Работници крещяха на Лукашенко "Напусни!", той спря нета в цялата страна

Президента на Беларус държа реч пред "най-лоялните" си работници
18 авг 2020 17:00, Нели Христова
191
Работници крещяха на Лукашенко "Напусни!", той спря нета в цялата страна
Снимка: БГНЕС

Протестите в Беларус не стихват. Тъкмо напротив - разрастват се. След масовото шествие, на което присъстваха повече от 100 хил. души, стотици работници, сред които и служителите на държавните медии, обявиха стачка. И точно в този напрегнат момент президентът Александър Лукашенко реши да произнесе реч във фабрика и то само пред "най-верните си служители". Но това далеч не приключи добре за лидера.

Още по темата

Лукашенко пристигна във фабриката за военни автомобили с хеликоптер, като целта му бе да избегне протестиращите в центъра на Минск. А работници, които да се "насладят" на речта на президента в MZKT са предварително избрани - само най-лоялните от тях ще зърнат на живо диктатора. Но въпреки всички тези усилия, докато Лукашенко говори на "верните си служители", те започват да крещят "Напусни!" и "Подай оставка". А той, в стила на Последния диктатор на Европа, им отговаря: "Казвате, че изборите са нечестни и искате нов вот. Моят отговор на този въпрос е следния - вече проведохме избори и, докато не ме убиете, други избори няма да има. Дори и да ме застреляте утре, има други хора, които са готови да заемат мястото ми."

Лукашенко също така добави, че не е светец, но ако не бил твърд с народа си, Беларус нямало да съществува. "Да, знам, че не съм светец. Вие познавате моята твърдост. Но ако не беше тя, тази държава нямаше да я има. Знайте със сигурност, че аз няма да посегна на вашите деца и няма да дам страната на никого."

Случката не остана скрита и от обектива на камерите. Клиповете бързо се появиха в интернет, а засрамен, че цялата страна ще види унижението, Лукашенко направи това, което стори още в началото на изборния ден - изведнъж интернетът в цял Беларус спря.

"Спирането на интернета в понеделник изглежда технически съвместимо с продължителното мрежово затъмнение от миналата седмица", казва News Алп Токер, директор на групата за интернет мониторинг NetBlocks, пред VICE.

За първото спиране, още по време на изборите, правителството обвини "външна намеса и технически проблем", но от NetBlocks заявиха, че спирането на нета е било "нарочно и е отнело дълго планиране". Според техния анализ, "само правителството би могло да постигне това".

В средата на миналата седмица интернетът отново заработи. Но тази необичайна рестрикция бе наложена още веднъж след най-масовия протест в историята на Беларус и унижението, което Лукашенко преживя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
хахахаха,герберските *** са се разбесували.Колколи *** трябва да си че да гласуваш за комунистическата партия наречена герб?отговор:съвършено ***
29
3
 
5
 
! Отговори
ultra преди 3 години
До АнонименБеларус независима държава - хахахахаха!
28
6
 
8
 
! Отговори
Хемус преди 3 години
Лукашенко заминавай си,че беларуските да станата като украйнките,за един шоколад с лилава крава,да правят хоп
27
8
 
12
 
! Отговори
Атанас Велмазов преди 3 години
Да живее Александър Лукашенко ! Велик ръководител и държавник ! Майданчето на *** там няма да успее...
26
12
 
9
 
! Отговори
Мишо преди 3 години
Хора, грам не ме интересуват вашите истории за Беларус. Защо обръщате внимание на тези глупости, защо Евросъюза не погледне на протестите в България и не каже на ББ да си ходи или да го обяви за персона нонграта в Евросъюза! Имаме си свои проблеми! А нас като ни мачкат, лъжат, крадат и трупат милиарди всичко е демократично!?????? Позор!
25
14
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прилика между протестите в Беларус и България няма. Беларус е суверенна и независима държава. България е мафиотизирана държава. Там протестите са насърчавани от външни сили, които искат Беларус да заприлича на Украйна, за да могат да я контролират. В България протестите целят да се премахне мафията от управлението и да се спре разграбването на държавата.
24
4
 
13
 
! Отговори
ultra преди 3 години
До АнонименС тази разлика, че ако Тиквата беше диктатор, досега отдавна да са пометени безработляците от блокадите, а за интернет -дращене по клавиатурата, само щяхме да си мечтаем! Слава Богу, че тук е територия на ЕС и НАТО!
23
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руските ***, четете ли, това ви чака и вас под ботуша на Москва. Ще виспират нета и даже няма да можете и да тролите тук. Представяте ли си тогава как ще бъде?
22
21
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев е най-достойния президент който България е имала някога!!!!!
21
10
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев е просто следващия Лукашенко!
20
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В Евразия, където иска да ни отведе товарищ Радев, е така.
19
2
 
8
 
! Отговори
Диктатора Лукашенко преди 3 години
... изобличен да лъже за спирането на нета в страната.Безценно.
18
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 8/12Опорките ви не минават, а един ден тия дето сте се наредили тук, за да защитавате собствения си провал, ще ви изритаме окончателно от обществото.
17
10
 
11
 
! Отговори
Серсем преди 3 години
Е и нашият Тиквун е същият. Те го не щат на село,той поп тръгнал да става. Конституция щял да пише.
16
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев не се беше сетил снощи да спре нета като му скандираха Радев вън от Варна. Сега има да преписва от диктатора. Утре ако нямате нет - да знаете - Радев е навън и хората скандират: юмруче, ИМПИЙЧМЪНТ - веднага!
15
9
 
17
 
! Отговори
пепе преди 3 години
Най ми е смешно като лум*ените сравняват Лукашенко с Бойко. Бързо се забравили, че последните избори ги провете точно ктехния вожд Радев!
14
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
когато в сащ има демонстрации и протести със сблъсъци между полицията и хората,арести и насилие за това е виновна демокрацията-всеки има право да изразява своето мнение,а тръмп не е отговорен за нищо.когато обаче същото това се случи в беларус то тогава е виновен единствено и само лукашенко.
13
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
интересно преди изборите тукашните спецове казваха че Путин иска да смени Лукашенко а сега казват че го защитава,спечиялистчета изяснете се най-накрая кой иска да го смени
12
6
 
11
 
! Отговори
БОЙКО СПИРА НЕТА преди 3 години
МАЙТАП, БЕ, УИЛИ, ТОЙ СЕ ГРИЖИ ЗА НАРОДА СИ, НЕ Е КАТО ЛУКАВИЯ БЕЛАРУСИН. КАКВО НЕ Е НАПРАВИЛ БОЙКО ЗА БЪЛГАРИЯ?
11
17
 
19
 
! Отговори
BG реалност преди 3 години
Данни за извършени престъпления от държавния глава Румен Радев има в прокуратурата. Това стана ясно от извънреден брифинг преди повече от месец на главния прокурор Иван Гешев в Съдебната палата. От думите на Гешев, който бе заобиколен от ръководителите на всички прокуратури в страната, се разбра, че събраните факти са сериозни и при всеки друг български гражданин моментално биха довели до повдигане на обвинение. И НА СЛЕДВАЩИЯ ДЕН започнаха така наречените СПОНТАННИ ГРАЖДАНСКИ ПРОТЕСТИ

Спонсорирани публикации