Как украинка стана Мис Япония?

Част от потребителите в социалните мрежи се възмутиха
24 яну 2024 21:45, Нели Христова
188
Как украинка стана Мис Япония?

"Имаше расови предразсъдъци и бариери, и беше трудно да бъдеш възприета като японка", това каза на безупречен японски език просълзената Каролина Шино, след като в понеделник беше коронясана за Мис Япония, съобщи Би Би Си.

Моделът, родена в Украйна преди 26 години, се преселва в Япония на петгодишна възраст и израства в Нагоя. Тя е първият натурализиран японски гражданин, който печели конкурса, но победата ѝ отново разпали дебата за това какво означава да си японец.

Докато някои признаха победата ѝ като "отражение на днешното време", други заявиха, че тя не изглежда така, както трябва да изглежда "Мис Япония".

Преди почти 10 години Ариана Миямото беше избрана за Мис Япония като първия човек с родители от различни раси, което също предизвика полемика по онова време.

Изборът на Миямото, чиято майка е японка, а баща ѝ е афроамериканец, повдигна въпроса дали на човек със смесена раса изобщо трябва да бъде позволено да се състезава и да спечели.

Някои в социалните мрежи разкритикуваха избора на Каролина Шино за Мис Япония, защото родителите ѝ не са японци.

"Момичето, което беше избрано за Мис Япония, дори няма японска кръв, а е 100% украинка. Тя е красива, но това беше конкурсът за Мис Япония. Какво японско има в нея?", пише потребител в социалната мрежа X.

"Ако тя беше поне наполовина японка, нямаше да има проблем. Но тя няма нищо общо с Япония, дори не е родена в Япония", добави друг потребител.

Има и такива, които заявяват, че нейната победа е изпратила "погрешно послание".

"Грешното послание е изпратено към японците, защото човек, който прилича на европеец, е наречен най-красивата японка".

Други се питат дали изборът на момиче, родено в Украйна, е политическо решение.

"Ако беше родена като рускиня, тя нямаше да спечели. Никакъв шанс. Очевидно е, че сега критерият е политическо решение. Какъв тъжен ден за Япония", гласи един от коментарите в мрежите.

Ай Вада, организатор на конкурса "Мис Япония", сподели, че конкурсът "ни даде възможност да преосмислим какво е японската красота".

"Убедена съм в едно - японската красота не е във външния вид, в кръвта, а съществува дълбоко в сърцето ни", добави тя.

Това отношение е в унисон с публикацията на Каролина Шино в Инстаграм миналата година, когато получи японско гражданство, в която тя заяви, че "може и да не изглежда като японка, но че е японка в душата си", защото е израснала в тази страна.

Когато короната беше поставена на главата ѝ и тя беше официално обявена за Мис Япония, тя заяви, че е "осъществила една мечта".

"Признанието, че съм японка, ме изпълва с благодарност."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
133
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Коя религия е най-истинска? А кои климатични условия са най-добри? И двата въпроса са еднакво безмислени. Китаец-християнин и ***-будист са като лъв в Антарктида и пингвин в Африка. Коя религия е най-полезна? А кое лекарство е най-ефикасно? Как ще предложиш билка, без да знаеш болката? "Всекиму своето' и нека никой не натрапва собствената си вяра на другите.
132
0
 
14
 
! Отговори
A преди 3 месеца
Спечели защото е украинка, а не затова че е японка в душата си)), както каза, и не за това че е красива-прилича си на едно грозновато маймунче с големи уши и уста.
131
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
С този огромен нос и големи уши в Украйна дори нямаше да бъде допусната до участие, японците нещо са се объркали,че е красива. Поредно доказателство, че тези конкурси не са обективни а фалшиви.
130
0
 
12
 
! Отговори
Амии преди 3 месеца
Можеха да изберат някоя китайка или корейка за мис джапанците като немат...
129
1
 
14
 
! Отговори
Нали преди 3 месеца
Тва и на човек не прилича, а на насекомо с човешко плът....гнус...
128
0
 
8
 
! Отговори
:))))) преди 3 месеца
До Анонимен 128 Че то тука е пълно с такива индивиди бе,човек!!!
127
0
 
10
 
! Отговори
Абее преди 3 месеца
Прилича просто на укро- индустанка това нещо...
126
0
 
9
 
! Отговори
Хихоо преди 3 месеца
Коя е по- убава мис " Ябания" или мис Крокодил?
125
1
 
13
 
! Отговори
И преди 3 месеца
на Марс да си изберат украинка за ,,мис,, това няма да спре Кинжалите да летят!
124
2
 
12
 
! Отговори
Отличник преди 3 месеца
Нямам проблеми с това че е украинка "мис Япония". В последните години много рядко мис каквото и да било става жена от същата страна. Е вижте мис Зимбабве как стана руса и синеока мацка. Имам проблем с това, че тая миска е бая грозновата...
123
0
 
15
 
! Отговори
Ха ха ха преди 3 месеца
В много страни - васали на САЩ са избрали украинки за "Мис" на страната си ... Очаква се конкурсът "Мис Вселена" да е с 85% украинско участие... В България , тъй като титлата Мис е вече купена за новата льобовница на местен мутробизнесмен в знак на солидарност с Укроландия ще преименуваме паметника на Альоша в Пловдив на Паметника на ОЛЕКСЕЙ ... И без това през ВСВ ни освобождава Трети Украински Фронт , където руснаци няма а само украинци...
122
16
 
1
 
! Отговори
Джасинто преди 3 месеца
У нас, Ганетата ще изберат "Альоша" от Пловдив за мис България, а подгласничка ще е "Альошка" от Бургас.
121
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
БаHти и подигравката! Посолствени поръчки. Наведена история.
120
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Въз основа на днешната конюнктура и пропаганден начин на налагане на ценности. Жалко. Има наистина красиви японки. Тази жена нито е японка, нито дори е красива. Много тъжно. До какво падение стигат обществата.
119
1
 
13
 
! Отговори
Тъжно ... преди 3 месеца
Като може афроамериканец, защо да не може ЕВРОЯПОНКА ... Укрояпонка ...
118
1
 
16
 
! Отговори
Честно казано, преди 3 месеца
доста посредствено изглежда тази японка. Нашата украинка изглеждаше по-добре. В смисъл, не че е наша де, но ме разбрахте надявам се.
117
1
 
28
 
! Отговори
Лупи преди 3 месеца
Хахаха, Украинка е мис България, Украинка е мис Япония, очаквайте скоро и в другите държави по света.
116
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
А.Колев, пасе кози, вчера пред общината в Париж имаше протест срещу недопускането на руски спортисти на олимпиадата. Много мощно звучеше химна на СССР. Да, не на Русия, а на Съветския Съюз.
115
1
 
20
 
! Отговори
Еми, как? преди 3 месеца
Япония е толкоз наведена, че няма кака да не стане украинката - щом САЩ казват. А случайно да е направила пламенна реч в стил "Благодаря, а сега вървете да спасите Украйна!"?
114
2
 
19
 
! Отговори
mda преди 3 месеца
скоро руския ще стане мис украйна на центрума на киев ;)

Спонсорирани публикации