Социалисти гонят Нинова от лидерския пост с подписка

Другият вариант е промяна на устава на левицата
257
Социалисти гонят Нинова от лидерския пост с подписка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Национална подписка или промяна в устава на БСП. Това са двата варианта, които от днес обсъждат областни и общински председатели на БСП от цялата страна за смяната на председателя на партията Корнелия Нинова, пише "Труд".

Още по темата
След тоталния срив на парламентарните избори и отказът на Нинова да поеме политическа отговорност като подаде оставка, червените в цялата страна са започнали консултации и совалки за свалянето є от поста.

Единият от вариантите е национална подписка между социалистите, която, за да е валидна - трябва да има подписите на 50 плюс 1 процента от членовете на БСП.

Вторият вариант е свикване на бързо заседание на 50-я конгрес на БСП, пак чрез подписка, но на делегатите му, на който ще трябва да преминат първо през процедурата за промяна на текстовете в устава и отмяната на прекия избор на председател. Тогава пак в най-важния документ на левицата трябва да бъде отбелязано, че мандатът на председателя се прекратява с приемането на новите текстове.

"За съжаление Националният съвет е превърнат в гумен печат на ръководството, а Конгресът в момента може да гласува да закрие партията, но не и да поиска оставката на председателя”, коментираха пред “Труд” делегати на 50-я конгрес на БСП и членове на пленума на партията. Нинова обяви, че е избрана само преди 6 месеца от болшинството социалисти. Червени обаче припомниха резултатите от прекия избор за лидер на БСП, като отбелязаха, че Нинова има само 43 000 гласа от общо имащите право да гласуват социалисти - 80 263. А това са около 40% от членовете. На вътрешните избори гласуваха само около 53 000 членове на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ***-съмнителнаАбе тя съмнителнa колко да е съмнителна, кои са в коалиция със СДС приватизаторите на цяла БГ ?
77
2
 
7
 
! Отговори
Нинова е преди 3 години
Троянски кон в бсп. Нещо като бартомеу в Барса. Само че социалистите нямат Меси да извика сериозно "оставка", защото кадърните напуснаха семейната и партия, която скоро ще стане партийка...
76
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТИКВУНДЬО ЩО НЕ МУ ИСКАТЕ ОСТАВКАТА БЕ ФАШИЗОИДИОТИ?ИЗБИРАТЕЛИ НА ИМА ТАКИВА ТЪЧОВЦИИ - ЩО НЕ ИСКАТЕ ОСТАВКАТА НА ДЪЛГАТА СИ ТИКВА, СКРИЛА СЕ ЗАД КОВИДА В САРАИТЕ ПРИ ПЕЕВСКИ И ДОГАН?
75
2
 
15
 
! Отговори
Курнелия-съмнителна преди 3 години
През 1999г. Ив. Костов назначи *** Нинова за изпълнителен директор на "Техноимпекс" и едновременно с това - и предс. на Съвета на директорите на "Техноимпортекспорт". Тя успешно приватизира и двете предприятия като придоби по 37% от акциите и на двете и така стана бързо милионерка. А може би задачата, която изпълнява сега *** по пълното унищожаване на БСП е също заръка от Ив.Костов?
74
2
 
9
 
! Отговори
до 63 преди 3 години
Абсолютна професионалистка в приватизиранията е, малко хора има с нейния професионален опит и експертно ниво.Е има и хора които са по добри ,например Ковачки, но това е друга тема, въпроса е че не са много .
73
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Запънала се е като бивoлица на мост!
72
9
 
7
 
! Отговори
ПУКНЕТЕ ЧАЛСОРОСПИИ! преди 3 години
Алооо, последните герберски цоцалисти, като пияния Миков и компания, които инициирате под диктовка от Банкя подписката - ВАС ЩЕ ВИ ИЗГОНИМ ОТ БСП. Защо не си дава оставката Волен с половин процент, Каракачанов, Марешки, Симеонов, под 4 процента, защо не си даде Христо Иванов с мижави 8 процента, Мая с 5, ЛИДЕРА на абв - С ПОЛОВИН ПРОЦЕНТ, бОЙКО ЧЕ НЕ МОЖЕ ДА СЪСТАВИ ПРАВИТЕЛСТВО, ЗАЩО НЕ СИ Я ДАДЕ, Славчо популиста, че има само 17 и изгуби целия си електорат на референдума!САМОБСП-ДЕСНИ ПУКАТЕ
71
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Оставете я да довърши съвсем тази сатанинска организация, пряко отговорна за избиването на хиляди интелектуалци през миналия век. Това е позор!!!
70
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Експеримента с комунистите свърши!!Идва ред на чалгарите и прос..тотията!Народа и тях ще изтърпи!
69
3
 
11
 
! Отговори
Нинова свалени гащи преди 3 години
Из Позитано 20 Социалисти цял ден гонят Нинова. Тя бяга със свалени ***. Забавляват се другарите!
68
1
 
5
 
! Отговори
fact преди 3 години
браво,браво,браво.Нема да я изгоните, ама инициативата ви е похвална.
67
2
 
5
 
! Отговори
Kuncho преди 3 години
Да бе вижте само кой са срещу нея :) Мисля че и Гагаузов от Батко и Братко е областен председател:)По добър експерт в усвояване парите за магистралите едва ли ще намерят :)Пък те на областно ниво са феодализирали партията си то и затова резултата им е такъв :)
66
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Още един човек на Пеевски, си отива.
65
3
 
14
 
! Отговори
Мед. сестра преди 3 години
Комунист и оставка....Тази иска да кара , като баба ЦОЛА Драгойчева- до напикаване на стола.
64
3
 
10
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Тези социалисти не знаят какво правят, Нинова е главният актив в РеМеДето на "Позитано 20", без нея партията на приватизаторите няма да има какво да приватизира, а и червените бабички са записани в акционерната книга на Импексова, както и думата Народ, която тя отдавна приватизира ... а и на мен Корна ще ми липсва, както и сценките и от селски вечеринки в НС, без нея България и българският Парламент вече няма да са същите, а и огънят на 9-ти септеври може да загасне ... Мъка, мъка ... Мъкааа...
63
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нинова е единствената която може да ликвидира БСП
62
5
 
7
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
КОИ СА ТЕ ОТ БСП И ЦЯЛ ЖИВОТ С ТЯХ ЛИ ЩЕ СЕ СЪОБРАЗЯВАМЕ
61
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те без Нинова колко мислят ще вземат, може да догонят Каракоча, Нинова не е удобна на задкулисието искат да я махнат.
60
5
 
5
 
! Отговори
Нина Георгиева преди 3 години
Не бива да има саморазправа. Никой до сега е е провеждал избори по време на пандемия. Не защитавам Нинова, макар и да съм гласувала за нея, но партия без председател би я унищожило окончателно. Не бива да се дава повод на враговете с партиен билет да разчистват лични сметки. Не сега., моментът е важен. Има време за смяна.
59
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не Нинова е виновна. Виновно е участието в предишната тройна коалиция. Бсп с Ндсв и Дпс довършиха кражбата, която Ндсв не успя да довърши сама. 100 нови лидера да има, пътя е само надолу.