Рашков отвърна на Борисов за дамаджаните, в Пловдив гласът струвал 30 лв.

В Свиленградско са открити списъци с имена на 28 000 избиратели
5 юли 2021 10:16, Анисия Иванова
469
Рашков отвърна на Борисов за дамаджаните, в Пловдив гласът струвал 30 лв.
Снимка: БГНЕС

Разпитвани свидетели потвърждават, че в Пловдив са купувани гласове по 30 лв., каза служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков в интервю пред БНР.

"В Пловдив са се купували гласове от името на партия ГЕРБ. Това са разкрили полицейските служители в Пловдив. Прокуратурата ще разкрие дали дамаджаните имат някакво правно значение, това ще се види. Борисов може да даде отговор на този въпрос. Прокуратурата трябва да даде повече информация оттук насетне", каза Рашков.

Служебният вътрешен министър посочи, че прокуратурата трябва да каже дали за Пловдив вече има образувано разследване.

„До онзи ден се казваше, че там били неясни нещата, че нямало данни, че ръководство на МВР било така обърнало нещата, че полицаите да разследват без прокурорите - това е абсолютна лъжа. На прокурорите вчера е докладвано, че има доказателства за Пловдив, разследването върви, има разпитани и свидетели, става ясно, че са се купувани гласове по 30 лв., така че Борисов, когато говори за дамаджани, да има предвид, че има няколко хиляди души, които са били обект на купуване на гласове във връзка с изборите на 4 април", поясни още вътрешният министър.

Още по темата

Министерството на вътрешните работи предприема безпрецедентни действия срещу групите за купуване на гласове за предстоящите избори. Рашков съобщи за случай от последните дни, при който в къща в свиленградско село са открити фирмени касови книги с обороти, както и списъци с имена на 28 хиляди избиратели в района.

Служебният министър поздрави всички служители на МВР с професионалния им празник и им пожела здраве, усилие и успехи в работата.

"МВР има огромен капацитет и е важно той да се използва в името на закона, на българските граждани и на държавата. Смятам, че го постигат това и те имат благодарност от моя страна за своите усилия", каза  Рашков за празника на МВР.

 

Той коментира и поздрава на бившия министър-председател Бойко Борисов към служителите на МВР:

"Не може Борисов да дава оценки, още повече, че той е завършил съвършено друга специалност, че сега едва ли не все едно се работи по милиционерски, и то след 30 години изминали в преход по пътя към демократичното развитие, че сега сме се върнали да работим, така както е работено до 89-а година, нищо общо няма с това с действителността. Служителите на МВР са много образовани и трябва да бъдат насочвани в правилната посока да изпълняват законовите си задължения", заяви още Рашков.

По думите на вътрешния министър Законът за МВР е променян твърде много пъти и затова е важно как се тълкува и прилага този закон:

"Дали се прилага в съответствие с правата норма или така както, например Борисов иска да се случват нещата. Да се насочват полицейските служители към тормоз на определени бизнесмени, на неудобни граждани, те да бъдат притискани като с "бухалки", както и Прокуратурата да се управлява и в момента от Борисов, защото той няма как да знае какво става по една проверка, има ли данни за купуване на гласове в Пловдив. Тази връзка е много странна, вече е дразнещо - кой според вас е Прокурорът в държавата - Главният прокурор е този, който командва Иван Гешев - а това е този, който вчера се изказва от Рибарица, за случаи, за които не би следвало да има информация - това е Борисов", поясни вътрешният министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


469
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
11
 
12
 
! Отговори
Бау преди 2 години
и защо ГЕРБ да купуват гласове? Нали спечелиха на предните и не стана нищо. Ако пак спечелят пак няма да стане нищо. Лъже яко. :D
32
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен : ГЕРБ отново ще се първа политическа сила. И ГЕРБ ще ви гледат сеира, и на другите как ще съставят правителство, и как ще ви оправят.
31
12
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бе герберите не разбраха ли че св свърли вече с тях.Свърши се. Кой образован и честен човек ще ги подкрепи? Скачат срещу Бойко Рашков защото така ги захапа и разобличава в извършените престъпления срещу народа на България,че едва ли някога повече ще се върнат във властта.
30
6
 
4
 
! Отговори
Бау преди 2 години
нали нямаше да казваш бе глупи :D
29
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
може би някой трябва да разследва рашков за необяснимото му богатство? или не, всички *** поклонно мълчат пред червеното величие? браво
28
2
 
3
 
! Отговори
Аз преди 2 години
Мда, някои хора почват детински грешки да правят. Още помня като малък, как подивя Петър Стоянов по трлевизията по време на един дебат предизборен, като му извадиха една папка пред него.
27
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
30 лв е евтиния бре.. за предните избори 50, 80 дори 120 се надцакваха с дпс в някои райони..
26
13
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков кажи как с държавна заплата купи имоти с по 12 тоалетни за десетки милиони? как става това товарищ рашкоу???
25
17
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най после един редовно да раздава словесни шамари със засилка на оня с джипа. То и Радев редовно го затапваше, но някак много по европейски тактично. Ако успеят да намалят платения вот на Герб с 30-40%, същите могат спокойно да се окажат 4-та политическа сила след изборите и после естествен разпад и забрава
24
19
 
24
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Браво на комуниста от БКП Рашков - новото лице на промяната, който не е от статуквото ГЕРБ, дошли на власт 2009 година :))) Такива като него с 19 имота квичаха срещу Цветанов, че имал 6 :)))
23
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бе! 30 лв.? Хаха! Вече под 80лв. брадчедите и здрасти няма да ти кажат. Пак били му казали! И този главен прокурор е искал да става? Петър Стоянов не ми е симпатичен, ама добре, че го е спрял. А икономическия голям завод за ел.автомобили щял да докара. Ама след изборите... Тате каза, че ще ми купи колело, ама..... Щял да каже партията за която предимно се купували гласове, ама след изборите! Кои са били"подслушвани", ама след изборите! Защо? Да каже поне излизали от морето на кон.
22
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човек трябва да внимава чии ръце настъпва по пътя нагоре, защото техните гзове ще целува по рътя надолу.
21
19
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
тоя да обяснява за къщите и кенефите, не да се прави на ни лук ял, ни мирисал... айде стига номера от тошово време
20
22
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя мyшмурок, освен да говори глупости друго не може...
19
18
 
32
 
! Отговори
Някой си преди 2 години
Тоя комунистически агентурник с образование от КГБ много подцени простолюдието! 30 лева на глас се даваха още в тройната коалиция. Обърна МВР на селски мегдан! Само там бабичките си приказват измишльотини като неговите!
18
32
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков трябва да остане да работи за България!Вече са рядкост такива принципни родолюбци!
17
32
 
30
 
! Отговори
Лъжи лъжи и пак лъжи преди 2 години
Бойко Рашков известен още на обществеността и като Дедо Лъжо, продължава в празните си бращолевения въпреки, че вече никой не им обръща внимание. С лафове "Някой някъде е казал нещо" не минават в правова държава за каквато уж той щял да се бори. Лъжи, внушения, манипулации и клевети ! Нищо друго не може да му роди болния мозък !
16
30
 
30
 
! Отговори
ИТН преди 2 години
Рашков е светъл лъч надежда и знакова фигура на новото начало. Личи си, че се е заел да отстрани всякакви злоупотреби с власт. Трябва да му гласуваме пълно доверие, за да има повече за всички и особено за онеправданите от досегашните привилегировани неща. ИТН победа!
15
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
'Бреи за много малко пари са готови да се потурчат тия бьлгари' ---- за 650 лв да се демократизират/европейзират ли? Слез на земята. Държавността е враг номер 1 на българите.
14
21
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като ви отнесат ГЕРБ на единайсти ще вадите шмайзерите и наганите, нали? Там, където думите са безсилни побеждава оръжието... Бъдъни нейдни.