Апашите атакуват между 8 и 11 ч., влизат през отворени прозорци

Понякога разчитат на късмет, но по-често имат информация
38
Апашите атакуват между 8 и 11 ч., влизат през отворени прозорци
Снимка: Pixabay

В отпускарския август от полицията отчитат по-малко домашни кражби в сравнение с миналото лято.

Те са с 58 по-малко. В същото време, броят на задържаните за домашни обири е по-голям, каза Марио Киричков, оперативен работник в сектор "Кражби" към СДВР, пред bTV.

Още по темата
Апашите атакуват най-често в часовия диапазон между 8 ч. и 11 ч.

На първо място крадците посягат към пари и скъпоценности.

Следва битовата техника – телевизори, таблети, фотоапарати, аудиотехника.

Крадците най-често те влизат с взлом с професионално изработени инструменти като шперцове, по-рядко предпочитат да разбият вратата или ключалката. Не са редки случаите, в които, улеснени от нашата разсеяност, те влизат през отворени балконски врати или прозорци.

"В зависимост от информацията, която са получили лицата от криминалния контингент, че се държат големи суми пари или ценности – те се самоорганизират каква брава трябва да се отключи, дали има огнеопорна каса в жилището и как тя да бъде отключена" каза Киричков.

Той допълни, че крадците нахлуват в домовете на хората най-често, след като счупят патронника на бравата със специализиран инструмент. Случаите, в които влизат с груба сила или отключване, са доста по-малко

"Това са лица от специализиран криминален контингент. Често получават информация от някой близък, от обкръжението на обекта, който е набелязан за кражба. Другият вариант е на случаен принцип – взимат каквото намерят"", заяви Марио Киричков и допълни, че едно жилище се наблюдава около четири дни преди да бъде атакувано.

Подсилването на външната врата и частната охрана са сред най-препоръчваните съвети, оказва се обаче, че това не е достатъчно, защото често крадците влизат през прозорците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 16 Муахахахааха....и аз съм така човече.
16
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те само като ми видят отвън дървената олющена стара дограма дето е 30 годишна- на колкото е и блока в който живея, като ми видят небоядисания ръждясал парапет който не е боядисван от 15 години и като ми видят неостъклената тераса и като ми видят мръсната ел печка със ел скара за 20 лева на терасата и направо ще им се отще на апашите да си правят труда да влизат в апартамента ми.
15
4
 
6
 
! Отговори
ЦИНИК преди 4 години
Планират ли ва да ва окрадат жа го напраат.Коту и да праите жа ва зулът.Няаа спасение.
14
2
 
19
 
! Отговори
избирател преди 4 години
Да бе 6-ти,защо правят така тия хора при тия ОГРОМНИ заплати?!Защо им е риска да влязат у неква моделка ли ,ква беше там,да откраднат 200 000 кеш и още толкова бижута,вместо да работят.Та от заплати за има няма месец два ще ги изкарат.Странни хора ей,не можа да им угоди човека с главно Ч.....
13
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дръжте си питбул вкъщи да ви е мирна главата .....
12
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И к'во ще ми вземат? Моите пари ги държа в банката. У нас имам един компютър за 600 лева което могат да отмъкнат. Пералнята ли ще ми отмъкнат дето струва 300 лева...че да си я врат в заднника или хладилника пак за толкова или ел печката за 150 лева дето тежи 80 кила.
11
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само да внимават, да не се подхлъзнат от прозореца, пък ако ще би и от вратата да са влезли. Ще като се размажат на тротоара от 12-тия етаж, една повече фрактура на тиквите няма да личи. Виж, ако ме няма в къщи и се включат две микровълнови без кожуси - ще заваря грозна гледка. Ще разуча къде най-наблизо има загробени чумави *** - ще е полезно за такива случаи. Не че имам какво толкова да пазя, но считам подобно чистене на *** като служба на обществото. Да заповядат и Господ да им прости.
10
0
 
18
 
! Отговори
Няма преди 4 години
такова нещо като най-вероятен времеви диапазон. Престъпниците атакуват по всяко време. А заключващия касов механизъм не се влияе от това, дали съответната каса е огнеОпорна!
9
12
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Имам два питбула, които редовно не храня няколко дни преди да заменем на море.Нека да заповядат айдуците.
8
1
 
23
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 4 години
В България вече има толкова много инвестиции, че няма работна ръка!
7
0
 
30
 
! Отговори
Бау преди 4 години
Най-опасно е "някой близък" да ти завижда и да те докладва от злоба на крадци ...
6
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не работят? При тези инвестиции днес когато сме в ЕС и НАТО и партньори на САЩ, при тези високи заплати които постоянно растат, много по-изгодно е да работиш отколкото да крадеш и да рискуваш!
5
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормално е при свободата и демокрацията всеки да си избира дали да стане почтен човек или апаш - всеки е свободен. А почтените хора могат да си построят имоти с огради, камери и охрана да ги пази от апашите. Всеки е свободен. Свободата Санчо, е най-висшето благо дадено на човека.
4
0
 
20
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Какво означава "огнеОпорна"?
3
1
 
12
 
! Отговори
до 1 преди 4 години
Бай, бабо, да не те набележат.
2
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единственото спасение от айдуците е пускане на високочестно напрежение. Това напрежение нама да ги убие но ще ги накара 5 минути да си говорят сами. Опасвате с това напрежение всички прозорци и врати и гледате комедия безплатно. . Ако не сте на ти с техниката обърнете се за помощ към накой който разбира от тези неща.
1
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да заповядат, ще получат 9мм в кратуните.... Новия закон ще ме пази

Спонсорирани публикации