Бътън: “Класиране в топ пет ще е успех за нас”

Пистата в Малайзия е една от най-тежките за пилотите и автомобилите поради голямата влажност на въздуха и високите температури
17 мар 2005 12:02,
Бътън: “Класиране в топ пет ще е успех за нас”
Дженсън Бътън
Една година след първия си подиум в кариерата Дженсън Бътън заяви, че въпреки новия двигател в своя БАР не очаква тимът му да бъде сред конкурентите за победата.

Наистина не смятам, че можем да бъдем конкурентноспособни за победата в Малайзия. Все пак има голяма вероятност да се борим за една от петте топ позиции”, заяви 25-годишният британец.

През изминалата година в Гран при на Малайзия Бътън се добра до третото място и шампанското в един доста успешен сезон за БАР.

Настоящият сезон обаче започна коренно различно за пилота на БАР и за самия тим. Джанкарло Фисикела от отбора на Рено спечели първото състезание, докато според специалистите Макларън ще е основен конкурент на Ферари за титлата при конструкторите.

Автомобилът ни не е толкова лош, колкото изглежда, просто трябва да го подобряваме с всеки изминал ден. Новият двигател ще е значителен плюс за колата, но нека не забравяме, че сезонът едва сега започва,” добави Бътън.

Пистата в Малайзия е една от най-тежките за пилотите и автомобилите поради голямата влажност на въздуха и високите температури.  

Гран при на Малайзия е с начален час 9.00 в неделя (20 март). Пистата Сепанг е с дължина 5,303 км., а рекордът на една обиколка се държи от Михаел Шумахер (Ферари), поставен през миналата година – 1.24:125 мин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание

Спонсорирани публикации