МО: Не сме обсъждали безвъзмездно предоставяне на МиГ-29 на Украйна

Подобно решение би довело до дефицит от способности
10 апр 2023 17:45, Нели Христова
221
МО: Не сме обсъждали безвъзмездно предоставяне на МиГ-29 на Украйна
Снимка: БГНЕС

Министерството на отбраната не е провеждало разговори за безвъзмездно предоставяне на български изтребители МиГ-29 на Украйна. Подобно решение би довело до дефицит от способности, което е в противоречие с Конституцията на Република България и Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, съобщиха от пресцентъра на министерството.

В изпълнение на решението на Народното събрание от края на 2022 година Министерството на отбраната последователно проведе разговори за възможностите за реализиране на т.нар. „триъгълни сделки“, за замяна на част от наличното въоръжение със съвместимо такова от съюзни държави, без да се допуска загуба на способности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
1
 
7
 
! Отговори
Накрая САЩ и гащите преди 1 година
Ще ни вземат, после и ду пето, а центъджиите тещ ще ни обясняват как било по здравословно и печелившо да ходим биз га_щи и нагъзени по посока Запад постоянно!
132
0
 
9
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До Българин "Добре че сме в ЕС и НАТО и живеем богато на висок европейски стандарт в клуба на богатите" Да ние сме НАЙ-бедните в клуба на Богатите. Но Богатите вече не са толкова Богати. ФАКТ с 25% е намаляло промишленото производство в ЕС спрямо 2007 година - независимо включваме или не новите членове което е още по-трагично. Европа произвежда все по-малко физически блага. И ако Високия стандарт е АЙФОН и АЙПЛАТИХ заедно с телевизор Самсунг и Автомобил КИА втора ръка хранейки се с вносни храни
131
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Щом са го написали от ФАЩ, значи ще вземат всички самолети безвъзмездно. Набележат ли те секретните служби, кажат ли, че сестра ти е..к.....а, *** разправяй, че нямаш сестра.
130
0
 
7
 
! Отговори
До 136 преди 1 година
И не само на французите..в Англия и Германия също! Европа затъва в рецесия и бедност :(
129
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
BFM TV: Поради инфлацията французите се налага да пестят от стоките от първа необходимост
128
0
 
4
 
! Отговори
102еЛенаХищнаХиена преди 1 година
Ленче, стига си лазила в полетата за коментари да пазиш Киро с голямата секира! Станахте за резила.
127
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Съпругата на Чарлз III, кралицата Камила може да откаже скиптъра от слонова кост на коронацията заради остри критики на екоактивисти
126
2
 
3
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До до BG рашистите "България няма финансови средства да поддържа голяма, боеспособн армия" МОЛЯ? Трябва някакъв минимум войски и трябва някакъв минимум резервисти. Дефинирай Голяма и Боеспособна? Ето РФ прати в Донбас общо 700000 човека с Резервистите и хората от ЛНР И ДНР. Практически воюват срещу поне 900000 Украинци финансирани от 50 страни в света като за миналата година помоща надхвърля 140 милиарда $(военния бюджет на РФ е около 70 милиарда $ за 2022) коя е боеспособната армия а?
125
0
 
4
 
! Отговори
До 131 преди 1 година
Това е както когато шефа ти каже-свърши тази работа иначе няма да ти платя ;)
124
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стачката на медицинските работници ще бъде най-опустошителната в историята на Обединеното кралство - Sky News
123
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Блинкен каза, че въоръжените сили на Украйна ще започнат контранастъпление през следващите седмици;
122
1
 
1
 
! Отговори
До 129 преди 1 година
Ходи се лекувай! Как може да живееш д такъв когнитивен дисонанс не знам!
121
12
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 година
Добре че сме в ЕС и НАТО и живеем богато на висок европейски стандарт в клуба на богатите, а НАТО ни пази от Русия да не ни нападне както Украйна.
120
11
 
1
 
! Отговори
Българин преди 1 година
По-добре да се навеждам на САЩ отколкото на Русия.
119
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Петата статия гарантира само, че страните започват консултации и обсъждане на съвместни действия за защита на нападнатата страна от НАТО. Но петата статия не действа когато няма какво да се защитава. Българи и руснаци не са един народ, при конфликт Русия няма да напада България и да води военни операции, България просто ще бъде унищожена за минути. Какво ще защити НАТО - купчина кирпич. И да рискуват и те да бъдат унищожени заради жалката България.
118
0
 
5
 
! Отговори
До 121 преди 1 година
Аха..значи съдбата ни е или да сме колония на САЩ или на Русия! Ми направо да си прекръстим задокеанска колония на САЩ в Европа и да отминим армията и НС или правителството! Защото ние сме прекалено бедни да плащаме и за политици и затова е по добре да им плаща Нато и САЩ ;))
117
0
 
5
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До @ @ @ Какво има България - 400+ Т-72 поевчето немодернизирани, поне 1000 самоходни огневи системи клас Гиацинт, Гвоздика, Лале и т.н. около 2000 всевъзможни бронемашини клас БМП-1, МТ-ЛБ и производни. няколко стотин БТР-60 модернизрани с дизелов двигател. изобщо това са ситеми 60те и 70те години на миналия век. Евтини за поддръжка и с относително добра боеспособност - ползват се и от двете страни в конфликта в Ъкрайна. Даваме ги заедно със складовете с боеприпаси и КАКВО? НА ГОЛ ТУМБАК БЕЗ...
116
0
 
1
 
! Отговори
До 122 преди 1 година
Аз съм баща ти.
115
1
 
6
 
! Отговори
F-16 преди 1 година
Какво става с новите модерни златни F-16 за които България се изръси близо 2 милиарда за 8 самолета? Кога пристигат?
114
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами дано да не сте! Че ако оставите България без последните ни самолети, си е национално предателство! И присъдите са... И ще дойде ден да ви се търди отговорност!

Спонсорирани публикации