Янев отговори на ГЕРБ: Правителството е непартийно, ние работим за хората

Премиерът заяви, че изборите към днешна дата са добре организирани
Обновена: 19 юни 2021 20:30 | 19 юни 2021 18:03, Веселина Йорданова
672
Янев отговори на ГЕРБ: Правителството е непартийно, ние работим за хората
Снимка: БГНЕС

Правителството е непартийно, ние работим за хората. Така премиерът Стефан Янев отговори в Поповица на обвиненията от ГЕРБ, че кабинетът води предизборна кампания и че ще подадат жалба в ЦИК.

Янев каза, че сме в предизборна кампания и като част от нормалното пилитическо говорене в кампания са възможни обвинения и жалби.

Още по темата
По отношение на организацията на изборите, той посочи, че от днешна гледна точка вотът е добре организиран. Сключен е договор за първите 9600 машини, които са на разположение, за следващите 1500 машини се подготвя решение и съответен договор, надявам се до края на следващата седмица не само да имаме договор, но по-голяма част от машините да бъдат тук, посочи той.

По повод на обвиненията, че на отговорни постове в митниците се назначават хора, извършили нарушения в миналото, премиерът заяви, че ако това се докаже, те ще бъдат отстранени незабавно. Янев посочи, че проверката срещу шефа на Националната приходна агенция още не е приключила и няма резултати.

Днес в Поповица, където има местен празник, ще се проведе национално съвещание с кметовете на кметства.

"Днес почитаме нашите мъртви, но да не забравяме и живите. Роден съм тук, но много малък съм напуснал, около 7-годишен. Спомените ми са едновременно бледи, но в същото време с топло чувство към хората, които живеят тук, към родната земя. Разбира се, имам близки, когато мога, идвам, за съжаление напоследък не особено често", сподели премиерът в отговор на въпрос на журналисти.

По думите му кметовете на малките населени места имат един основен проблем - самофинансирането.

Идеята е част от местнице данъци да бъдат на разположение на тези кметове да подобряват инфраструктурата. Кметствата са силно зависими от централизираното разпределение на бюджета и от общинските съвети и кметове да получат някакви средства, посочи служебният премиер. Той коментира, че все от някъде трябва да се започне в решаването на този проблем.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


672
Още по темата: избориГЕРБСтефан Янев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
2
 
21
 
! Отговори
куку преди 2 години
Правилно но ,кажи кои са хората. Тези от Додай или от Белград или Москва
32
30
 
5
 
! Отговори
Активист на БСП преди 2 години
ГЕРБ са МАФИЯ !!!
31
6
 
29
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Фуражката винаги е деформирала главата и мисленето! Опита на десетки страни го е доказал!
30
30
 
3
 
! Отговори
до 24 преди 2 години
Чебурашка, сори брат, ама повечето хора не искаме вече вашите калинки и ***, кадрите на Радев са направо отличници спряма тях. Успех на изборите дано се преборите за трето място :)))
29
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правителството е на Президента. Президента с Александър Маринов агент Майстора е изготвил вече Нова конституция за Президентска Република. Служебеното правителство не работи за България, а за Радев. Това е предизборен щаб на Радев. А Радев партия не иска да прави. Той ще ликвидира партиите и ще бъде ВОЖД в Президенстка България. Ще видите ако не го спрете с масови протести или го изберете за втори мандат. Ще изкара България от ЕС и ще видите кон боб яде ли. Ние вече остаряхме.За младите е важно.
28
4
 
5
 
! Отговори
До 19 преди 2 години
Ти от прокуратурата ли си ,че си в час за Гешев? Я ни светни повече!?.......
27
9
 
34
 
! Отговори
140 г руско иго преди 2 години
Лъже червения бацил. Работят за Черепа, Бобокови и Русия!
26
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 21 Kакво ще срутиш ве, хахо ? Ахахахахх. Народа каза , че не иска Лойко. Правителство не беше създадено. На там да те питам, чел ли си Конституцията на Република България
25
3
 
25
 
! Отговори
ДЕПОЛИТИЗИРАНИ..?? преди 2 години
ОФИЦЕРИ-ИНТРИГАНТИ ОТ.... АРМИЯ/ДС/МВР...... НЯМАТ ПРАВО ДА ИЗВЪРШВАТ ПОЛИТИЧЕСКА ДЕЙНОСТ В БЪЛГАРИЯ....... ТЕ СА ЛЪГАЛИ, НА КЛЕТВАТА, ЧЕ ЩЕ РАБОТЯТ ЗА ЦЯЛА БЪЛГАРИЯ, А НЕ ЗА ОТДЕЛНИ ПАРТИИ-БСП/ДБ/ИТН/ИМВ.............. ЛЪЖЦИ И КРАДЦИ.ОТ ЧЕРВЕНАТА АРМИЯ........... НЯМАМ ИМ ДОВЕРИЕ......!!
24
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Правителството било непартийно пък създателят му Радев е кандидат-орезидент.
23
0
 
17
 
! Отговори
До стар човек преди 2 години
За 20-30-40 годишните тези имена и техните действия ,нищо не им говорят !!! И слава богу ,но днес виждам че ,,революционната ярост която е обхванала част от обществото,замъглява разсъдъка доста яко!.......Дано не се случи за пореден път!!!
22
5
 
37
 
! Отговори
Чебурашка преди 2 години
Правителството е непартийно, това е вярно, защото недоразумението от Дондуков 2 не иска да дели властта с никоя партия. Сега е избрал кадри по свой образ и подобие, които са по-големи мерзавци и от него. Главната му цел е да покаже колко велик управление е и да си отмъсти на всички, за които смята, че са го подценявали. А Янев уж е генерал, но се държи като ординарец на Фигуранта и на бегом изпълнява мръсните му поръчки!
21
7
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахахаха,за кои хора работите бе ? Какво направихте досега за хората в административен,конструктивен или социален аспект ?
20
2
 
14
 
! Отговори
до 16 преди 2 години
Десо, лягай си! Видя как ти гръмна главата с 3 аневризми- успокой се вече!
19
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой избра тази тоталитарна хунта да работи за хората? Никой ли? Вие някаква война ли искате да водите? После да не ревете, като ви срутим цялата чалгарска фашистка държава върху тъпитечутури?
18
11
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кво сатва, бе Янев, спиш ли добре? Гърция прибира 30 млрд. евро по плана за възстановяване, а Вие НУЛА. Безсрамници! Кожодерии! Мащайте се докато е време!!!! Бавите плана щото знаете, че на комунисти ЕВРОПА ПАРИ НЕ ДАВА. Колкото и да го преправяте с ваши фирми - пари ще видите на куково лято.ОСТАВКА!
17
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Стар човек - Ем че той Гешев е вече там, бе! Просто не се знае с кво го държи Боко. Ако успее да го пусне, Гешев ще се прегръща с президента и ще прави квот му се каже.
16
10
 
35
 
! Отговори
Стоян преди 2 години
Айде бе,работели за народа,я не на нас тия.И какво изработил те за народа,че нещо нищо не виждам освен някакви измишльотини,които не можете да докажете но ги усещате,включително и ти усещаш,че си бил подслушвани. Рушите , и се окопават е във властта с лъжи,е това работите.Днес в Поповица прави точно това.
15
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Непартийно... ДООООБРЕ!
14
32
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знам кой за кого работи но политиците от служебното правителство се държат наистина като политици. Премиерът е много внимателен, културен и интелигентен. Тези от Герб се държат като членове на престъпна група. А Борисов е толкова нагъл, арогантен и с просташко държание че няма какво да се коментира.