МО: Не сме обсъждали безвъзмездно предоставяне на МиГ-29 на Украйна

Подобно решение би довело до дефицит от способности
10 апр 2023 17:45, Нели Христова
221
МО: Не сме обсъждали безвъзмездно предоставяне на МиГ-29 на Украйна
Снимка: БГНЕС

Министерството на отбраната не е провеждало разговори за безвъзмездно предоставяне на български изтребители МиГ-29 на Украйна. Подобно решение би довело до дефицит от способности, което е в противоречие с Конституцията на Република България и Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, съобщиха от пресцентъра на министерството.

В изпълнение на решението на Народното събрание от края на 2022 година Министерството на отбраната последователно проведе разговори за възможностите за реализиране на т.нар. „триъгълни сделки“, за замяна на част от наличното въоръжение със съвместимо такова от съюзни държави, без да се допуска загуба на способности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
173
2
 
5
 
! Отговори
БГ преди 1 година
Хибридна война на Америка. Щом е дошло от СNN ясно че е лъжа на демократите които искат само кръв и кръв понеже служат на дявола. Лъжа на силите на злото ! И кога го "обнародват" - на Страстната седмица.
172
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ей, тия ни оголиха като охлюви!
171
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски да си обира крушите и да заминава за западните части на сащ , Полша да вземе малко територия от Укрите , а Германия да си получи териториите от Полша ... Това не е ли правилно решение !?То е ясно че Англия и САЩ си получиха ПЕЧАЛБИТЕ от войната , за сметка на ЕС ...
170
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дали министърО е питал нато , какво да говори , или ще се окаже после ОБРАТНОТО . Не че не сме играли този театър много години !
169
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А как стои въпросът с мобилизацията , или са ''сега'' , няма !Много се страхуваме от това '' ЗА СЕГА'' ...
168
11
 
5
 
! Отговори
Аз преди 1 година
Явно под тази статия пишат коментари пълни и.ди.оти. Вместо да се радваме, че има заявена позиция относно целостта на националната ни отбрана и че това е държавническо поведение и народностен морал, вие плюете. Е, "плюйте" и мен с минуси - това не променя фактите!
167
1
 
7
 
! Отговори
Внимателно преди 1 година
КЪДЕ СКРИХА ПЛАТЕНИТЕ ф16.. Пазариха ги по цени по високи от БОИНГ 747 единия. А ГИ НЕМА.. МАЙ били забранени за производство заради черно чумно активна терористична техника предвидена за вграждане. Експерти да огледат рекламни филми на БОИНГ 777 Супер МАкс Веднага наредиха забрана за производство вкл на Ф16/ккакви черно чумни генератори има вградени отпред.
166
0
 
2
 
! Отговори
Гошо преди 1 година
Все някой е и някой го знае....
165
1
 
6
 
! Отговори
ПолЮтик преди 1 година
Не ме гледай какво правя а ме слушай какво ти говоря.
164
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама разбира се, че не сте "обсъждали". Било ви е ЗАПОВЯДАНО без право на коментар по темата.
163
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До На Боко Чекмеджето.Чух ,че щели да ги разменят за китайски пластмасови модели ! С тях нашите соколи ще тренират полети . Напълно безопасно !!!
162
1
 
26
 
! Отговори
На Боко Чекмеджето преди 1 година
Твърде вероятно е да разменим нашите МИГ29 за още чертежи на Ф16 със срок на доставка през 2032 година.
161
0
 
18
 
! Отговори
хахахааа.......... преди 1 година
Президентът на Украйна Володимир Зеленски обеща да даде западните територии на Украйна на Полша за помощ в контранастъплението. Това твърди колумнистът Марек Гала в своя статия за полското издание на NDP.
160
3
 
7
 
! Отговори
на радев комшиите преди 1 година
Естественно, че са си потъркали чаталите и са се разбрали нещичко, което забива КРЪСТ на политическият гроб на рАДЕф. И всичко става ясно друрки и другари драги Първеню!
159
2
 
15
 
! Отговори
Татул преди 1 година
Естествено, обещали са ни нещичко американците!
158
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Еничарите на Радев пак лъжат!!! В противен случай излиза,че лъжат вашингтонските им господари,а това не може да бъде вярно в никой,ама в никой случай!
157
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Турция си е доволна откак ДПС направи Възраждане
156
23
 
6
 
! Отговори
Костадине преди 1 година
Аспарух напусна Евразия през 680г и превзе Мизия с меч от Римската империя. Борис Първи избра Европа като покръсти българския народ през 869г. Копейка иска да се върнем обратно и да станем роби на монголците, които откраднаха българската цивилизация и основаха Русия
155
3
 
23
 
! Отговори
маилс преди 1 година
Абе аз съм по склонен да вярвам на CNN отколкото на нашите продажни фуражки.То и да продават не е ок ,малкото ни останали самолети -все пак пазят и въздушното пространство над Козлодуй ,но да подаряваш и така да крадеш законно от българския народ си е висша степен на наглост.Странно защо никои не казва името на *** предложила сделката
154
3
 
29
 
! Отговори
уточнение преди 1 година
Безвъзмездно можем да дадем на пияните фашаги само Пасито ,Плювню ,Боку ,Харвардския кл.оун ,Инджев ,Агов ,Попкремчева и авторката на тези редове.Халал да са им.Само че изброените по-горе родоотстъпници и продажници не смеят дори един нацист от Украйнината на поканят в дома си.Всеки роден укрофил трябва веднага да тръгне към Бахмут. Колкото по-скоро , толкова по-добре за всички ни.

Спонсорирани публикации