На война: 100-те български БТР-а потеглиха към украинския фронт

Бойните машини са предоставени безвъзмездно
2 фев 2024 17:00, Петър Бойчев
605
На война: 100-те български БТР-а потеглиха към украинския фронт
Снимка БГНЕС

100-те БТР-а, които България безвъзмездно предостави на Украйна с решение на Народното събрание, вече се транспортират към Украйна. Това личи от пост на министъра на отбраната Тодор Тагарев, който публикува и снимки от началото на логистиката на танковете към Украйна.

В края на месец ноември миналата година депутатите решиха да приемат Законопроект за ратифициране на Споразумението между Министерството на вътрешните работи на Република България и Министерството на отбраната на Украйна за безвъзмездно предоставяне на бронирана транспортна техника, подписано в София на 8 август 2023 г. и в Киев на 13 ноември 2023 г.

Това стана с гласовете на 152 народни представители, 57 гласуваха "против", а "въздържали се" нямаше. ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, ДПС и ИТН подкрепиха законопроекта, а "Възраждане" и БСП гласуваха "против".

Споразумението е сключено в изпълнение на решението на Народното събрание от 21 юли 2023 г. за допълнително предоставяне на военно-техническа подкрепа за Украйна. Със споразумението на украинската страна ще бъде предоставена бронирана транспортна техника с наличното към нея въоръжение, както и резервни части за обслужването ѝ, с отпаднала необходимост за нуждите на МВР.

След гласуването на решението за одобряване на Споразумението с Украйна, президентът Румен Радев му наложи вето, но депутатите го отхвърлиха.

Само преди дни министърът на отбраната Тодор Тагарев коментира, че бетеерите все още са у нас, тъй като транспортирането им до Украйна ще струва доста скъпо на държавния бюджет. “Три министерства работят заедно. Вече е ясно кой къде ще ги товари, къде ще ходят. Това си е една много сериозна логистична операция”, уточни той, след което коментира, че сумата за транспорт е голяма, но все пак тя би била поносима за нашата страна.

“От министерството обаче ще търсим възможност транспортът да бъде финансиран от някоя от страните, участващи във формата Ramstein-(контактната група по отбрана на Украйна, т.нар. формат Ramstein), каза тогава Тагарев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


605
Още по темата: войнаБТРУкрайнафронт
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
372
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Затова българската граница е на дупки и затова българските деца умират в болниците
371
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
1. За такова нещо в демократична държава се прави референдум2. А лодките ни в военният музей в Москва защо нищо не пишете? Те са заловени от руснаците и са в музея им ?
370
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Това не са машини от складове от социализма, защото ясно се вижда надписа жандармерия
369
16
 
2
 
! Отговори
82-ОМБР преди 3 месеца
До 413 Не е Тагарев,но ако отговора му е честен би казал същото: Украйна е в горещ комфликт с рУСИЯ,а всички който подкрепяме нападнатата страна сме гледани от рУСИЯ с враждебност и ненавист. Нашите чувства към кремъл са отвращение,гняв,страх,противопоставяне. Съответно всички който подкрепяме Украйна сме в състояние на"студена война"с рУСИЯ
368
1
 
4
 
! Отговори
Боби преди 3 месеца
До Анонимен 415 основно Пропаганда включително скрита пример: Тиин сериал главния герой е посредствен младеж, Майка му е медицинска сестра разведена. Живеят в двуетажна къща. В хола можеш коне да разхождаш има диван и 4 кресла да се хване цялата компания. Младежа работи почасово(но не през дните с купони), има последен модел лаптоп АЙ-ПЛАТИХ, Майка му има АЙ-ПЛАТИХ и имат проблеми с ипотеката... но се справят... ЛЕЛЕ И АЗ ИСКАМ... Но реалността е ТОТАЛНО ЖЕСТОКО РАЗЛИЧНА - никой не го афишира!!!
367
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До 407 боби Ясно, на Запад е скъпотия, лош живот,в Русия всичко евтино и качествен живот.Я, само ми обясни защо никой не ходи да живее в тоя земен рай Русия, а всичко бяга на Запад вкл. и милиони руснаци?
366
3
 
30
 
! Отговори
SS преди 3 месеца
Един ден ще има нов НАРОДЕН СЪД!!!!
365
2
 
28
 
! Отговори
Ама ние вече преди 3 месеца
във война ли сме с Русия, Тагарев?!?!
364
4
 
26
 
! Отговори
Атанас Буров Банкеръ преди 3 месеца
"Има четири неща, господин Памукчиев, които са свети за всеки българин. И ако видиш някой, че ги засяга, че ги обижда, убий го грях няма. Кои са те? Аз ги казах вече... Първо майката, второ родината, трето армията, българската армия, и четвърто Русия. Без Русия ние сме роби. Турция ни има зъб и ще ни изяде. Защото и петата й колона работи тихо, подмолно и ни минира отвътре. Ето защо казвам който не обича Русия независимо какво управление има тя той е враг
363
2
 
14
 
! Отговори
Боби преди 3 месеца
До от ЮАР Разбираш ли В РФ няма яйца(недостиг) но има евтини птичи храни. Всчики птице ферми им трябват колко 6 месеца да отгледат новото поколение кокошки носачки на яйца След това и цената на яйцата ще падне и цената на месото. На запад евтини причи храни няма. Само погледнете протестите на фермерите - не могат без субсидии да съществуват Ако има недостик на нещо поради нерентабилно производство много трудно до невъзможно е увеличаване на производството - Цената на пазара скача - халал да им е
362
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Лечителката Атанаска Стратева от Велики Преслав пък си спомня следното: Ванга казваше така: Краят на света идва, но да не се плашите, вие сте си го предизвикали. И орехи няма да има, а като орех няма и мозък няма.
361
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Близки до Вангелия Гущерова разкриват още, че през 1995 г. петричката пророчица смразила кръвта на околните, казвайки в момента на пророчески транс следното: Апокалипсисът ще дойде! Вие не, но децата ви ще го преживеят! Хората сами си градят бъдещето. Те са тези, които чрез делата си могат да причинят апокалипсиса или да го отложат. Виждам следната картина: черна и обгорена земя, а по нея пълзят хора, приличащи на тении.
360
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
има видеозапис от 1968 г., на който Вангелия Гущерова е дала покъртителна картина за бъдещето на Европа. Първо тя е пророкувала с феноменална точност войната в Сирия с думите: Cирия, Cирия! Кaк щe бoмбaрдирaт тaзи Cирия!". По-късно взорът на всевиждащото й око се е обърнал към съдбата на Стария континент. Тогава Рупската Касандра прeдрeклa, чe голяма вoйнa щe зaличи Eврoпa нaпълнo oт лицeтo нa зeмятa и държaвитe нa кoнтинeнтa щe прecтaнaт дa cъщecтвувaт.
359
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Българоубииците са на власт с измама .Терористите от кравария ни управляват ,за тях българите са излишни в тая територия .
358
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Дъщерите ви ще раждат и отглеждат децата си в противоядрен бункер! Те никога няма да видят синьото небе, защото то няма да бъде вече синьо!
357
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Наливайте, наливайте в бездънната яма, а ние ще продължаваме да събираме капачки...
356
13
 
2
 
! Отговори
от ЮАР преди 3 месеца
До Да те светна Я пък аз да те светна. На Запад яицата не са скъпи. А са точно колкото трябва да струват. Цената на една стока е сумата, която клиент е готов да заплати, за да я получи. На Запад хората имат нормална, капиталистическа икономика. Зависи от търсене и предлагане. В Англосаксонските страни е либерален капитализъм - Свободен Пазар. Затова има ИЗОБИЛИЕ и адекватни цени. Това са неща, които Русия не разбра и няма да разбере. Затова в Русия е поголовна мизерия с изключение на 2-3 града.
355
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Мили джендър4ета и скъпи соросои4чета! Усещате ли как на хоризонта ви, се задава повиквателната за фронта! Американкото посолство е предало списък с лоялни соросоидчета на които е плащало центове за коментарите тук! Те ще формират авангардния SS български батальон които ще бъде пратен в руските земи да се бори за нагло-саксонските интереси!
354
2
 
20
 
! Отговори
Шаши преди 3 месеца
До Бог да ви убие: Тези не са българи. Затова българите не ги интересуват. Важна им е Украйна. Хубаво че ги подсещаш, че ги е родила българка.
353
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До от ЮАР Ами ти заминавай за фронта в Украйна да станеш пушечно месо на Руснаците!

Спонсорирани публикации