Политолози: Борисов се опитва да ни убеди, че е незаменим

Слави Трифонов е имал успешна PR концепция, с която е спечелил изборите
7 апр 2021 22:50, Нели Христова
267

"Борисов се опитва да ни убеди, че той е незаменим, че той е единственият, който може да овладее тази кризисна ситуация. За съжаление, хората повече не искат това и в гласа му отекват заплашителни нотки. Колкото до свикване на Велико народно събрание - това е поредната "патица", извадена от джоба на магьосника", заяви в ефира на "Денят ON AIR" политологът проф. Мария Пиргова.

По думите ѝ Борисов е изкарал сериозен политически резултат и тази проактивност е насочена към неговия електорат.

"Той говори на партията си като партия, която е в добра кондиция и чиито базови структури имат нужда да чуят, че има ясно заявено лидерство", коментира политологът Анастас Стефанов.

Проф. Пиргова е категорична, че Слави Трифонов е имал успешна PR концепция, с която е спечелил изборите - нито обещавайки, нито казвайки каква ще бъде България по време на неговото управление.

"Сега, след изборите, Трифонов закъснява. С този кратък пост във Facebook едва ли може да компенсира това, че отсъства. Отсъстват и неговите съпартийници, експерти, политолози, социолози. Ако те закъснеят с реакцията си, може да се подложат на много сериозни удари от страна на Борисов", подчерта още тя в ефира на Bulgaria ON AIR.

По думите на Стефанов, със сигурност 3 от политическите сили знаят какво да правят, но на останалите ще им се наложи бързо да влязат в релси. Той припомни, че в предизборната кампания се очертаваха 3 субекта, които категорично отказаха да се коалират с представителите на статуквото.

"Един от основните въпроси е как ще се случат нещата като управленска конфигурация. След изборите се създаде един психофон на един резултат, който може да доведе до промяна. Дали тази промяна ще се превръща в реалност или по-скоро ще се получи невъзможност за опериране с властта, тепърва ще разберем", акцентира още той.

Проф. Пиргова е на мнение, че в тази криза спешно ни трябва правителство, както и че отивайки си, ГЕРБ и Бойко Борисов могат да провокират усещане за хаос.

"Борисов оставя хазната в такова положение, в което никой не знае какво има в нея и колко", допълни проф. Пиргова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


267
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
182
3
 
3
 
! Отговори
Георги Илиев Митев преди 3 години
Поема за Петър-Емил Митев : П-Е е като дядо си мил. Препънат в гората върви по тревата. П-Е е признат активист: Турист, комунист, социалист. Доктор на тоталитарните науки. Не е като някои неуки. За всеки проблем ще реши коя партия не греши. Неговите ученици вече са в редици. Те проблемите си ги решават с песента на витошаря:" Само от спортист в планината ти ще се спасиш, защото долу е полиция, горе е милиция и навсякъде е авиация без комуникация.". Автор: Георги Илиев Митев.3-то поколение репрес
181
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бат Бойко е незаменим..................да..............ако не искате него..................ще командва Слави-Чалгаря, Майчето Манолова-сестра Галя................или кака Корнелия, или ДПС и Доган от Сараите...........да.................лошо.........................трагедията е пълна..................трябва да се избира по-малкото зло.........така,че спокойно, корабът потъва, вода има за всички!!!
180
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички виждат, че 26 процента са нищожна подкрепа за гербавите, а освен това много хора са гласували под натиск от ГЕРБ или заради купен вот.Герберастите знаят, че нямат полезен ход напред, но неистово отричат лъжите и се мъчат да останат на власт с всички сили, вместо да излязат с чест от играта ида кажат, че загубиха доверието на хората.Затова ще бъдат пометени и натикани там, където отдавна им е мястото.
179
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това тьпо животно на снимката, което заплашваше с групи чакали ли е най-
178
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хората ясно си казаха кого НЕ искат, само герберунгелите не искат и да чуят и повтарят мантрата за 26-те процента купени гласове.Това е безочие и тапирско дебелокожие.Такива си заслужават дранголника и рано или късно ще го получат.
177
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберастка ***!
176
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Неуморен с огромен заряд, изключително работоспособен______Комсомолски подлец и ***.
175
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберастките *** са оцапали навсякъде коментарите. Лъжат и мажат и си мислят, че някой им вярва.Нещастни човечета, продали душите си на дявола за 30 сребърника.
174
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не сформира кабинет на мнозинството победителят от изборите? Какво чака?
173
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко и апапите му от дпс си купиха победата срещу 30 лева за глас, а някои и 100 лева на глас, с откраднатите от нас пари.Никой и нищо не може да скрие това, а той и продажната му турска шайка скоро ще красят затворите.
172
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бойко е лъжец!
171
4
 
6
 
! Отговори
ББ преди 3 години
мога да ви дам примери...ще е ...ок С.Корея населението живеят като крепостни...по-зле от животни,Китай и провинцията им русия ги насърчават с цел опити да заплашват САЩ и Свободният Свят...това е...геноцид е...точно Народа на С.Корея е причината Армията на САЩ да не ги е превърнала в ...черна дупка...Народа на Русия...беззаконие,страх,липса на независимо правосъдие,путин може да нареди да те убият във всеки момент ако си "противник"...убиват Народите си шепа диктатори...и Човечеството???
170
3
 
7
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Свободата и Справедливостта са висши ценности на хората обитаващи Света ни,от незапомнени времена вменяват на Свободните човешки Същества,че са нечии роби...че са матрял..."достоен" само за да бъде ограбван от алчни и безбожни политици и обслужвани олигарси...имащи само...хартийки и вашите животи .. Справедлив и Свободен Свят!!!
169
1
 
6
 
! Отговори
ББ преди 3 години
гьобелс уби 3-ят райх...това правят и троловете на герб...вярват си...вярват,че сме матрял...пренебрегвайки...църквите и джамиите например...книгите...генетично заложеният ни стремеж към Справедливост...единственият начин да оцелеем...шмекерите винаги свършват като ***...15-30 г. в исторически план е като секунди...те се вземат за богове окраднали малко пари...не се ядат...не лекуват...не ви правят щастливи и свободни...обратното...държат ви в робство парите...нямам нужда от хартийки..
168
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 186Ти пък откъде знаеш че е за затвора? защото така ти се иска на тебе ли? на мен знаеш ли колко ми се иска онова продажно кубе в президентството да трие наровете в затвора защото е продажник и национален предател. Ама сигурно и това няма да стане само защото аз го искам. Така че нека престанем с простотиите.
167
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 194Поредният злобар. много ми е интересно какво очакваш ако така лелеяният от теб момент настъпи? да цъфнат налъмите? Уви те не могат да цъфтят. Най - много най - голямата мутра на България да се завърне от странство и да го начука на всички нови кандидати за власт. Защото всички други набутали се за властници са просто гола вода, отвсякъде погледнато - и като кадърност и като лични качества. Ще те видя не след месец а след година две. пак ще лаеш ама ще е късно.
166
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Българина когато гласува си мисли , че гласува за най- слабите крадци ,a после се оказва че всички са подготвени много добре .
165
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
'' Борисов се опитва да ни убеди, че е незаменим ''.....................което е по-страшно ... да не се окаже, че наистина е незаменим ... при този интелектуален потенциал на нацията ни.
164
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ББСега вече може и да хврънеш като пеперудка и да се извисиш във въздуха напълно свободен. Я по - добре ни кажи какво омаза че се наложи да те изритат. Ама по възможност бъди честен.Съмнявам се обаче че ще бъдеш такъв. Изританите по някаква причина винаги стават най - злобни. като ще откровеничим давай по същество. Финтиглюшките ги остави на поетите, те са тяхна работа. Искам да зная що за историйка е твоята. Ама не, плювните са щита на такива като тебе.
163
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ББЯвно администрацията те е накарала да работиш,но ти си комунист, а комунистите не умеят да работят нищо.