ГЕРБ - условният победител на вота, но остане ли Борисов начело, следвала криза

Ръководството на БСП отблъсквало съюзниците
237
ГЕРБ - условният победител на вота, но остане ли Борисов начело, следвала криза
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Имам специфично предчувствие, че големият победител на тези избори ще бъде партията на пандемията, която ще предопредели резултата, а не политиката... Чрез целия ресурс правителството направлява кампанията така, че да я сведе до битката на твърдите ядра. Не е нереалистично да очакваме, че ГЕРБ ще е условният победител. Ако обаче комбинацията е начело с Бойко Борисов, то тя няма да продължи дълго и ще настъпи политическа криза, напрежение сред обществото. ГЕРБ имат интерес от ниска избирателна активност“, коментира пред БНР социологът Юрий Асланов.

Още по темата

Според него през последните години ръководството на БСП се чувства самодостатъчно и отблъсква потенциалните съюзници.

„Партията ще трябва да направи компромиси за бъдещи коалиции“, смята той.

Асланов посочи, че в тази ситуация президентът Румен Радев се намира в силна позиция.

„Той прояви своеволие и даде заявка за втори мандат, която не беше съгласувана с БСП. Това му спечели доста привърженици. Може да се създаде парадоксално положение - ако парламентът изпадне в патова ситуация и не излъчи кабинет, да се случи така, че Румен Радев със свой кабинет да готви президентски избори. Още от миналото лято влязохме в трайна политическа криза и развръзката няма да настъпи нито след парламентарните, нито след президентските избори. Ние навлизаме в продължителна турбуленция, която ще се подсилва от пандемичната ситуация и от общата криза в глобален план“, коментира Асланов.

Социологът изрази опасение, че след изборите голяма част от българските избиратели ще останат непредставени в новия парламент, защото интересът към гласуването отслабва все повече.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
5
 
10
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 3 години
Кой каквото ще да говори за ББ/ГЕРБ, но да сме обективни: 1) ББ е единственият премиер с 3 мандата и очертаващ се 4-ти; 2) Ако ББ е средна хубост политик, другите са под 0-та, иначе щеше да излезе алтернатива; 3) Дори да можеше да дойде друг на власт, кормилото на властта ще му счупи ръцете; 4) Който скимти, че е зле, да знае, че няма да се оправи, който и друг да дойде на власт. Проблемите винаги са някъде в нас, а не около нас и независимо от нас.
69
2
 
0
 
! Отговори
до Диана преди 3 години
Дианче, само май си изпуснала факта, че животът е ЕДИН, ЕДИНСТВЕН и това за задгробния живот и прераждането е измислено от тези, които се наслаждават на живота за сметка на себеподобните
68
1
 
11
 
! Отговори
Доктор преди 3 години
Тук доста хора се упражняват в просташки излияния срещу ГЕРБ , но не знаят , че на 5 април крушовската *** ще се събуди с един дебел и дълъг , наврян дълбоко в наглата и уста ! Това е положението - краварката ще си остане в левия ъгъл !
67
3
 
3
 
! Отговори
КАКТО КАЖЕ преди 3 години
ДЕБЕЛЯНЧО. Той е май собственик на ДНЕС и платените писачи тук пишат само за да вдигат рейтинга на сайта. А това с изборите.... Както каже АМБАСАДАТА
66
3
 
3
 
! Отговори
ем преди 3 години
До Анонименпо добре да ни купят ,я Румъния я турция и тн... отколкото да сме *** на Европа...
65
0
 
5
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Ех, ДианчеСпоко, значи - човек сам се ражда и сам умира! - нищо друго не ти трябва "оттатък" освен душата ти, а нея никой не може да ти отнеме освен ако не му я дадеш, продадеш и т.н. /т.е. ако сам не я загубиш по някакъв начин!/...Въпросът е не какво имаш, а как живееш - не бих се чувствала в себе си ако бях просто един управител на живи и мъртви вещи...Животът е много по-интересен от вещите и "вещите" и в крайна сметка всеки си получава заслуженото /макар че може и да не го доживее!/..
64
0
 
7
 
! Отговори
Социолог преди 3 години
Комунистическото ***, Асланов , прави прогнози ! Това нов виц ли е ? Кой му разрешава да се обажда , пък хеле и да пише ? Еййййй, бай х.й , народа не е вече *** !!!
63
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЕТО ТОВА Е ЛЪЖАНе е лъжа, не е, 3 пъти фалира и 3 пъти Русия и СССР я вадиха от тинятa. Сега да видим краварското партньорство Един ден като каже заеми само срещу територии вие сте абсолютно фалирали и вече не можем да ви дадем кредити.
62
6
 
9
 
! Отговори
kirov преди 3 години
Г-на Борисов ще ни управлява докато е жив. После внучето Бойко.Заприличахме на Албания по времето на Енвер ходжа. А си включил бг програма, телевизия или радио, в рамките на 5-10 минути ще го дадат с джипката как обяснява на плебса какво светло бъдеще ни чака.Отказах се да чета бг медии и гледам бг програми. Тази шайка ни управлява вече 10 години и нищо не можем да променим.Избори.... смешно.
61
4
 
5
 
! Отговори
хаха преди 3 години
И така като го напишете че отново гРоб ще е на власт и на чело на листи и тн... какво очаквате да стане драги ми ***?Или просто подготвяте народа отново за старата песен ама на нов глас.... аман от тия сичките партии и ла*на в тая утрепана държава.....Явно всичко се знае още преди да е започнало.... пълен смях сме
60
2
 
3
 
! Отговори
НИНОВА преди 3 години
затова не я харесва ТИКВАТА. Изгони мишока Станишев, ритна отзад агента МУ ГЕРГОВ, натири всички негови тайни помагачи в БСП. Е как да я хареса като и с ДОГАН не иска да се коалира, та се налага ГЕРБ да прави тайни договорки със собственика на ТЕЦ ВАРНА, дерен му от Бащицата от Банкя
59
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой се кани да става поредният почетен председател,ама кабинета му ще е Едностаен при Бая му Ставри!
58
10
 
7
 
! Отговори
От народа преди 3 години
Нормален човек няма да гласува за политическо мафиотска структура герб, дори и този *** Бойко Борисов да се махне. Всички от герб са предатели на България и убийци на народа, за жалост служещи на чужди интереси. В момента всеки втори крие данъци, краде, разрушава и унищожава бъдещето на децата ни.
57
7
 
9
 
! Отговори
бургазлия преди 3 години
Ако герб продъжи да управлява ,с цялото си семейство напускам кочи-ната Тук живот за нормални хора няма !
56
7
 
9
 
! Отговори
ЕТО ТОВА Е ЛЪЖА преди 3 години
Кога БЪЛГАРИЯ е фалирала 3 пъти при БКП? Аз знам само за един път - при ИВАН КОСТОФФ, когато се разпродаде БАЛКАН за 150 000 лв, а КРЕМИКОВЦИ за 1 лев. Външния дълг бече 10 МЛРД, а се разпродаде имуществао за 50 МЛРД за 2 . И нищо не влезе в хазната. Но дисковете със сметки от ШВЕЙЦАРИЯ дето оня льохман донесе изчезнаха както и книжката на Златанов ББ-ЦЦ-ИФ
55
3
 
4
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен50Ето точно това е била мечтата на жалкия Рокфелер и сие, ненавиждайки жена си-българка, която го изритала в та.ша.ци.те, значи...Не се учи от калпазаните - алтернативата на ББ е БСП, а това е много по-лошо от смърт!...
54
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая клоака наречена Територията дето дори македонците и изгориха знамето още ли съществува. Клоаката над всичко, долу Русия, да живее американската *** клоака. Пазете се от шахтите и си проверявайте редовно обувките да не са мокри или да са ви изпотени краката, че кабелите терористи са повели битка със хората със мокри крака.
53
3
 
5
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 3 години
До Западно партньорствоМа той Лавров в прав текст каза, че, ако Западът не се вразуми и не престане да провокира и поучава Изтока, те (Русия, Китай, Индия, Южна Америка, Южна Африка и т.н.) ЩЕ ИЗГРАДЯТ НОВИЯ СВЕТОВЕН РЕД БЕЗ ЗАПАДА!!! С нов Интернет, нов банков съюз, нова валута, нови сикономически съюзи... Представяте ли си? Ще ни закопаят заради джендърите!!!
52
0
 
6
 
! Отговори
сациобезголф преди 3 години
Преди избори Аслан след избаро по Сран.
51
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Когато съветските императори обрулваха българския народ при бай Тошо пенсионерите в България не ровеха в кофите за огризки от храна и родителите не си колеха децата в моменти на отчаяние и хипер-стрес предизвикан от мизерията и безизходицата при американското партньорство.