НАТО прекратява практическото сътрудничество с Русия

Предстои преразглеждане на всички връзки на Алианса с Москва
Обновена: 18 мар 2014 14:25 | 18 мар 2014 09:25, Елка Василева
115
НАТО прекратява практическото сътрудничество с Русия
Андерс фог Расмусен. Снимка: Reuters

НАТО извършва преоценка на отношенията си с Русия във връзка със събитията в Украйна. Това заяви генералният секретар на НАТО Андерс Фог Расмусен за телевизия CNN в интервю по повод за случващото се в Украйна, предаде ИТАР-ТАСС.

Още по темата

„В момента преосмисляме нашите отношения с Русия – каза Расмусен. - Вече решихме да преустановим практическото сътрудничество с Русия. А когато министрите на външните работи на страните от Алианса се срещнат на 1 и 2 април, те ще преразгледат всичките ни връзки с Русия“.

„Планирахме да проведем съвместна операция по море по обезпечаване на сигурността на американския плавателен съд, на борда на който ще бъде унищожено сирийското химическо оръжие – припомни Расмусен. - Ние ще го охраняваме, но Русия няма да участва в операцията. Това е един от примерите за преустановяване на сътрудничеството“.

В понеделник след срещата в Брюксел с и.д. министър на външните работи на Украйна Андрей Дешчица Расмусен заяви, че Украйна и НАТО са потвърдили намеренията за разширяване на военното сътрудничество и развитие на украинските военни възможности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


115
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
98
0
 
9
 
! Отговори
Атакист преди 10 години
Ми нали НАТО беше създадено с единствената цел да са обединени геьовете от запада срещу лапата на Русия. Какво сътрудничество с Москва го бие в главата тоя?
97
0
 
9
 
! Отговори
а това...дубъл ли е? преди 10 години
Планирахме да проведем съвместна операция по море по обезпечаване на сигурността на американския плавателен съд, на борда на който ще бъде унищожено сирийското химическо оръжие припомни Расмусен. - Ние ще го охраняваме, но Русия няма да участва в операцията. Това е един от примерите за преустановяване на сътрудничеството. -Ние пък,ще проверяваме Иранската ядрена програма но пък и вие няма да участвувате в мероприятието...Това е един от примерите за преустановяване на сътрудничеството
96
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
102 чети славянче чети инче ще си умреш необразован и неук ,а това е най-голямто нещастие за един човек
95
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
В НАТО ни вкара Паси БЕЗ ДА НИ ПИТА--------------------------------------------------------104 Как да не те е питал бе ти за кого гласува на изборите 2001 за НДСВ за СДС за БСП за ДПС , кажи бе за кого гласува , ако не си гласувал да си гласувал , негласуването е мълачливо съгласие ,а ако си гласувал то всяка една от тези партии умаше в предизборната си програма членство в НАТО и ЕС и това е прието после от НС със почти консенсунс СТИГА С ТАЗИ МАНТРА ЧЕ НИКОЙ НЕ ВИ Е ПИТАЛ
94
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
102 Тъпче и Хитлер е провел Референдум само,ч е се е наричал ПЛЕБИСЦИТ все тая , провел го е и в Германия и в Австрия и резултатите са също толкова категорични като на Путин е малко повечкос 1 % отгоре. Нали за това са тези дирижирани Референдуми за да оправдят престъплението , ти съмнявал ли си се някога в резултат от този Референдум , КАК СПОРЕД ТЕБ СЕ Е ПРОВЕЛА РАЗЯСНИТЕЛНАТА КАМПАНИЯ ЗА ТОСИ РЕФЕРЕНДУМ , КОЙ Я Е ПРОВЕЛ , ИМАЛО Е ДЕБАТИ , ПЛАКАТИ , МИТИНГИ , ей не се правете на улави .
93
1
 
9
 
! Отговори
БГ преди 10 години
В НАТО ни вкара Паси БЕЗ ДА НИ ПИТА. И никой ходил в казарма, че и сега не се кълне в тях, а в името на България (НРБ или РБ). А ЕС и НАТО (респ. САЩ) се мислят за господари на света и измислят санкции срещу желанието на някои сам да определи кой да го управлява. Да не говорим че американците участваха в бунтовете на Майдана и издигнаха за управляващ на Украйна профашистки лидер. А преди години ги заклеймяваха... И когато някой не иска това - приемащите се за Господ налагат санкции. Ха-ха!
92
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
100 Пак нищо не си разбрал , става въпрос за съотношения . В Северна Корея днес се отделят 30% от БВП за армията , в СССР тогава са се отделяли 25% от БВП , Щатите никога не са минавали освен може би през ВСВ 5% от БВП , днес България дава числом и словом 1,4% , така са и страните от ЕС докато Русия и Щатите дават между 4-5% , Израел 7 % , Саудитска арабия дори малко повече , това са реланостите .
91
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
98 Русия прие това , което и позволяваше скапаната и икономика умнико а до разпада на СССР подържаше по-голяма от натовската армия поне в сухопътните сили и тоз значително по-голяма понеже стратегията и беше нападателна , нейна цел винаги си е била Европа , за това и във флота без стратегическия подводен е много назад понеже нямаше интееси извън Европа и най-много Близкия изток .
90
0
 
12
 
! Отговори
MSC преди 10 години
АМАН ОТ ТОЗИ МИТ ЗА РАЗПАДАНЕТО НА СССР!СССР СЕ РАЗПАДНА ПО СЪВСЕМ ДРУГИ ПРИЧИНИ!ИМАШЕ ЕДНО ИНТЕРВЮ С ЕДИН ОТ ЛЕТЦИТЕ УЧАСТВАЛИ В ПРОГРАМАТА БУРАН.ЧОВЕКА СИ ГО КАЗА ЯСНО,ЧЕ Е СПРЯНА ПО ПОЛИТИЧЕСКИ ПРИЧИНИ!В СЪЮЗА ПАРИ ЗА ТАКИВА НЕЩА ИМА ВИНАГИ!ВИНАГИ!А ДА СРАВНЯВАШ ПО БОГАТСТВО(НЕ ХАРТИЙКИ)СЕВЕРНА КОРЕЯ С РУСИЯ Е ПРОСТО.....БЕЗ КОМЕНТАР.
89
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НАТО ВЕЧЕ РАЗБРА ,ЧЕ МНОГО ГРЕШИ ПО ОТНОШЕНИЕ Н РУСИЯ.ГЛЕДАЙТЕ НА ЖИВО РЕЧТА НА ПУТИН.ОТКРОВЕН Е ЧОВЕКА И ИМ ЗАЯВИ ЕДНО КЪМ ЕДНО,ЧЕ МУ Е ПИСНАЛО ОТ ДВОЙНИТЕ ИМ СТАНДАРТИ.БРАВО ПУТИН!
88
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
96 В това ти е проблема , в изклюително елементарното мислене , значи Путин храни кавказците кито са по оазарищата на Москва , които въртята търговия на черно , аре стига бе . Освен това Хитлер превзе цяла Европа , занехго работеха не само арийци . И щом не виждаш приликите между национализма и шовинизма на Путин и този на Хитлер значи наистинна си много зле. Та Путин се подигра дори с твоята азбука а ти пак му лижеш подметките , такова си падение .
87
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
92 Славянче предишния път когато Съветския съюз стигна до 25% от БВП разходи за армията / в Севена Корея се оценяват на 30% / се разпадна , не издържа на конкуренцията , защо си мислиш че този път ще успее , още повече че поне за сега границите на Русия са отворени и тепърва наплива от кафърни и можещи руснаци към Запада ще се засилва , там непрекъснато изтичат умове . При соца имаше желязна завеса и ги спираше.
86
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Разсмусен от ден на ден по Размусен и в последно време Нечесън и зле Сресън
85
0
 
5
 
! Отговори
Руснаците преди 10 години
Че те кога са контактували ? Само искат без да дават. Това ли е сътрудничество ? По-добре без него.
84
1
 
14
 
! Отговори
антиЕС преди 10 години
горките украинци,само ако знаят сега каква хурка ги чака,ще видят що е демокрация ,от *** им ще влиза и през носа им ще излиза
83
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
87 а не е ли п напред изграждането на неонацизма в лицето на Адолф Путин , който по примерна на ментора си Хитлер анексира Крим така както Хитлер на времето анексира Австрия копирайки го едно към едно дори и като месесц от годината и Адолф първо вкара воските после проведе Плебисцитит с категоричния резултат от 98.7 и Путин първо вкара войските после проведе Референдумс с резуктат 96,3 е Хитлер го бие с малко.
82
0
 
9
 
! Отговори
Chicho Pey преди 10 години
Израелският шпионаж : майката на всички скандали
81
0
 
4
 
! Отговори
архангел до 83 преди 10 години
Пич, това е супер клипче. а тези некъдърници хамериканци ли са?
80
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
86 за какъв нов световен ред бълнуваш
79
0
 
3
 
! Отговори
Chicho Pey преди 10 години
Датско Моше -заело се с доизграждането на Неоционизма !

Спонсорирани публикации