ГЕРБ - условният победител на вота, но остане ли Борисов начело, следвала криза

Ръководството на БСП отблъсквало съюзниците
237
ГЕРБ - условният победител на вота, но остане ли Борисов начело, следвала криза
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

„Имам специфично предчувствие, че големият победител на тези избори ще бъде партията на пандемията, която ще предопредели резултата, а не политиката... Чрез целия ресурс правителството направлява кампанията така, че да я сведе до битката на твърдите ядра. Не е нереалистично да очакваме, че ГЕРБ ще е условният победител. Ако обаче комбинацията е начело с Бойко Борисов, то тя няма да продължи дълго и ще настъпи политическа криза, напрежение сред обществото. ГЕРБ имат интерес от ниска избирателна активност“, коментира пред БНР социологът Юрий Асланов.

Още по темата

Според него през последните години ръководството на БСП се чувства самодостатъчно и отблъсква потенциалните съюзници.

„Партията ще трябва да направи компромиси за бъдещи коалиции“, смята той.

Асланов посочи, че в тази ситуация президентът Румен Радев се намира в силна позиция.

„Той прояви своеволие и даде заявка за втори мандат, която не беше съгласувана с БСП. Това му спечели доста привърженици. Може да се създаде парадоксално положение - ако парламентът изпадне в патова ситуация и не излъчи кабинет, да се случи така, че Румен Радев със свой кабинет да готви президентски избори. Още от миналото лято влязохме в трайна политическа криза и развръзката няма да настъпи нито след парламентарните, нито след президентските избори. Ние навлизаме в продължителна турбуленция, която ще се подсилва от пандемичната ситуация и от общата криза в глобален план“, коментира Асланов.

Социологът изрази опасение, че след изборите голяма част от българските избиратели ще останат непредставени в новия парламент, защото интересът към гласуването отслабва все повече.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


237
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
1
 
6
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен34продължението на мисълта ти изглежда така:, където изкарват повече пари от един инженер в София...Така ще да е след като любимата ти БСП знае само да копира и този път Бог я насади на тръни с катастрофата в СССР и Русия...Тези откачалки копираха дори кризата, не.нор.малниците...Ходи да гласуваш пак за БСП - този път могат да копират бой в джунглата или др. подобаващо като за теб та този път да се оправяме поне още 60г.
49
5
 
6
 
! Отговори
БАЙ ТОШО преди 3 години
БОРИСОВ е ЖАЛКО *** на конци, дърпани от няколко посолства. Даже една единствена роля на боджия да боядисва нашето наследство , както му заръчах не можа да свърши
48
2
 
7
 
! Отговори
свирепия заек преди 3 години
До РАЗЛИКА ИМАТова в "Работническо дело" ли си го чел?Или в "Наръчник на пропагандиста"?И сигурно партийния секретар е забравил да каже,че България 3(три) пъти е фалирала под светлото ръководство на БКП и КПСС!?Помисли,как държава на 28 място в света може да фалира 3 пъти!?Това ти го давам за домашно упражнение!Всичко добро!
47
3
 
9
 
! Отговори
западно партньорство преди 3 години
Русия след разпускането на СССР почти 2 десетилетия се умилкваше на Запада и се опитваше да му се хареса за да бъде приета от западните демокрации, но западняците гледаха с високомерно пренебрежение. И сега Русия обявява, че няма интерес и смята да прекъсне отношенията си със запада. Помислете за това.
46
1
 
4
 
! Отговори
до 44 преди 3 години
Абе стииига с тия глупостиии беее...баси
45
3
 
6
 
! Отговори
такъвай тя преди 3 години
Да,мутрата ще спечели защото нормалните отново няма за кого да гласуват.И така ще е докато отменят изборите поради ненужноста им.Тук всичко свърши отдавна.Надежда няма и няма откъде да дойде..ако видите светлина в тунела,влак е..
44
7
 
6
 
! Отговори
до №30 преди 3 години
бай ти Тошо беше поставен от съветските императори за да обрули българския народ - той на няколко пъти подари на Москва българския златен резерв (с притекст че там щели да го опазят от ядрена атака) и превърна българите в крепостни мужици на руските си господари - България изнасяше продукция и суровина на цени ПОД себестойността а в българските вестници непрекъснато крещяха колко много помагали от русия, а българитеи дори не можешеха да напуснат червениа концлагер за да работят без пари за русия
43
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Виновен е Жан Виденов!
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Калеко АлекоДруго си е Барометър, А?
41
3
 
5
 
! Отговори
Ех, Дианче преди 3 години
ти си била и дъновистка. Философски да гледаш на нещата е направо САМОУБИЙСТВЕНО в днешно време. По-добре, ако някой ти отнеме всичко да се обърнеш за помощ към другаря КАЛАШНИКОВ
40
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Според редица западни учени българите не принадлежат към бялата европеидна група, ами са по скоро нисш славянски етнос като руснаците.
39
7
 
8
 
! Отговори
ha преди 3 години
Може да плюете бай Тошо,ама при него си беше слънце в сравнение със тази свинщина сега.... реално като се замислите като играем с Американците сме яко губещи,докато играехме с Русия бяхаме топ.... но увиProve me wrong ама каквото и да кажете няма да ви се получи....
38
2
 
4
 
! Отговори
Диана преди 3 години
До Анонимен28Нищо не е такова, каквото изглежда - съгласна съм!...особено у нас и още по-особено след едно управление на БСП...Явно системата ни на оценка е грешна...Така че, ако търсиш Истината, не се доверявай много на очите си - търси други фактори, такива като факти и аргументи, напр.
37
1
 
5
 
! Отговори
Без Боко преди 3 години
няма ГЕРБ. Той нали ЦвЦв се пробва. Ще го видим какво ще докара на изборите. Същите калинки, но като го няма Боко да им погледне строго ... нехаят и си крадат само за себе си.
36
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Човек може да работи ефективно 4-5 часа на ден, а останалото време трябва да посвещава за повишаване на културното си ниво".Йосиф Сталин
35
1
 
5
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
.....Юрий Асланов.....?!?А Червен Колю питахте ли го как БСП води с 51% :)))))))))))))))))))))))))))))))))))
34
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
1959 г, след 17 години народна власт и социализъм Народна Република България стартира производството на първите си 100% чисто български телевизори марка "Опера". Днес след 30 години демокрация и евроатлантизъм България не може и гвоздей да произведе, всичко внася а 2 ако не вече и 3 милиона българи слугуват и мият улиците на Запад.
33
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Демокрацията е най-добрата система, но вече 30 години не може да се хармонизира от опустошенията на социализма. Трябва да почакаме още 40-50 години, хубавите работи не стават бързо.
32
2
 
7
 
! Отговори
ГЕРБ преди 3 години
ти си слънцето, въздуха и водата за нас. В смисъл че всичко това ни го отне и присвои
31
1
 
3
 
! Отговори
пецо пандера преди 3 години
До СандоНе му се връзвай на тоя аслан ли е,*** ли е!?Нагледахме се на платени бунтове от 5 човека през лятото,хората са хукнали да се спасяват,щото положението е много лошо,и хич не им е до разни прогнозатори и соцагенции!Изборите са им последния дерт!Бизнеса продължава да потъва,там е големия проблем!