Русия обвини САЩ в агресия за оспорвания газопровод "Северен поток-2"

Проектът, който е почти завършен, би удвоил руските доставки до Германия
Обновена: 6 дек 2020 21:00 | 6 дек 2020 17:27, Веселина Йорданова
425
Русия обвини САЩ в агресия за оспорвания газопровод "Северен поток-2"
Снимка: БГНЕС

Русия обвини Съединените щати в незаконно и агресивно поведение във връзка с коментарите за оспорвания газопровод "Северен поток-2", който ще свърже Русия с Германия, предаде ДПА.

Още по темата
Изказването на американски дипломат с призив за спиране на проекта е акт на "политическа агресия и незаконна съпротива" срещу газопровода, написа снощи във Фейсбук говорителят на руското външно министерство Мария Захарова.

Робин Куинвил, шарже д'афер в посолството на САЩ в Берлин, заяви следното пред вчерашното издание на в. "Ханделсблат": "Сега е моментът Германия и ЕС да призоват за мораториум върху изграждането на газопровода". По думите й това би изпратило ясен сигнал, че Европа "вече не приема постоянното злонамерено поведение на Русия".

Захарова обвини САЩ, че от десетилетия се опитват да подкопаят руските тръбопроводи въпреки съществуващите договори и прикани Вашингтон да се придържа към международните правила.

Полагането на тръбата в Балтийско море бе спряно в края на миналата година под натиска на американските санкции, но Русия се ангажира да продължи проекта сама.

Руски строителни кораби са били засечени днес на радарите близо до германско-датската граница, където са планирани довършителни работи по оставащия 2,6-километров участък от "Северен поток-2".

Германските власти разрешиха изграждането до края на годината, припомня ДПА.

"Северен поток-2" е почти завършен. Той би удвоил доставките на руски природен газ през Балтийско море до Германия, най-голямата икономика в Европа.

Противниците на проекта, сред които САЩ, Полша и Украйна, твърдят, че газопроводът ще осигури на Русия икономически контрол над Германия, докато германското правителство казва, че ще създаде преки и сигурни енергийни доставки. (БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


425
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
358
1
 
0
 
! Отговори
Глупости преди 3 години
Еусия не се жалва *** такива просто не искат да хвърлят камъка първи затова говорят ще фащ ги провокира постоянно но що те не направят нещо а само говорят тези спасители фащ щото ги е шубе да не изчезнат защо иначе уж обединяват всички завоевени държави с мозачния тумор фато щото немигат да направят нищо и накрая пак няма да направят нищо щото не могат
357
1
 
3
 
! Отговори
До пияница мистик преди 3 години
Лекувам успешно пияници. Мистици още не мога, но ще се науча! Бой, глад и малко е****!А онези произведат всичко! Продават и купуват всичко, което им е изгодно. Интересно, Саудитете и Дубай какво ще правят, като им свършат въглеводородите? А, сетих се за една гениална нашенска журналистка, която съобщи, че нов трансуранов елемент е създаден в ускорител в...Дубай! Скотинката не е чувала за Дубна! Между другото, > от 20 г.вицепрезидент на ОЯИ в Дубна беше българин - Цветан Вълов, мир на душата му!
356
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 361За да разбереш думата "анексия", прочети какво се е случило с кралство Хавай! Помисли, ако имаш някакъв зачатъчен орган за мислене, сравни с Кьонигсберг и особено с Крим!Кьонигсберг е военна плячка на СССР, като Елзас и Лотарингия за Франция, Померания и Данциг за Полша (вярно, тях другарят Сталин ги даде на неблагодарните пановье!).Разбери термините и тогаз ги употребявай, крееети!
355
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Рушофилски тролТи, глупи, едно излечение не можеш да съчиниш и до втръсване повтаряш едно и нещо! Гледай всеки ден Россия 24 и ще видиш! Ще ти домъчнее, че съвсем неотдавна рублата беше по-евтина, а сега се стабилизира на по-изгодно ниво. Всъщност, колко струва йената?
354
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 371Мария Захарова много се различава о нашата Захариева. Тя не се оплаква, а ги кара онези да настръхват всеки път, като си отвори устата! Интелигентна и речовита, перфектно знае английски и китайски (и писмено!). Не е като неукото пазарджиклийче, за което запознати твърдят, че фамилията е от треклянската махала Мангьовци. Мангьовци?
353
2
 
5
 
! Отговори
До анонимен 382 преди 3 години
А знаеш ли какво ще ти напиша на дирника с пръчката?Че гуглата ти не струва - първо провинции на Китай ще са Калифорния, Орегон, Вашингтон и Британска Колумбия, а после и други щати и провинции.Русия засега мисли само за бивши свои земи, като Крим (вече си го върна) и Аляска...
352
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво е това Русия ?!Провинция в Северен Китай... така ми го изписва в Гугъл.Какво се оплаква тази провинция ?
351
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 393. Русия и трябва слаба Армения, за да изгони така наречените либерали на Пашинян и да завладее Армения помагайки и, този имперски прийом не е патент на Русия, а е от древността.В случая с нас през Сръбско-българската война от 1885-та не успява и затова прилагат резервния сценарий: преврат с тактическа цел да да свалят царя, а стратегическа да разделят обществото условно на фили и фоби. Това им е сценария в България и в момента, да отслабват държавите и да ги държат зависими.
350
11
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пирамидата САЩ е време да рухне с измислените им брътвежи за световно господство. Време е да спрат да определят на другите как да живеят. Новите колонизатори на света.
349
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вова,не говори повече с тия наглеци.Говедата разбират само от бой.
348
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДОЙДАТ ЛИ ОБОНГО И БАЙДЪН ПАК НА ВЛАСТ В САЩ,ОЧАКВАЙТЕ ВЕДНАГА ВОЙНИТЕ В СИРИЯ И УКРАЙНА ДА СЕ ПОДНОВЯТ!
347
5
 
9
 
! Отговори
Истината преди 3 години
Байдънясълия,корумпиран старец отново ще изправи Русия на крака!
346
12
 
8
 
! Отговори
хаха преди 3 години
бензиниколонката може да иде при арменския поп да му се оплаче! Ама кат гледам как защитиха Армения, едва ли....
345
2
 
7
 
! Отговори
Отечествен Фронт преди 3 години
До А сега сериозно.... Ама ти сериозно ли мислиш че със тези глупости се изкарват ръждиви центове .Нали всеки отговор ти носи един два ръждиви цента .Това важи и за другите американки *** .Гледам ви акъла и ви кроя шапката и ви слагам минуси до безкрай .
344
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
УжасТ!
343
16
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То се видя че СП2 няма да влезе в Германия поради драконовите санкции на САЩ, но все пак Газпром има печеливш ход. Да обърне тръбата към Калининград и най-сетне да газифицира един умрял руски район като Кьонигсберг.
342
27
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха-ха-ха, двата кораба които изпрати Путин да дострояват СП2 Академик Черский и Фортуна се лутат от една седмица в немски води и ту включват транспондерите ту ги изключват. Създават впечатление за активност но всъщност се шматкат безцелно вкрой немския бряг. Голям е руския страх от САЩ.
341
29
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само не разбрах Мария Захарова на кого се жалва от САЩ?То като никой вече не те бръсне за слива руските оплаквания само показват колко жалка е Русия.
340
31
 
14
 
! Отговори
Да благодарим на САЩ преди 3 години
Че отсвириха агресора Русия от Европа. Да ходи в Азия да си слага тръбите, там пък ще изяде шамарите от Китай.
339
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
САЩ са крайно изплашени от обвиненията на Мария Захарова.