6 грешки, които влошават вирусната инфекция

Настинката също
17 фев 2022 09:11, Михаела Лазарова
4
6 грешки, които влошават вирусната инфекция
Снимка: Istock

Вирусните инфекции, настинки, грип, коронавирусна инфекция са само част от атаките, които причиняват щети на имунната система и организма. Те са част от живота ни и трудно можем да се предпазим изцяло. Когато се разболеем обаче, има някои неща, които със сигурност не трябва да правим, защото така влошаваме симптомите и правим оздравяването по-трудно и бавно.

Кои са грешките, които не трябва да допускате, когато сте болни?

Не спирате да тренирате

Една от най-честите грешки, които много хора правят, е да не спират да тренират, защото се чувстват не толкова зле, имат енергия и смятат, че това ще подобри съпротивителните им сили. Всъщност се случва тъкмо обратното. Когато имате вирусна инфекция, макар и лека, организмът се нуждае от почивка. Ако не спрете да спортувате, това изтощава имунната система допълнително, като прави настинката по-лоша.

Не спите достатъчно

Едно от най-важните неща за бързо оздравяване и по-лесно справяне с настинката и вирусната инфекция, е добрият сън. Ако не спите достатъчно, това се отразява негативно на имунните защити и способностите на тялото да преодолее инфекцията. Нужно е да си осигурите колкото се може по-дълъг и дълбок сън, за да може да се справите по-бързо с настинката.

Не спирате да пиете алкохол

Щом не се чувствате толкова зле си казвате – какво пък, ще изпия чаша вино, няма да навреди. Алкохолът всъщност може да влоши настинката и вирусната инфекция. Той директно потиска имунната система и я прави по-слаба, неспособна да работи на пълен капацитет, според realsimple.com. В допълнение алкохолът пречи на съня, което прави нещата още по-лоши.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Основната грешка е пиенето на антибиотици без нужда.