Рецептата Dnes: Разядка с чесън

Гони вирусите надалеч, подсилва имунната система
15 мар 2020 08:22, Иванка Гъркова
11
Рецептата Dnes: Разядка с чесън
Tialoto.bg

Подсилването на имунната система и консумацията на противовъзпалителни храни е една от предпоставките за това да държим вирусите надалеч от нас. Освен коронавирусът, който дойде и до България, в страната ни има грип от тип А и В, който също може да ни прати в болнични.

 
Конвенционалната медицина препоръчва похапването на чесън през този сезон – като превантивна мярка срещу грип и настинка. Богат на множество съединения, той има антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, които могат да ви спасят от инфекции през зимата и да предпазят сърцето от увреждане.
 
Няма как да ядем чесън всеки ден, но ако сте си вкъщи и искате да похапнете малко, ви предлагаме една рецепта – за вкусна разядка. Тя ще подобри апетита ви и същевременно ще повиши защитните сили на организма.

Необходими продукти:
 
– връзка пресен чесън;
 
– 3-4 лъжици зехтин;
 
– 200 г извара;
 
– 4-5 лъжици пълномаслено кисело мляко;
 
– сол на вкус.
 
Вземете чесъна, почистете го и го нарежете на ситно. След което го изсипете във висок буркан. Добавете изварата и с помощта на пасатора натискайте бавно, докато стане еднородна смес.
 
След като чесънът и изварата станат на каша, добавете зехтина, киселото мляко и солта. Продължете да пасирате за около минута.
 
Останалата част от рецептата четете в Tialoto.bg 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз го правя, но пасирам вътре (пасирам за гладка консистенция) 3 варени яйца, шарена сол (смес от червен пипер, сминдух и чубрица) и малко орехи (желателно без черупките :-). Става като яйца по панагюрски, но на пастет. Подходящо за хора без зъби като много от възрастните. Може и копър по желание. Пробвайте и кажете мнение. Бон апети
10
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който е дал минус на долния коментар е изключитлено неграмотно и/или комплексирано същество.
9
6
 
6
 
! Отговори
до 2 преди 4 години
Някои антибактериални средства доказно работят и срещу вируси. Защо е така - дълго в за обяснение.В случая с чесъна, не се разчита толквоа на бактерицидното му действие, колкото на другото му действие - да тонизира организма и да подсилва имунната система. То това е и по-важното. Защото ако се с консумация на храни и напитки, които обиват вируса, можеше да се предпазим, щяха да ни препоръчат по половин кило рикия и готово :)
8
0
 
12
 
! Отговори
до точно преди 4 години
Продава се и бъгларски но преобладава китайският.Даноси вземем поука от тази криза и започнме отново сами да си произвеждаме поне традиционните стоки и услуги.Тази пуста алчност ще ни съсипе. Защо да не внесем китайски чесън по 50 цента за кило и да го продадем по 5 долара? Яко, а....
7
2
 
3
 
! Отговори
а преди 4 години
Интересно ще е в БАН да проверят кои растения убиват вируса по дефиниция. Със сигурност има такива - вероянто - фурми, може би чесън, смокини и поне 100 други варианти.Ако пресният чесън не убива доказано вируса, по-добре не го яжте суров по разни разядки, освен ако нямате намерение да го киснете в спирт, например.
6
0
 
9
 
! Отговори
Az преди 4 години
Хубава рецепта, тематична. :) Добре ме подсетихте за нея. Благодаря.
5
5
 
8
 
! Отговори
точно преди 4 години
с чесън "произход: китай" - друг в българия не се продава! пълен с кадмий, живак и арсен!! бон апети!!!
4
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вируси може да не убива, но след солидна консумация, спазването на социална дистанция в градския транспорт става много лесно. Кромид лук помага по почти същия начин.Комбинацията от двете е шампион.
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименТОЕСТ БАКТЕРИЦИДНО ИЛИ АНТЕБАКТЕРИАЛНО
2
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЧЕСЪНЪТ ИМА АНТИБАКТЕРИЦИДНО ДЕЙСТВИЕ, ТОЕСТ УБИВА НЯКОИ ВИДОВЕ БАКТЕРИИ. НЕ ВИРУСИ. ПРОЧЕТЕТЕ, ИМА РАЗЛИКА. ЧЕСЪНЪТ НЕ УБИВА ВИРУСИ.
1
4
 
10
 
! Отговори
Пиян - залян преди 4 години
Рецептата е 3 по 100 домашна на гладно , после бира и сутринта .....зелев сок !

Спонсорирани публикации