Нидерландия ни реже "крилете" за Шенген, няма да свали ветото

Това обяви Ерик ван дер Бург
19 окт 2023 21:15, Росен Стойчев
295
Нидерландия ни реже "крилете" за Шенген, няма да свали ветото
Снимка: БГНЕС/EPA

Нидерландия няма планове да свали ветото за влизане на България в Шенгенското пространство. Това обяви нидерландският министър по миграцията Ерик ван дер Бург, съобщи БНР.

Още по темата

"Ситуацията в момента не е променена и не виждам да се промени в краткосрочен план", категоричен бе той.

Министър ван дер Бург отново заяви, че настоява за мисия в България, преди да бъде взето окончателното решение на страната му.

"Първо, искаме независима мисия за установяване на фактите. След това очакваме от Европейската комисия доклад, в който да пише: "Те не само приеха необходимите закони, свързани с върховенството на закона, но и ги изпълняват".

"Приемането на България и Румъния в Шенгенското пространство може да бъде гласувано през декември", каза министърът на вътрешните работи на Испания Фернандо Гранде-Марласка, чиято страна в момента председателства Съвета на ЕС. По думите му гласуването може да стане на такъв съвет при испанското председателство, който ще се състои през декември в Брюксел.

„Румъния и България покриват всички изисквания за Шенген и трябва да влязат. Те показват, че могат да пазят външните граници. Оптимист съм, че ще влязат“, заяви еврокомисарят по вътрешните работи Илва Йохансон след Съвета по правосъдие и вътрешни работи в Люксембург.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


295
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
230
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Този полусляп дъртофелник ли ще решава нашата съдба? и другите ли са такива като него? не съм против третата възраст по принцип но в политиката прекалено дърт не е на добре. Това важи в пълна сила и за Байдън. но явно такива са добри маши. какво има Нидерландия да дели с нас? От какво ги е страх? Какво имат чак толкоз че да им го вземем? уж всички сме европейци ама май някои си мислят е са по - големи. Това винаги ще се изпречва във взаимоотношенията ни. Жалко и нелепо е.
229
3
 
11
 
! Отговори
Мбуа-ха-ха-ха! преди 6 месеца
Е, евроатлантици и демократи - каков стана? Туриха ли ви го? Туриха ви го. Шенген през крив макарон ще да видите.
228
2
 
3
 
! Отговори
Баба Ванга преди 6 месеца
Шенген ке видите през на Макрон кривия. Така да знаете!
227
0
 
0
 
! Отговори
Весел Патиланец преди 6 месеца
А-а-а да пробват - както върви еманципацията с Денков, можем да ги резнем и тях с едно реципрочно вето! Най-после имаме интелигентен Мин.Предс. и на всичкото отгоре без да е безгръбначен като борисов!!!
226
2
 
5
 
! Отговори
Истина преди 6 месеца
Нидерландия или както я знаем ние българите ХОЛАНДИЯ е марионетка на САЩ. От една страна САЩ с едната ръка потупват България по гърба а с другата ръка Холандия държат камшика.
225
3
 
3
 
! Отговори
Поздрави от Русия преди 6 месеца
Министър ван дер Бург е рески агент който няма да ни пусне в Шенген.
224
1
 
12
 
! Отговори
Т.и$квата преди 6 месеца
Не виждам какъв Шенген, и какво сме покрили. Нямаме един осъден престъпник за корупция, пране на пари .За пътища да не говорим, не може никъде да се стигне без да караш като на ски слалом. Прав е и нека да ни държат докато ни дойде акъла. Буци и Пеевски в затвора и тогава може да се говори за нещо.
223
5
 
18
 
! Отговори
aZ-ът преди 6 месеца
В живота и навсякъде по света има една простичка истина - хората уважават силния , не добричкия. По добре е някой да се страхува от теб отколкото да те харесва. Докато ние не се научим да се бием не само помежду си,но и навън нищо няма да стане. Затвори им излаза на Черно Море , открий някоя бактерия в храните им (60 дни карантина на всеки техен камион , докато не тръгнат голи охлюви отдолу под камиона) - просто е. Но за това се изисква хора с топки. За съжаление българина е страхлив.
222
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Холандия е на 4то място по внос в света на китайски стоки и е основен Троянски кон на Китай като препродава в ЕС тия стоки! Има официален френски доклад по въпроса! Както спираме руския газ за ЕС к Сърбия така трябва да повдигнем въпроса за предателската политика на холандците с Китай!! Докато не се опънем ще ни третират така!
221
0
 
8
 
! Отговори
Хубаво тогава преди 6 месеца
Приемайте Мюсюлмански екстремисти! Осигурявайте им прекрасни условия за живот, вместо да се обърнете към тези, които изповядват Вашата идеология и споделят Вашите ценности.Един ден ще съжалявате жестоко, така както сигурно съжаляват във Франция, но ще бъде твърде късно.Злото вече ще е пуснало дълбоки корени! А ние? Ние все ще се оправим, не случайно сме държава на хиляди години, пък и не сте само Вие привлекателните на този свят!
220
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ми как няма да ни реже като управлява коалицията магнитски
219
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Ако беше Орбан В България това никога нямаше да се случи - като им тресне 10 пъти на тях Вето и ще ни се молят за Шенген....ама ние надупени и с вазелин в ръка чакаме уважение!
218
5
 
4
 
! Отговори
ВАН ДЕР МЕЙДЕ преди 6 месеца
Никога Балканска Индия в ШЕНГЕН ! @ Балкария = МЕГАЛЛИ Бангладеш .
217
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Никакво евро в България!
216
5
 
21
 
! Отговори
Българин преди 6 месеца
Референдум за всичко: еврочленство, НАТО, еврозоната, Шенген!
215
6
 
19
 
! Отговори
Вихо преди 6 месеца
Незабавни ответни мерки, вето на всички решения на ЕС. Това ще помогне.
214
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Аз предлагам пак да се предложим като република част от Руската федерация.
213
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Долу еврото!!! И да се вземе предвид резултатът от референдума за АЕЦ Белене!!!!
212
10
 
12
 
! Отговори
Vvv преди 6 месеца
А Булекзит? Ама нямаме топки...
211
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 6 месеца
Обаче ние моментално свалихме ветото за РС Македония!

Спонсорирани публикации