Рецептата Dnes: Карамелизиран френски тост с ябълки

Печен, не пържен
10 авг 2020 13:57, Илияна Николова
2
Рецептата Dnes: Карамелизиран френски тост с ябълки
Снимка: istock

Продукти:

1 чаша кафява захар
½ чаша масло
2 супени лъжици царевичен сироп
¼ чаша орехи
1 ябълка
12 филии хляб
6 големи яйца
1 и ½ чаши прясно мляко
1 чаена лъжица ванилия, течна
½ чаена лъжица бадемов екстракт
¼ чаена лъжица сол
 
Приготвяне:
 
Намажете с мазнина тава за печене. В тиган загрейте захарта, маслото и царевичния сироп на средна температура. Разбърквайте, докато започне да се сгъстява. Излейте сместа върху хартия за печене в подготвената тава. Разпръснете орехи. Подредете и нарязаната на малки парченца ябълка около орехите. След това подредете филиите върху ябълките и орехите.
 
Разбийте яйцата, млякото, ванилията, бадемовия екстракт и солта в купа. Залейте хляба със сместа. Оставете на стайна температура за около час да попие или покрийте и приберете в хладилник за през нощта.
 
Загрейте фурната на 180 градуса. Печете филийките до златисто или за 40 минути. Сервирайте ги като обърнете тавата, така че ябълките и орехите да дойдат откъм горната страна на филиите.

2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари

Спонсорирани публикации