Бяс по германски. И български сълзи. За Мадона

Един емоционален разказ за сблъсъка с Мадона в Дюселдорф, преживян от български фенове
10 сеп 2008 19:28,
99
Бяс по германски. И български сълзи. За Мадона
Ураганът Мадона. Снимка: madonnabitches.com

Сцена за милиони, светлини за милиони, хореография за милиони, Мадона за милиони и емоция – безценна.

Това може да бъде равносметката за концерт от актуалното турне на Мадона в момента - „Sticky and Sweet“.

Част от него са и българските фенове. Които безспорно са едни от най-верните на звездата. Без шега.

И най-емоционални. Така си е. Решихме да ви представим един концерт на Мадона през техните очи. Техните очи, които тръгнаха с лек скептицизъм към Дюселдорф за концерта там на 4-ти септември, малко разочаровани от това, което бяха видели и чули от досегашните дати на Мадона от „Sticky and Sweet“. Но при сблъсъка с Нея, всякакви притеснения за скучен и лош концерт се оказа... смешни.


 

Вижте историята на Цветелина.

Здравейте, приятели!!Завърнах се снощи, но нямах никакви сили да разказвам какво преживяхме тези четири дена до Дюселдорф и обратно!

Пристигнах на 3-ти сутринта в София, където имах среща с bobispam, darko и sanvean (никове на хора от най-голямото българско фен пространство за Мадона у нас - Madonnabitches).

На летището се срещнахме с останалата част от групата ни - Madonnabg , girlieshow_93 , BATKO_BORANO и сестра му , erotic + още 5 фена, които не бяха от нашия форум.

И така, групата ни се отправи към самолета. Красотата да видиш земята от 11 000 километра е неописуема. Зарежда те емоционално и те пристрастява отново и отново да летиш.

По едно време някой пусна Мадона, тогава за първи път ми трепна истински, че ще я видя отново, за пореден път, и това ще се случи след по-малко от 24 часа.

Пристигнахме в Дортмунд и се сблъскахме с местния климат. Студено и влажно време , за по-малко от 1 час вече се бях вкочанила от студ, но не ми пукаше от нищо и се преоблякох на перона пред смаяните погледи на задръстените немци. Пътуването до Дюселдорф трая ококло 1 час.

Слизайки на гарата, веднага нападнахме един автомат за топли напитки. Продължавах да треперя от студ, но благодарение на супичката успях да се сгрея поне малко. Бързо стигнахме до хостела, където след няколко неуредици се настанихме. Вече беше станало твърде късно за метрото и амбициите ни да отидем до стадиона, за да видим каква е хавата.

Предпочетохме да си спретнем малка разходка из района и да намерим нещо за хапване. Нападнахме едни турци, хапнахме по няколко дюнера, направихме им луд оборот за 12 ч. през нощта, и доволно се отправихме към хостела за да отпочинем и поспим малко.

Станахме рано - към 5 часа, за да можем да хванем първото метро към стадиона. Заварихме другата агитка от България, която беше прекарала нощта там в нечовешки студ, видимо недоспали нервни и изморени. Настанихме се нашия лагер непосредствено след тях.

Опънахме дюшеци и снаги и зачакахме. Времето поне за мен мина бързо. С приятна компания и много смях стана 13,30 часа, когато изневиделица се появиха двама от охраната и настана лудницата.

Едни немци, които бяха след нас, прескочиха загражденията и в суматохата аз използвах ситуацията да се шмугна и да застана първа в една от кошарите.

Така зачакахме отново кротко чак до 17, 30 ч., когато се изправихме - наближаваше часът, в който трябва да ни пуснат вътре. Вече треперех от вълнение. Мадона направи кратък саундчек (проверка на звука, бел. ред.), но почти не се чуваше.

След около час отвориха входа на hot tickets (фенове, които са купили специални пакетни билети, даващи им право първи да влязат и да са най-близо до сцената), които всъщност едва ли са били повече от 250-300 души.

Нашият ред беше след 15 мин. Минах покрай проверяващите за част от секундата. На автомата за проверка на билета не си спомням дори как профучах.

Пробягах разстоянието от първи до втори пункт за отрицателно време.

Но вече бях без дъх. Не знаех как ще пробягам и останалото разстояние. Там обаче ни спряха уж за проверка на билетите, отново. Но тълпата беше толкова озверена, че май на никого не му скъсаха билета и смазахме в буквалния смисъл проверяващите. Ние се пръснахме. Не виждах никой от нашата група.

Хукнах с последни сили към вътрешността на стадиона. Блъскахме се с други фенове. Имах чувството, че бягаме от някакво природно бедствие.

Забавих се малко на стълбите. Някой ме достигна и ме хвана през кръста. Не знаех кой е. Само чух „Давай, Фло (Фло е никът на Цветелина в Madonnabitches, бел. ред.) “, малко остана. Помислих си, че е Дарко.

Така двамата се залепихме за 2-ри ред (2-ри ред хора пред самата сцена, което е невероятно място за концерт, особено за концерт на Мадона, бел. ред.).

Аз се хванах за огражденията. Имаше място, но хората с хот тикетите най-нагло ме избутаха с лакти.

Едва след това, като се обърнах, видях, че придружаващият ми е бил erotic. Прегръщахме се, че отново сме заедно, а тълпата се редеше след нас и започна да се сгъстява въздухът.

На него му прилоша, едвам се държеше на крака и се молех да се оправи.

Ситуацията изнерви и Робин. Идеше ми да се врътна и да си изляза. Тълпата се кефеше на неизвестните за мен песни, все едно че са дошли да гледат не Мадона, а нея! И дойде часът 21, 30. Светлините изгаснаха, започна интрото и се появи ТЯ!!!!

Крещях обезумяла от кеф. Тълпата също. Изведнъж всичките негативи се стопиха и изчезнаха. Не виждах много от "Candy shop" (откриващото парче, бел. ред.), тъй като изпълнението беше на основна сцена.

Виждах я отдалече, а това много не ми се нравеше. Веднага забелязах, че е в невероятно настроение. Може би за първи път от всичките ми 6 концерта, на които съм я гледала. И не се излъгах. По време на целия концерт усмивката не слезе от лицето й.

Не спираше да се шегува и постоянно правеше невероятно смешни физиономии - типично в неин стил.

За първи път пред нас застана по време на „Beat Goes On“. Сякаш я виждах за първи път. Отново толкова красива, секси и излъчване на истинска Кучка!!. На „Vogue“ крещях и пеех с пълно гърло. На няколко пъти погледна точно към нас.

Успях да я огледам добре. От главата до петите. Насладих се на излъчването. И погледът ..ох погледът.....Ще ми държи влага за цял живот. Не вярвах на очите си, че тази жена е на 50 г. И все още не го вярвам! Не спря да танцува. Флиртуваше с публиката. Многократно.

Може би за първи път с това турне така се раздава и обръща повече внимание на платилите солидна сума, за да я видят. Бързо се заредиха песните. Не усетих кога минаха "Into the groove" , "Heartbeat" и "Bоrderline". На "She's Not Me" ревнах.

Кучката откачи. Имах усещането, че ще се хвърли в публиката от кеф. Всеки път, когато идваше до нас, тълпата се блъскаше и натискаше искаха да я пипнат.

Аз още в началото на концерта се хванах за решетките. За да мога да се държа и да не ме пометат като скачам и танцувам.

На няколко пъти застана точно пред нас и погледът й беше насочен именно върху нас.

Сигурно защото не спирахме да пеем и да скачаме. Нямам много спомени от Music .., песен, която е изпълнявала многократно... някакси мина като песен от старите грамофони.

Естествено, публиката пееше с нея, но истински фурор направи с "Like a Prayer". Успях да зърна екраните, целият стадион беше на крака, пляскаше и пееше с нея!

Devil-a ("Devil wouldn't recognize you", балада от последния й албум "Hard Candy", бел. ред.) я изпя прелестно - с нея започна и циганската част. Точно тогава и стадионът живна и така бе до края.

Досега бях с представите, че Бонита ("La Isla Bonita") ще ми е много скучно изпълнението, тъй като вече сме го гледали, но напротив .Толкова емоция хвърли в това изпълнение, че няма на къде повече.

"You Must Love me" ...Нямам думи, едва ли някога е правила по-добро изпълнение на балада. Ревах през цялото време, трудно ми беше да се успокоя. Започна последната част, знаех, че идва краят на концерта, а не исках.

Стадионът пееше с нея. На "Ray of Light" успя отново да ни накара да скачаме. Не вярвах, че ще се радвам пак на това изпълнение. Попита ни какво искаме да ни изпее. Някой се изцепи "True Blue". И тя изкоментира недоволно - "Тру Блу, бла бла" и запя "Like a virgin"...

Остави ни нас да я изпеем, като от време на време се включваше, а за финал заби жици на "Hung Up". Последва "Give It To Me". Това бе изпълнението на вечерта.

Малко преди финала заби точно пред нас (отново) и ни подаде микрофона. Имах усещането, че ако се протегна още 10 см, и ще го хвана.

За част от секундата се загледах в очите й. Много силен момент за мен. Разплаках се. Пак. От една страна, че успях да я видя отново и от друга - че не искам да си тръгва .

Шоуто свърши с надпис на екраните Game Over. Веднага техниците започнаха да разглобяват сцената. А ние се събрахме за няколко снимки и впечатления. За самия концерт и турнето мога да кажа само положителни неща.

Въпреки че е набързо скалъпено и липсва нещо по-специално, както сме свикнали досега, турнето ми хареса .

Мадона пя прелестно. Нямаше го фалшивото пеене от първите 2-3 концерта. Минусите идват от Live nation (проумотърската тур компания на Мадона) и безсмисленото им решение за хоттикетите. По този начин много хора са отказват да я гледат втори и трети път.

Аз не съм от тях. След 2 седмици отново стягам куфарите, този път за Атина. Знам, че отново ще преживея лудницата, дори и в троен размер заради балканските нрави, които ще се съберат на стадиона в Атина.

Няма значение, тя ще е там. За да ме зареди с енергия. Да ме направи щастлива. Благодаря ти, Мадона, за всичко.

Благодаря на всичките, които бяхме заедно и споделихме този прекрасни 2 часа заедно. Обичам ви !

На концерта в Атина ще бъде и Dnes.bg.

Очаквайте включване от най-бурния концерт от турнето на Мадона. Със сигурност ще е така.


99
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
1
 
! Отговори
мадонна преди 13 години
Човек който нарича Мадона "бездарна"е изключително ***!Мадона има талант и то не един!Колко от вас знаят,че тя пише песните си сама?Мадона има по елементарен глас,но в никакъв случай лош!Изгледал съм всички турнета на Мадона и знам какво говоря!Това,че вие не сте наясно е друга тема.Винаги ще има бедни души като вас, които си придават важност, като оплюят някоя известна личност.Поради причината която е най присъща за българина завист,каквото и да си пишете не променяте факта,че мадона е уникат!
97
1
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
NO80 da vzeme da si napi6e edna kniga za entusiaziranite "4itateli na komentari" v
96
0
 
1
 
! Отговори
преди 14 години
и аз бях на концерта в Рим, уникален, плаках, крещях, пях и просто се наслаждавах на една легенда!!! А на всички които пишат разни глупости за Мадонна ще им кажа по добре в устата отколкото като ТЯХ в краката.
95
0
 
1
 
! Отговори
Mad Mad преди 14 години
просто си нямате на представа какво шоу прави тази жена...бил съм на много концерти но Мадона бие всички рекорди по шоу...Аз обаче не я уважам за това...шоу с пари и добри продуценти всеки може да направи...Никои тук не спомена че Мадонна е една от малкото певици които се изучават дори и в социологията...Ами щом и социолоъите са я признали...нямам какво да говорим повече...Пожелавам на всеки да я види на живо и да раъбере какво имам предвид...пак и ако и там не разбере...е тогава си търсете причината в себе си...
94
1
 
0
 
! Отговори
Музиканта преди 14 години
и разбира се много от вас четат големите списания за да разберат кои колко е добър.....това е смешно. Винаги ли ви трябва помощ да решите кои е добър и кой е явление? Хората дето ми показват списания ще им кажа че ватре има само платени обяви, не кои колко е продал....глупости. И стига сте гледали *** дето идват от USA.
93
1
 
0
 
! Отговори
Музиканта преди 14 години
Кака ви Мадона каквото и да говорите знае с кого да си пие кафето..А колко била талантлива и била голяма певица, това са пълни глупости. Познавам много по добри и певици и танцйори които никога няма да ги видите. Музикалният бизнес не се интересува от талант и това го знае всеки професионалист.Хората които ги гледате по ТВ не са най-добрите. Медиите са контролирани от големи корпораций пониакога с много мрасни пари в тях. Тези които вземат решения си нямат хал хабер от музика. А народа са овце, те гледат каквото им пуснат, повечето не разбират. Така че да си звезда като Мадона не значи да си супер музикант, просто добър бизнесмен, това е. аз пътувам редовно по света и сам видял такива таланти, дето Мадона само може да си мечтае за тяхните качества, но тъи като Мадона е в мафията, няма проблем.
92
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Тя е палава ... , Тя е нежнааа... , Тя е с виснала кожа... , Тя винаги наси чоропогащник да не И личиии и с странното тиксо сигурно да и изпъва кожицата ... ;)
91
0
 
0
 
! Отговори
oliver_vogue преди 14 години
И аз бях там и всичко в статията е точно така - поне доколкото може да се опише с думи. А относно озлобените писачи тук - не знам защо въобще някой им отговаря на глупостите. Те единствено и само затова са постнали тук - за да си излеят глупостта и завистта.
90
0
 
0
 
! Отговори
Plamen Valentinov St преди 14 години
ne si na4esa dartata i tq,:)))))
89
1
 
0
 
! Отговори
Plamen Valentinov St преди 14 години
ne si na4esa dartata i tq
88
1
 
0
 
! Отговори
GlobalAdmin преди 14 години
Ето един добър и свободен форум за Мадона:madonna.edno.info
87
0
 
1
 
! Отговори
noname преди 14 години
Аз бях на концерта в Рим. Трудно е да се изрази с думи цялата емоция,която изпитах преди,повреме и след концерта.Просто беше едно най-яките ми преживявания в целия ми живот!
86
0
 
1
 
! Отговори
кой преди 14 години
Абе много ми е интересно, уж не ви интересува Мадона, уж я мразите много, а все тука киснете и пишете?!? Хахахах...много сте ми интересни!
85
0
 
1
 
! Отговори
TheTruth преди 14 години
Първо, браво на Номер 80! Абсолютно адекватно мнение...И само като малко (!) допълнение, може би НЯКОИ са чували за списанието (и институцията) БИЛБОРД, което тези дни навърши 50 години. По този повод бяха обявени НАЙ-УСПЕШНИТЕ 100 музиканти на планетата. Ето и класацията:1. The Beatles2. MADONNA3. Elton John4. Elvis Presley5. Stevie Wonder6. Mariah Carey7. Janet Jackson8. Michael Jackson9. Whitney Houston10. The Rolling Stones"Горката" Мадона...И нека след това хората които толкова не могат да я понасят поне не се правят на много интересни с клишета от рода на: стара чанта, дърта барака, брънтия и т.н.МАДОНА Е ИНСТИТУЦИЯ, МАДОНА Е ЯВЛЕНИЕ, МАДОНА Е НАРИЦАТЕЛНО!!!
84
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Добре написано от 80, но не ме вълнува Мадона! Сори! Преди 15-ина, 20 години беше върха на кариерата й, въпреки че като се замисля и тогава си беше същата бездарна ***, но сега вече стана дърта бездарна ***, което изключително много я доближава с Литито. Сори за грубия ми език, но предпочитам да се изразя грубо но истинно, отколкото да лижа нафталинови . МЪдона направи страхотна кариера през годините, незнайно защо. Може би заради кyрвенския си нрав и поведение. Евалата й правя само за тялото, което успява да поддържа на тази достолепна възраст. Иначе съкратено не ме е кефила и няма как и да ме кефи, независимо колко интелигенти мислят обратното. И Мара "отварачката" не ме кефи и чалгата не ме кефи. Кефи ме да си цоцам биричка например и да не ме занимават с глупости...Ай идете си купете албумче на мадона, че да му се кефите и вие.
83
0
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
Ех, защо всички в нета не пишеха по този начин!Напълно съм съгласен с това момиче. Всичко е казано много точно.
82
1
 
0
 
! Отговори
LOCKY преди 14 години
Да, напълно споделям горното мнение на това умно момиче... Това че Мадона е икона е проблем на обществото и времето, в което живеем. Нито тя е виновна за това, нито пък отричащите я... Просто така е трябвало да стане, дано поне тя и феновете й са щастливи от факта, че амбицията, хъса и алчността в крайна сметка пребориха таланта, човещината и благородството.
81
0
 
1
 
! Отговори
nqkoq si преди 14 години
Bravo 80!Dobre 4e iam vse o6te intiligetni hora koito znaqt kakvo zna4i da priznae6 i da uvajva6 tova koeto drugi hora sa postignali s cenata na mnogo mnogo trud.
80
0
 
1
 
! Отговори
just a girl преди 14 години
Често чета коментарите в днес.бг, но винаги ми се е струвало безпредметно да се включвам в дебата, по-скоро използвам случая искрено да се позабавлявам с някое и друго компетентно мнение. Обаче този път направо съм се смяла със сълзи. И като четох историята на Цветелина, и като четох коментарите. Момичето обаче няма да го коментирам, защото така е почувставалло нещата, така ги е разказало. Обаче някои от мненията ме провокираха да се включа и аз. Харесвам Мадона, не съм от най-върлите й фенове. Имам си други фаворити, но имам и достатъчно мозък в главата си, за да оценя това, което е постигнала и най-вече огромния й принос за развитието световния шоубизнес и за поп културата като цяло!!! Първо, за заблудените, Мадона не трябва само и единствено да се възприема като певица, а и като artist и entertainer и най-вече като блестящ провокатор! Да, тя няма гласовите данни на Уитни Хюстън или Арета Франклин, но пък според хората от сп. Ролинг Стоун, ( това е едно много авторитетно и изключително високотиражно списание, което се разпространява по цял свят) които професионално, подчертавам, ПРОФЕСИОНАЛНО, се занимават с музика и развлекателна индустрия, Мадона е изключителен талант и е най-известната жива жена на планетата. А хората от списанието не си ги решават просто ей така тези работи, те правят едни доста реномирани класации, на базата на мащабни изследвания, анализи и анкети. Няма, обаче, никакъв смисъл да се впускам в някакви излишни възторжени обяснение колко е велика Мадона. Идеята ми е просто, че хората, които си позволяват така авторитетно и убедено да плюят Мадона в коментарите си, просто не осъзнават, че няма абсолютно никакво значение какво мислят те по случая. Да, може да не я харесвате, няма лошо, но когото така компетентно я отричате и се чудите защо ли пък Днес.бг ви занимават с нея, сте не само смешни, но и жалки. Хората по цял свят я наричат икона и кралица на попа, а според вас тя не заслужава дори и да бъде споменавана в световно известния сайт Днес.бг. Кефите ме, честно!!! Когато един човек, вече повече от 25 години гради име и това име се е превърнало в световна величина и символ на нечовешки професионализъм и зрелищно шоу , мисля, че все пак не е уместно да го сравнявате с Лили Иванова!!! Когато един човек, благодарение на своя хъс, амбиция и артистизъм, вече дълги години е превземал класации, получавал е награди, завладявал е сърцата и умовете на милиарди хора по света и през годините милиони хора са се стремили да изглеждат, да се обличат, да танцуват и да се държат като него, вече няма никакво значение какво мисли някой обременен от живота и от проблемите си човечец от Сусурлево например!!! Също така няма никакво значение какво мисля и аз, защото Мадона вече си е някъде там, при Coca Cola, MTV, и Кралицата.
79
1
 
0
 
! Отговори
преди 14 години
ае тая дърта барака няма ли да спре да се прави на нещо което не е от 20 години вече.всеки да знае мястото и стила музика.при нея вече всичко се изтърка.ама явно все още има много bitches като нея издухани

Спонсорирани публикации