МО: Не сме обсъждали безвъзмездно предоставяне на МиГ-29 на Украйна

Подобно решение би довело до дефицит от способности
10 апр 2023 17:45, Нели Христова
221
МО: Не сме обсъждали безвъзмездно предоставяне на МиГ-29 на Украйна
Снимка: БГНЕС

Министерството на отбраната не е провеждало разговори за безвъзмездно предоставяне на български изтребители МиГ-29 на Украйна. Подобно решение би довело до дефицит от способности, което е в противоречие с Конституцията на Република България и Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, съобщиха от пресцентъра на министерството.

В изпълнение на решението на Народното събрание от края на 2022 година Министерството на отбраната последователно проведе разговори за възможностите за реализиране на т.нар. „триъгълни сделки“, за замяна на част от наличното въоръжение със съвместимо такова от съюзни държави, без да се допуска загуба на способности.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


221
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
4
 
6
 
! Отговори
Боби преди 1 година
До БГ реалност 1. България няма способности да води война с кой да е от съседите си в момента - ФАКТ 2. България едвам има възможности да поддържа тъй наречения Еър полисинг - ФАКТ(тоест един транспортен самолет пълен с гориво(една 150 тонна бомба) има поне теоретично кой да го свали преди да рухне в центъра на София) 3. България вече практически няма ПВО - комплексите излизат в пенсия банално поради физическа старост - ФАКТ. НАТО няма адекватни ПВО комплекси разчита на Авиация но само за богати
112
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Секретно, колко да е секретно? Щом е изтекла информацията, къртици ровят,за да ни вкарат в конфликта. Който е обещавал да си признае без бой докато е време!!!
111
2
 
8
 
! Отговори
Костадине преди 1 година
Аспарух напусна Евразия през 680г и превзе Мизия с меч от Римската империя. Борис Първи избра Европа като покръсти българския народ през 869г. Копейка иска да се върнем обратно и да станем роби на монголците, които откраднаха българската цивилизация и основаха Русия
110
5
 
2
 
! Отговори
Украинка преди 1 година
Радев и Борисов Слава!
109
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На 23 февруари, но коя година? В репортаж от САЩ в новините казаха, че в доклада е описано 23 февруари 2022г, няколко дни преди да започне войната в Украйна. Що не покажете доклада, а?
108
0
 
7
 
! Отговори
до анонимен преди 1 година
"""Чета ли коментари - да, когато ми е скучно""" ---- Коментарите са по-интересни от "постните" статии!-))))
107
4
 
11
 
! Отговори
До 98 преди 1 година
САЩ не ни разрешават да сме обединени! Или си с тях, или против тях! Притискат и изнудват..ако си против тях санкции, саботажи, война! Те така владеят коланиите си на проинципа разделяай и владей ;)
106
12
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе стига с това лисугерстване. Цивилизованият свят подкрепя Украйна, нецивилизованият - Русия.
105
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Грижа ли ме е ? - не, Гласувам ли - понякога, Подкрепям ли определена партия - не, Тази статия ще промени ли нещо - не, Чета ли коментари - да, когато ми е скучно
104
1
 
12
 
! Отговори
Манолски преди 1 година
Не Ви ли е ясно, че центърът за вземане на решения не е МС
103
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Колко мръсотии са направили зад гърба на българите продажните управляващи.Имате ли съмнения защо сме били 500 години под турско робство?Че и 200 под византийско?Слушам "познавателното предаване " по БНТ с неприятния водещ, който ни "образова", че "бащата на Индже го дал в еничерска ШКОЛА! в османската империя"!!!Може би заточениците в Диарбакър са били на следдипломна калификация?Един кривоуст "обасни" на младежта, че цар Сефт е цар на Одринското царство!***.ащина!!!Майкопродавци!
102
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дни преди началото на войната Кирчо беше министър председател. ТОВА, КОЕТО КИРЧО МОЖЕ ДА ВИ ОБЕЩАЕ-НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА ВИ ДАДЕ. Лъжите на шарлатаните от ПеПе нямат граници. Освен, че лъжат и мажат, те са наглеци. Обещали са разбира се...Те си въобразяват, че държавата работи за тях. Търсете Кирчо! Той е в основата на всички лъжи. Професионален лъжец и мошеник е и Кокорчо.
101
3
 
6
 
! Отговори
ОФчу преди 1 година
""""МО: В първото тримесечие на 2023 г. изтребителят ще бъде представен на правителството на САЩ, като след това ще бъде тестван в авиобазата Едуардс. Първие изтребители Ф-16 Блок 70 са за Бахрейн."""" --- Кога ще стигнат до нас в орязаната си и осакатена версия Ф-16 Блок 70, която закупи Винету, не се знае, но със сигурност се знае, че след Бахрейн е Словакия и едва след това сме ние!
100
1
 
2
 
! Отговори
луи дьо фюнес преди 1 година
"ни чул, ни видял"
99
3
 
5
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Вие вярвате ли си, като говорите. Ние отдавна не Ви вярваме и на думичка
98
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да искате 1 стотинка не ги даватедаром.
97
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименС руските фашисти няма как да сме добре!
96
2
 
3
 
! Отговори
Стефан преди 1 година
Пак ни лъснаха голите ***
95
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А какво ще кажете да няма разделение? Да сме в добри отношения с Америка и с Русия? С Изтока и Запада като цяло? Както наприемр Турция? Лошо ли е? Ние сме зависими едни от други. До кога ще се делиме. Кога ще погледнем къде точно на картата се намираме. Не се намираме до Канарските острови нито до Аляска. Какви са ни интересите? Кой ще ги защити? С кои трябва да търгуваме? С кой да сме по-близки? Кой реално храни света и кой консумира? Кой ни е използвал повече и с кои имаме по-близки приятелски
94
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма нищо за обсъждане. Безвъзмездно на Украйна и 29 пирона не трябва да се дават

Спонсорирани публикации