Как украинка стана Мис Япония?

Част от потребителите в социалните мрежи се възмутиха
24 яну 2024 21:45, Нели Христова
188
Как украинка стана Мис Япония?

"Имаше расови предразсъдъци и бариери, и беше трудно да бъдеш възприета като японка", това каза на безупречен японски език просълзената Каролина Шино, след като в понеделник беше коронясана за Мис Япония, съобщи Би Би Си.

Моделът, родена в Украйна преди 26 години, се преселва в Япония на петгодишна възраст и израства в Нагоя. Тя е първият натурализиран японски гражданин, който печели конкурса, но победата ѝ отново разпали дебата за това какво означава да си японец.

Докато някои признаха победата ѝ като "отражение на днешното време", други заявиха, че тя не изглежда така, както трябва да изглежда "Мис Япония".

Преди почти 10 години Ариана Миямото беше избрана за Мис Япония като първия човек с родители от различни раси, което също предизвика полемика по онова време.

Изборът на Миямото, чиято майка е японка, а баща ѝ е афроамериканец, повдигна въпроса дали на човек със смесена раса изобщо трябва да бъде позволено да се състезава и да спечели.

Някои в социалните мрежи разкритикуваха избора на Каролина Шино за Мис Япония, защото родителите ѝ не са японци.

"Момичето, което беше избрано за Мис Япония, дори няма японска кръв, а е 100% украинка. Тя е красива, но това беше конкурсът за Мис Япония. Какво японско има в нея?", пише потребител в социалната мрежа X.

"Ако тя беше поне наполовина японка, нямаше да има проблем. Но тя няма нищо общо с Япония, дори не е родена в Япония", добави друг потребител.

Има и такива, които заявяват, че нейната победа е изпратила "погрешно послание".

"Грешното послание е изпратено към японците, защото човек, който прилича на европеец, е наречен най-красивата японка".

Други се питат дали изборът на момиче, родено в Украйна, е политическо решение.

"Ако беше родена като рускиня, тя нямаше да спечели. Никакъв шанс. Очевидно е, че сега критерият е политическо решение. Какъв тъжен ден за Япония", гласи един от коментарите в мрежите.

Ай Вада, организатор на конкурса "Мис Япония", сподели, че конкурсът "ни даде възможност да преосмислим какво е японската красота".

"Убедена съм в едно - японската красота не е във външния вид, в кръвта, а съществува дълбоко в сърцето ни", добави тя.

Това отношение е в унисон с публикацията на Каролина Шино в Инстаграм миналата година, когато получи японско гражданство, в която тя заяви, че "може и да не изглежда като японка, но че е японка в душата си", защото е израснала в тази страна.

Когато короната беше поставена на главата ѝ и тя беше официално обявена за Мис Япония, тя заяви, че е "осъществила една мечта".

"Признанието, че съм японка, ме изпълва с благодарност."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


188
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Съдейки по огромните уши, нос и уста, тази е от ю-дейското крило на измислената украинска "нация". И Нобел ще й дадат скоро, покрива критериите.
112
2
 
22
 
! Отговори
А.Колев, пасе кози преди 3 месеца
Това нищо не е, да видите на олимпиадата в Париж това лято, на маратона една сюрия етиопци, кенийци и прочие убедително водят, на на 100 метра от финала спират да пият кафе, за да може да ги настигне украинският участник и да финишира пръв съгласно инструкциите.
111
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Цецо Кинжала Нашата поне е хубава, докато това "японското" е абсолютно страшилище. Наглостта явно е най-най-изявеното качество на украинските хазари.
110
0
 
6
 
! Отговори
dsadaa преди 3 месеца
Е, най-накрая и Тамара Георгиева да има конкурент...
109
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Не минава в беге пресите да не се спомене я за надрусания зелен , я за украйна . Слагачи сте нещасни
108
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Политеически коректно е
107
0
 
38
 
! Отговори
Ало преди 3 месеца
Ще ми е интересно да видя украинка като "мис Америка".
106
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ОПРАВЕТЕ СИ КОДИРОВКАТА БЕ НЕКАДЪРНИЦИ!!!
105
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
ДЖАПЪНЕСКИГЕ БИЛИ ТОЛКОВА СЮРПРИЗИРАНИ ОТ ГРОЗОТАТА ѝ, ЧЕ ИЗПАДНАЛИ В ДЕЛИРИУМ!!!
104
1
 
26
 
! Отговори
БГ преди 3 месеца
Абе каква японка, каква мис - това някакъв страшен КРОКОЗЪБЕЛ.....малей то правилно протестират японци - ама че подигравка с Япония. Които са я направили мис, са политически пра-ст-и-т--у-т--ки !!! Тея направо се гаврят, да се надигат японците с катани и да ги линчуват, а на уксрайнския крокозъбел да му подарят огледало да се види що за стока е и да ходи да чисти кочините на японските прасета за наказание !!!
103
0
 
17
 
! Отговори
Българин преди 3 месеца
Абе каква японка, каква мис - това някакъв страшен КРОКОЗЪБЕЛ.....малей то правилно протестират японци - ама че подигравка с Япония. Които са направили са политически пра-ст-и-т--у-т--ки !!! Тея направо се гаврят, да се надигат японците с катани и да ги линчуват, а на уксрайнския крокозъбел да му подарят огледало да се види и да ходи да чисти кочините на японските прасета за наказанив !!!
102
2
 
24
 
! Отговори
Цецо Кинжала преди 3 месеца
Това просто е мода в момента да се пропагандира всичко украинско.Заповед на еврейският елит в САЩ.Японците и те са васали на Америка и то май големите.Другата година мис Япония ще е черна а след още някоя и джендер.Но да не забравяме че и ние имаме мис България,една с украински корени.И ние да не останем назад.
101
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Поредната политкоректна простотия в стил Евровизия!!!!
100
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
тая прилича на Минка -лесната от Костинброд бе
99
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дано поне в Япония да се е научила на хигиена,че иначе украинките не обичат да се къпят.Много са нечистоплътни,отдолу миришат на развалена скумрия.
98
1
 
16
 
! Отговори
Обективен преди 3 месеца
Я,това не е ли Софи Маринова?
97
5
 
12
 
! Отговори
Русия преди 3 месеца
Буля окраинка мяза на 40 годишна рускиня
96
1
 
19
 
! Отговори
Алекс преди 3 месеца
Поне да беше красива.В Япония може да минава за красива,но ако отиде в Украйна няма да и обърнат внимание.
95
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
И това ли опорочиха вече?
94
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Познавам млада жена, живееща в Япония, с родители от различни раси - майка японка и бял баща, която е поне 5 пъти по-красива от тази на снимката.

Спонсорирани публикации