Нинова: Ние не сме партия на статуквото

Време е за градеж, но и възмездие, заяви тя
12 юни 2021 19:05, Александър Попов
95
Нинова: Ние не сме партия на статуквото
Снимка: БГНЕС

"Ние сме в средата на една дълга, изстрадана от нас битка за промяна. Днес е началото на кампанията за един парламент. Но не е време за мандатници. Днес е време за държавници", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова при откриването на предизборната кампания на левицата.

"Преди 4 години започнахме тази битка за промяна - тогава, когато беше много трудно, когато мнозина мълчаха - уплашени или купени. Още тогава заявихме: "България е поробена от свои. Има паралелна държава и задкулисие. И те крадат 10 милиарда лева от българския народ. Това беше през 2017 г. И знаете, че през следващите години заради тези смели думи и действия, бяхме подложени на натиск, на охулване, на опити за купуване", каза Нинова.

Тя подчерта, че промяната е започнала: "ГЕРБ, Борисов и техният едноличен, крадлив модел на управление рухна. Време е за възмездие, но е и време за градеж".

Според нея днес най-важният въпрос е "Какво следва след модела "Борисов"?".

Нинова припомни, че са се появили нови партии, които са си присвоили протестния вот.

"Нарекоха се "протестни партии", макар и появили се накрая за аплодисментите. Но си позволиха да ни нарекат "статукво". И трябва да получат нашия отговор. А отговорът е истината - ние не сме статукво. Ние сме последователната, принципната, системната опозиция на този модел. Ние сме системната партия, която може да даде сигурност в промяната и да се погрижи за всеки", заяви лидерът на БСП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още по темата: БСПКорнелия Нинова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
16
 
! Отговори
K.Коцев преди 2 години
Нинова,вие сте партия на отиващите си в историята празни приказки и неосъществени мечти - ЧАООООО !
51
4
 
6
 
! Отговори
Дропцки преди 2 години
Другари, сега е извършена февруарска буржоазна ревалюция, начело с Керенски, сега не знам как се е преименувал. Предстои обединение на левите сили и ще чакате знак от оръдията на Сврора да започнем новата Октомврийска социалистическа ревалюция. Дс живее пролетарията. Ура другари. А после излишните ще ги изпратим в скравена, в смисъл сами ще идат в чужбина да мият чинии.
50
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не само си статукво, ами си два пъти статукво. Кого заблуждаваш, Нинова !
49
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кои вие не сте партия на статуквото ?! Вие от СДС , които подарявате Техноимпекс или същите вие ,вече яхнали БСП , та да има непрекъснато лanaне ?
48
2
 
20
 
! Отговори
4epa преди 2 години
ВИЕ СТЕ ПАРТИЯ НА ФАЛИТИТЕ !!!!!!!!!!!!!!!!!!!
47
2
 
20
 
! Отговори
Да . Не сте.... преди 2 години
Вие сте партията по чиято заповед през 1945-1950 г. наложихте тотален терор в БГ. Бяха избити хиляди без присъди. Вашата партия бе тази, която съдаде лагерите в които с тояги иззбивахте БГ интелегенцията.... Сега сте по финни. Една крушовица приватизира.... друг забърса завода за електромери ит.н. С ваша помощ президент е един ботуш със зелени черапе и ....,
46
10
 
7
 
! Отговори
Шефа преди 2 години
БСП е истинската опозиция на ГЕРБ!Слави е стара дружка на мутрите и вероятно пак са списали някой милиционерски сценарий с БМБ!
45
6
 
8
 
! Отговори
Избирател преди 2 години
Патерица на ГЕРБ, сега потъват заедно с тях. Тези избори ви показаха, какво виждаме във вас. На предстоящите ще е по-зле, това си заслужихте. 10 години бяхте опозиция на повикване, угодно си затваряхте очите, измествайте вниманието когато трябваше. На Бузлуджа се събирате с десетки хиляди да ядете чевермета, а на протестите ни лук яли ни лук мирисали. Видяхме ви, ще ни видите и вие!
44
2
 
16
 
! Отговори
Вейхайвей преди 2 години
Предполага се, че възмездие трябва да има за вас, другари.
43
2
 
22
 
! Отговори
Бсп е в будна кома.. преди 2 години
Нинова с корупцията няма да приключи, защото е част от нея (Техноимпекс, Булгартабак, уволнена е от Станишев за корупция), но с БСП ще приключи окончателно след тежката загуба на изборите.
42
2
 
12
 
! Отговори
Гроби Таласомо преди 2 години
Безспорно БСП с Нинова е системна опозиция, опозиция, но системна;))) сиреч, не търсете от нея извънсистемност, т.е. действия извън Рамката. Ша кайте: каква опозиция е тя, тогава? Резонен въпрос... Погледнато от нашият чардак, тя не е никаква опозиция, не е като нас - бедна, гладна и тормозена от местните управници и подопечното РПУ и районният съд;))), но "врагът на моят враг е мой приятел". С една дума, щом някой противостои на Борисов, макар и от своят чардак, той е съюзник.
41
3
 
26
 
! Отговори
Жалко за народа преди 2 години
Не били статукво...Смях!
40
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вай! Че ако БСП не са, кой? От 1944г под една или друга форма са във властта.
39
2
 
14
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 2 години
ПОЗОР ПОЗОР ПОЗОР
38
4
 
6
 
! Отговори
nzb преди 2 години
От коментарите тук разбирам колко беше прав един професор.............той си каза човека много правилно..............80 % от българите сте големи тъ.паци..........елементарни парчета сте наистина............само за ядене, пиене и еб.ане мислите!!!Политиката хич не я разбирате................тя ви е тъмна Индия!!!
37
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП и промяна ха.
36
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много противно женище.Чудо вище.
35
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Румен Гечев фалира 19 банки за 3 месеца.Хиперинфлацията по времето на Виденов си има има име: Гладната Виденова зима. Като лъжите вероятно се надявате на късата памет на народа или, че малко останаха живите от онова време?Няма как да излъжите хората над 50 години. Те помнят и режима на тока. Помнят и купоните. Помнят и празните рафтове в магазините, и как сутрин родителите отиваха в 5 часа на опашка за хлюб.В хладилника нямаше нищо.Хората си изключиха хладилниците. Мизернициии, крадливииииииии!
34
4
 
22
 
! Отговори
пенсионер преди 2 години
Ние сме системната партия, която може да даде сигурност в промяната и да се погрижи за всеки . - партията която открадна парите на българина , няколко пъти фалира България , закри или приватизира работещи предприятия , унищожи селското стопанство , отне правото на труд на българина , направи 3 $ пенсия и 5 $ заплата , партия при която нямаше хляб , щяла да се погрижи за всеки . а сега кажете че това не е цинизъм .
33
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Умря им електората на тия. А герб залага на ромове и ченгеджисти които никога няма да се свършат .Май ще са четвърта партия .