Левски иска в Стара Загора, Черно море - на 24-ти

Очакват се 10 хил. сини фенове на стадиона, който и да е той
Обновена: 4 май 2015 14:02 | 4 май 2015 12:16,
25
Левски иска в Стара Загора, Черно море - на 24-ти
Снимка: архив Булфото

Левски твърдо държи финалната среща за купата на България с Черно море да е в Стара Загора, а не в Бургас или Ловеч, съобщава "Труд".

От Черно море обявиха, че приемат всяко място, стига да се играе на 24 май, а не на 28-и, както е по програма. Ловеч засега не иска двубоя.

Левски също не желае Града на люляците заради ужасните отношения между "сините“ ултраси и местната полиция. "Герена“ твърдо отказва и Бургас, защото е близо до Варна и много далеч от София, а на мача се чакат десетина хиляди запалянковци от столицата.

По подобни причини "сините“ приемат, че не е джентълменско да се играе на националния стадион. Докато Стара Загора е на удобно място за двете агитки. Засега никой не се противопоставя твърдо на варианта със стадиона на Берое.

Има обаче условие "препъникамък“ от полицията. Причината - арената не е изрядна откъм зони за равностойно разделение 50:50 за публиката на Левски и Черно море.

Хората на реда изрично настояват, ако мачът е в Стара Загора, зоните за фенове да се оформят според условията за охрана. В такъв случай единственият изход е "моряците” да приемат техните привърженици да получат двойно или тройно по-малко места на стадиона.

От практична гледна точка едва ли ще е проблем, защото е ясно, че "сините“ ще бъдат в пъти повече от варненци.
Още не е отпаднала възможността и за пренасрочване на финала. Най-оригиналният вариант предвижда мачът да е на 24 май, неделя, а двубоите от предпоследния кръг, вместо да се играят във въпросния уикенд, да минат за сряда (27-и) или четвъртък (28-и).

По наредбата в последните два тура всички дуели трябва да бъдат в един ден и час. Всъщност тогава в долната половина на класирането едва ли още ще има интрига.

Още спортни новини четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Подуянци Де и да Одят Се подуяннци Ше останат. ***, като манталитет.
18
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А Левски и Берое като играха финал в Ловеч какво му беше?! Нито стадиона е голям,нито публиката сега ще е повече. Стадиона в Ст. Загора е по- голям,а и по-отдалечен от Варна и София. Ловеч беше на един час път за двете агитки тогава,но ексцесии нямаше! А и не вярвам моряците да имат над 600-700 души подкрепа ако мачът е на 300 км.
17
2
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Предлагам мача да се играе в Букурещ,на националния им стадион.Може да бъде прецедент,досега е нямало друг такъв случай.Както се очакват около 10хил.левскари и около 5 хил.варненци.Не смятам че ще им излезе много скъпо и ените и другите ще пропатуват стотина километра повече.Ще дойдат и поне 15хил.румънци.Така че финал пред 30хил души,кога е било това.Стара загора,Бургас,Ловеч,да ви таковам клошарските стадиончета.Поне ще има атмосфера и мача ще се запомни. БфС да се замисли малко върху това.
16
2
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
до 19Виждал съм стадион Берое.Капацитет 8-9хил.Като се има предвид че се очакват около 7хил.левскари и около 3500 варненци,като сложим и около 4хил любители на футбола стават близо 15хил.Като съберети такава маса дрогирани шопи и варненци на едно място става взривоопасно,дори ченгетата няма да могат да осъществят контрол.При възникнало напрежение тази разгневена маса ще потроши не само стадиона ви,но улиците откъдето минат.Не се заблуждавай като ходят 8 хил души на Берое,тук ситуацията е друга.
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ти стадион "Берое" виждал ли си го?! Явно не,щом предлагаш Сливен...
14
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Където и да бъде мача Черно Море ще победи.Айде Никола Спасов,ще напълним купата с мастика.Точе резултат 3:2 за Черно Море.Що се отнася до Мача Стара Загора въобще не е вариант,капацитетът е 8хил.души ,има само идна трибуна,как ще събереш феновете на два отбора на едно място.Остава Бургас,но Левски ако не иска там,защо да не се играе мача в Сливен,добър стадион и на равно отстояние от София и Варна.
13
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не искаме подуянчани в Стара Загора.
12
1
 
4
 
! Отговори
nijmegen преди 8 години
До Todor...che s kakvo paauvash do Burgas-s karuchka li?
11
1
 
8
 
! Отговори
Todor преди 8 години
Burgas - Varna 3 chasa paat !Burgas - Sofia 3 chasa i polovina, kakav im e problema ?
10
4
 
10
 
! Отговори
нали сте ГРАНД преди 8 години
От София до Бургас са 3 часа по аутобан. От Варна до Бургас са 2 часа през Източнз Стара планина. В годините след така наречената Социалистическа революция Левски бе един от двата толерирани отбора и се натика в ролята на национален отбор. Често централните /разбирай столични/ журналисти тръбят, че половин България била синя, а другата червена /къде са другите отбори и къф *** търсят в това курдисано първенство/. Споменава се и за хиляди сини фен клубове навсякъде. Защо тогава ГРАНДА не отстъпи
9
5
 
10
 
! Отговори
SZ преди 8 години
A Stara Zagora nqkoj pita li q? Starozagorci ne sme saglasni narkomanskite ordi na Batkov da vilneqt na hubaviq ni stadion!
8
4
 
15
 
! Отговори
до дървения селянин преди 8 години
До до сЕй столичанино в повече,аман от такива ***,които си избиват комплексите на гражданин.Предполагам,че си голям столиманин от 9 микрорайон на големия столичен квартал люлин или си направо от факултето,а?
7
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
където искате, само по-далеч от Софияаман от задръствания, ченгета и затоврени улици заради тия футболни ***
6
13
 
6
 
! Отговори
до с преди 8 години
Ей ,***,знам ,че анонимното "с" означава само едно- СЕЛЯНИН ,и то с главно "С" трябва да го изписваш! Видно е ,че не можеш да се сдържиш ,газ пикаеш ,но не се мешай в делата на големите отбори ,където мизерници и мижитурки ,като тебе и твоето анонимно и неизвестно клубче са абсолютно незабележими! Кретай си в миризливата провинция и остави забвението да обгърне изцяло теб и твоето махленско тимче!
5
7
 
16
 
! Отговори
с преди 8 години
Важното е да им е удобно на шопите. Той мача е решен вече извън терена, остава да погледаме цирк. Но хубавото ще дойде после - поредната срамна страница в синята постсоц история - я иртиш, я някой друг вселенски анонимник.
4
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
У София на дербито с ЦСКА ходят по 2-3 хил , в Бургас и Стара Загора очаквали 10 хиляди. Явно ще са внос отнякъде.
3
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха ха , Говедата не щат в Ловеч, щото финал там не са печелили не заради друго, тресе ги суеверие.
2
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Предлагам да хвълят монетка (ези Бургас/тура Стара Загора )
1
1
 
21
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
Референдум!

Спонсорирани публикации