Дистанцията между ГЕРБ и БСП се увеличава, Слави трети

Тренд: 5 сигурни партии в предстоящия парламент
Обновена: 26 фев 2021 16:07 | 26 фев 2021 14:41, Петя Славова
261
Дистанцията между ГЕРБ и БСП се увеличава, Слави трети
Снимка: БГНЕС

С 4,8% ГЕРБ е пред БСП. Дистанцията между първите партии – ГЕРБ и БСП, леко се увеличава. 47% заявяват, че ще гласуват на предстоящите парламентарни избори.

Още по темата

Това показва проучване на изследователския център "Тренд", поръчано от "24 часа", проведено в периода 12-19 февруари 2021 г. БСП се ползва с подкрепата на 24,1% от гласуващите.

"Има такъв народ" запазва третата си позиция с 12,9% от гласуващите, следвана плътно от ДПС с 11,1%. "Демократична България" е петият сигурен участник в следващото Народно събрание с 6,2% от заявилите, че ще гласуват.

"Изправи се! Мутри вън!" и ВМРО са на ръба на парламентарната бариера и за тях предизборната кампания ще бъде от решаващо значение.

Под бариерата към момента остават новосформираната "Патриотична коалиция Воля-НФСБ" (2,6%) и "Възраждане" (1,1%). Останалите партии и коалиции събират под 1% от заявилите, че ще гласуват на предстоящите избори.

Данните са от проучване на „Тренд“ по поръчка на вестник „24 часа“, посветено на нагласите на българите спрямо предстоящите парламентарни избори. Проучването е реализирано в периода между 12 и 19 февруари 2021 г. чрез интервюта "лице в лице" сред 1008 души на възраст 18+.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


261
Още по темата: изборипартия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
11
 
11
 
! Отговори
Достоен бьлгарин преди 3 години
Ще гласувам за тази партия, която заяви пьлно скьсване с Русич.61713
140
6
 
15
 
! Отговори
Зозо преди 3 години
Къде е тоя прехвален Слави бря? Крие се като пръдня в ***. Да излезе да каже кои са му хората, кандидатите. Да се види, че са стари партийни кадри, търсещи нова лапачка. Ай сиктир!!! Като слугуваше на Илия Павлов, яде и пи с него.... абе Ай сиктир!!!
139
5
 
3
 
! Отговори
До 152 преди 3 години
Само че,рибата се вмирисва от главата.Хората си мислят,щом тия,които ни управляват,крадат като за последно,защо не и ние?Освен това те крадат нашите пари,а това е недопостимо и подсъдно.
138
2
 
19
 
! Отговори
Ossi преди 3 години
О, боже. Слави щял да вкара доказани експерти. Защо ли му зчучи познато от Барековци и тем подобни. Кой доказал се в областта си експерт ще се впусне в авантюра, подчинен на псевдопевец? Хора, вие вярвате ли си? Това, че някой е изказал мнение в шоуто му, не значи, че автоматично ще се навие да се изложи публично. Защото, чуйте ми думата, неговата излагация ще е не по-малко от на Барека. Това е певец с бенд и сценаристи. Какво освен излагация може да очаквате. Мислете!
137
13
 
6
 
! Отговори
До 153 преди 3 години
По-голям разпад от сега,никога не е имало.Затова,всичко друго,освен ГЕРБ,ще е по-добро от сегашното.
136
2
 
12
 
! Отговори
До 150 преди 3 години
Точно като царя.Доказани бяха и те!Уж не като клиентелата на Сдс.После се оказаха и по-лоши.Пазете се лт доказали се хора, уж знаещи,можещи и накрая... анархия и разпад.
135
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 148 Много си прав. Никой няма да ви оправи. За да имаме нещо и за да оставите бъдеще на децата си трябва да сте отговорни. Не може да искате от политиците да са такива и такива и в същото време вие да мислите как да минете метър. Тия крадци в парламента са олицетворение на нас. Простащината която е лице на Държавата ни, е лице и на народа ни
134
7
 
11
 
! Отговори
Бабини сладки преди 3 години
Някогашните червени бабички са промили мозъците на част от внучета. Аз познавам млади хора, работещи в западни компании, посещаващи предимно Западна Европа, които са убедени от баба, че от Русия по-хубаво няма и България не е видяла по-добро от никого. Такива не знам какво правят тук. България е решила да е част от другият свят. В НАТО и ЕС е отдавна. Въпросът е защо те грабят с пълни шепи от западните благинки, а не поемат към безбрежната руска степ да видят Рая на Земята и да останат там?
133
17
 
3
 
! Отговори
До 148 преди 3 години
Слави ще вкара в парламента хора,доказали се в своите области.За разлика от калинките на ГЕРБ,които за нищо не стават.
132
2
 
4
 
! Отговори
Бай Иван преди 3 години
Поредно "изкривено" проучване! Т.н. "социолози" така и не разбраха че освен София има провинция, а тя не е еднородна - има големи и малки градове и села, по разнороден етнос, а и хората от провинцията не обичат много "парашутистите" и кабинетни гурута ...
131
5
 
12
 
! Отговори
Ossi преди 3 години
Бойко пак ще спечели с около 10% преднина. БСП с тази врачанска тьотка са неузнаваеми креттени. Сбирщайн от футболисти и виденови кадри, които '97-*** докараха народа до просешка тояга. Слави ще обере някакъв протестен вот, но не повече от 6%. Той въобще жив ли е? Да излезе от черупката си, да каже нещо. Партията му с каква идея иска властта, евроанталнтичекска ли е, проруска ли е? Кои са в листите му, освен сценаристите. Много отрано взе да го играе тежко, а не е Доган. Затова максимум 5-6%.
130
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Калеко АлекоАбе човече, за "червени бабички" се говореше преди 30 години. Много издръжливи се оказаха, щом още са живи. Или като остарееш, и почервеняваш?
129
2
 
5
 
! Отговори
Пич преди 3 години
До АнонименЯ по-добре кажи ти от кои си - от отровените, от червените, от увредените или от джендърите?
128
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бай *** Добре е да прочетеш историята на Слънцето. Май май кумуняга си пада баш, после става мутряга и накрая премиер
127
15
 
3
 
! Отговори
Бродяга преди 3 години
Слави ще намести само качествени хора... ОстаФка мутри вън...
126
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гласуваш за ГЕРБ-получаваш ДПС.
125
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо изтрихте коментара в който написах за кметицата на *** в Красно село?Нали се тупат в гърдите че са честни,че не са мутри а какво излиза другарката украла парите за стари хора и ДеБълите ги възстановяват без да и искат оставката а>снели доверието>от нея!Демагози нагли,НАЛИ ИСКАТ ДА УПРАВЛЯВАТ >ЧЕСТНО>с бскп това ли е честността им??А МАЯМАТА не събира куцо,кьораво и сакато?От >десни>искащи гейбракове и ИК през бивши>монархисти> до >леви>!?Това ли е алтернативата?Кой ще даде 29млрда на тия?
124
2
 
9
 
! Отговори
с любов към БСП преди 3 години
Попитах дядо:-Бил ли си комунист?-Бил съм - ми отговори той .-Е не те ли е срам ?-Не ме е срам и ако го видя пак ще го бия.
123
2
 
7
 
! Отговори
Бай чеп преди 3 години
Бсп - най-джендърската партия под прикритие, при червеноидите топките са там където никой не очаква да са, клуб на на артисти, джихадисти, конформисти, терористи, мафиоти- журналисти, набожни атеисти, крадливи филантрописти. И родоотстъпници.
122
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проблема не са ви малките партии,проблема ви е ЦИК,който се командва от СИК.