индивидуалните ни предпочитания и особености на организма ни.

Ходенето е един такъв страхотен начин да добавим повече движение към ежедневието си. То е най-естественото движение на нашето тяло, за което природата го е създала. Ето защо можем да се възползваме от неговите полезни въздействия както в отслабването, така и в подобряване на цялостното здравословно състояние.

Кои са основните ползи от ходенето за отслабване?

Тъй като ходенето е най-естественото движение, за което нашите тела са създадени, то е и едно от най-полезните и безопасни за нашето здраве. Ходенето подобрява цялостното здраве, тъй като стимулира кръвообращението. Добрата циркулация на кръвта осигурява достатъчно кислород за всички тъкани и органи в тялото, както и добър транспорт на хранителни вещества до всяка клетка.

Ходенето подобрява психическото здраве. Самата мисъл, че полагате усилия за доброто състояние на тялото си оказва благотворно влияние върху психиката и емоционалното състояние. Движението при ходене стимулира освобождаването на ендорфини и серотонин, които подобряват настроението и предотвратяват отключване на депресия.

Ходенето се бори с наднорменото тегло. Това е една от най-големите му ползи. При ходене се изразходват калории, което спомага за редуцирането на излишните мазнини.

Хидратирайте се

При движение тялото губи своите течности по-бързо. Ако времето е топло това се случва още по-бързо. Затова винаги пийте достатъчно вода преди и по време на тренировка, както и след нея, за да възстановите изгубените количества течности.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Точно, 3, по-малко приети калории и повечеизразходени - това е единственият път към отслабването.А здравословното хранене е нещо по-различно. То не е непременно калориен дефицит. Нито е ниско и високо нам какво си поредно модно там чудо невидяно. Организмът има нужда от всички хранителни групив съотношението, дадено от учените /не от жълтарите и ФБ-"мислителите"/, минерали и витамини. Прясна храна и чиста прясна вода.
4
4
 
4
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
За отслабване при женътъ само sex при пълна програма,глад и работъ.
3
1
 
4
 
! Отговори
Ти да видиш преди 3 години
Няма значение, какво се яде умнико, а калорийният прием! Казват му калориен дефицит-приемаш по-малко калории, от колкото имаш нужда. Това е единственият начин, другото си е ала-бала.
2
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще отслабнете с ходене ама друг път ! Не заблуждавайте хората само. Който иска да отслабне начина е само един - правилно хранене. И ако трябва да сме точни - нисковъглехидратно хранене !!!
1
0
 
4
 
! Отговори
Саксофонов преди 3 години
Гаджето е супер!