Рашков отвърна на Борисов за дамаджаните, в Пловдив гласът струвал 30 лв.

В Свиленградско са открити списъци с имена на 28 000 избиратели
5 юли 2021 10:16, Анисия Иванова
469
Рашков отвърна на Борисов за дамаджаните, в Пловдив гласът струвал 30 лв.
Снимка: БГНЕС

Разпитвани свидетели потвърждават, че в Пловдив са купувани гласове по 30 лв., каза служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков в интервю пред БНР.

"В Пловдив са се купували гласове от името на партия ГЕРБ. Това са разкрили полицейските служители в Пловдив. Прокуратурата ще разкрие дали дамаджаните имат някакво правно значение, това ще се види. Борисов може да даде отговор на този въпрос. Прокуратурата трябва да даде повече информация оттук насетне", каза Рашков.

Служебният вътрешен министър посочи, че прокуратурата трябва да каже дали за Пловдив вече има образувано разследване.

„До онзи ден се казваше, че там били неясни нещата, че нямало данни, че ръководство на МВР било така обърнало нещата, че полицаите да разследват без прокурорите - това е абсолютна лъжа. На прокурорите вчера е докладвано, че има доказателства за Пловдив, разследването върви, има разпитани и свидетели, става ясно, че са се купувани гласове по 30 лв., така че Борисов, когато говори за дамаджани, да има предвид, че има няколко хиляди души, които са били обект на купуване на гласове във връзка с изборите на 4 април", поясни още вътрешният министър.

Още по темата

Министерството на вътрешните работи предприема безпрецедентни действия срещу групите за купуване на гласове за предстоящите избори. Рашков съобщи за случай от последните дни, при който в къща в свиленградско село са открити фирмени касови книги с обороти, както и списъци с имена на 28 хиляди избиратели в района.

Служебният министър поздрави всички служители на МВР с професионалния им празник и им пожела здраве, усилие и успехи в работата.

"МВР има огромен капацитет и е важно той да се използва в името на закона, на българските граждани и на държавата. Смятам, че го постигат това и те имат благодарност от моя страна за своите усилия", каза  Рашков за празника на МВР.

 

Той коментира и поздрава на бившия министър-председател Бойко Борисов към служителите на МВР:

"Не може Борисов да дава оценки, още повече, че той е завършил съвършено друга специалност, че сега едва ли не все едно се работи по милиционерски, и то след 30 години изминали в преход по пътя към демократичното развитие, че сега сме се върнали да работим, така както е работено до 89-а година, нищо общо няма с това с действителността. Служителите на МВР са много образовани и трябва да бъдат насочвани в правилната посока да изпълняват законовите си задължения", заяви още Рашков.

По думите на вътрешния министър Законът за МВР е променян твърде много пъти и затова е важно как се тълкува и прилага този закон:

"Дали се прилага в съответствие с правата норма или така както, например Борисов иска да се случват нещата. Да се насочват полицейските служители към тормоз на определени бизнесмени, на неудобни граждани, те да бъдат притискани като с "бухалки", както и Прокуратурата да се управлява и в момента от Борисов, защото той няма как да знае какво става по една проверка, има ли данни за купуване на гласове в Пловдив. Тази връзка е много странна, вече е дразнещо - кой според вас е Прокурорът в държавата - Главният прокурор е този, който командва Иван Гешев - а това е този, който вчера се изказва от Рибарица, за случаи, за които не би следвало да има информация - това е Борисов", поясни вътрешният министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


469
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
10
 
5
 
! Отговори
:D преди 2 години
много гербави ***, много нещо... 11-ти иде, после адиос джипко хаха, добре че и Рашката после ще си ходи... има светлина в тунела
52
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: 50 Да, съгласен съм че по-дразнещи от комунистите няма! Затова на 11-ти юли ще ги отсвирим! Ще ги отнесем като куцо пиле домат! Никога повече ГЕРБ! Никога повече комунизъм!
51
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За какво трябва да има избори, служебното правителство се справя отлично. Най-добрият кабинет който е имала България последните 30 години. Само пари ще се харчат за избори.
50
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На миналите по 50. Всички знаят.
49
6
 
7
 
! Отговори
ИЗБОРИ преди 2 години
ГЕРБ нямат особен интерес да купуват гласове, защото пре сегашното разпределение в парламента НЕ МОГАТ ДА СЪСТАВЯТ ПРАВИТЕЛСТВО, но интерес имат партиите на ПОДМЯНАТА, за БСП не знам... те нямат и пари... тъй че нещата вървят към това Доган да разпределя порционите ОТОНОВО
48
2
 
7
 
! Отговори
КармазЪ-Трол преди 2 години
Докато има в България наследници на уж партизаните, няма да мръднем и сантиметър напред. Не само, че завзеха икономическата власт, но и винаги дърпат страната към пропастта.
47
0
 
6
 
! Отговори
За трийсет лева??? преди 2 години
Ужас, даже не са трийсет сребърника!!!
46
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е по-дразнещи от комунистите няма. Жалко е че хората не помнят и вчера какво са яли иначе с облъчването викат колко крали ГЕРБ. И на мен не ми харесва Бойко Борисов, но за съжаление за всеки трезво мислещ и помнещ човек му е ясно, че няма читава алтернатива. ИТН щели да съставят правителство казват. Най-вероятно ще оставят служебното че си вършат добре работата. УЖАС народее мисли и си спомни как беше преди 15 години тройната коалиция. Или преди 25 Жан Виденовата зима от ей такива като тоя.
45
9
 
10
 
! Отговори
Бай Ставри преди 2 години
Лошо Борисов, лошо!
44
7
 
6
 
! Отговори
paul61 преди 2 години
Като пишете за необяснимото богатство на Рашков защо не проверите колко данък печалба плаша един нотариус - между 70 000 и 120 000 лв.-значи печалбата е 700 000-1200 000 лв . , а жена му е нотариус . Значи след като всичко е декларирано кое точно му е необяснимото . Друг е въпроса защо нотариусите , ЧСИ , съдии ,прокурори и така нататък им се позволява така законно да се обогатяват . А Бойко как че узакони крадените милиарди ?
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
банкет имало ли е скоро
42
6
 
7
 
! Отговори
Minuva42 преди 2 години
Според вас дали ГЕРБ купуват гласове - шанса да не го правят клони към нула. Убеден съм, че купуват.Убеден съм също така, че всички останали партии с национални мрежи купуват гласове.Служебното правителство обаче се държи като наказателен отряд срещу само една партия и иска да ни убеди, че само ГЕРБ купуват :)Дообре :)
41
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
те са по масите бе !
40
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ти да знаеш шапкари ? НЕ нема такова нещо
39
10
 
14
 
! Отговори
българин преди 2 години
Абе министър председател на държавата, който спи с пистолет на нощното шкафче не ми го хвалете!Кога снимат Бойко Рашков с пистолет на нощното му шкафче, тогава мафиотите от ГЕРБ биха имали основания да го критикуват!Даже кюлчетата злато не са толкова скандални. Големите пари не са му там. Те са за примамка на нощните пеперудки да му кацат на Бойко в леглото!
38
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тва шапката е големо нещо бе
37
12
 
11
 
! Отговори
Пацо преди 2 години
Този ако имаше информация, че Гербавите купуват гласове, досега да ги е извадил, но нали купувачите са най-вече Маямата и другите "левичари", нищо съществено не казва. Ние това си го знаем. При всички избори е така.
36
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
дамаджаната колкото компота има значение Даже компотите са с огромно значение колкото шапките
35
8
 
11
 
! Отговори
Сашо Диков преди 2 години
Дедо Лъжо, не се коси ! Ела в петък в Еврокома, да ти олекне ! Обещавам да слушам в захлас ! Все ще има и някой заблуден зрител да ти повярва !
34
10
 
11
 
! Отговори
ИТН преди 2 години
До Анонимен "Бе герберите не разбраха ли че св свърли вече с тях.Свърши се. Кой образован и честен човек ще ги подкрепи?" Абсолютно съгласе съм с теб. Вече новите лица са други. Тези, които ще проправят пътя за истинско равенство, да няма силно привилегировани и да има за всички. Особено малцинствата са доста в неблагоприятна ситуация, и това трябва да се промени. Представителство във високите етажи на властта и да управляваме и ние българите! ИТН победа!