Борислав Великов: Смел ход на Трифонов, но не става само с дипломи

Основната тежест ще падне върху Василев и Дацов, смята председателят на 39-ото НС
13 юли 2021 12:12, Красимир Ангелов
136

Слави Трифонов предложи експертен проектокабинет и се надява на подкрепа от другите парламентарно представени парии. Нови и стари лица се преплитат сред избраниците на лидера на "Има такъв народ".

"Много смел ход на Слави. Ако не го подкрепят групите на протеста, вината ще е в тях. С радост установих, че има хора от НДСВ навремето, които се доказаха през годините - Ники Василев, Любо Дацов, Ради Найденов. Не са спрели да се занимават с това, с което евентуално ще се занимават в това правителство. Те са положителната страна. Василев излезе от активната политика като министъра с най-дълъг стаж от НДСВ", коментира председателят на 39-ото Народно събрание доц. Борислав Великов пред Bulgaria ON AIR.

Без коалиции шансът на един такъв кабинет е 50:50, смята той.

Още по темата
"Симпатични млади жени с много езици и познания. Те просто нямат опит, не познават системата - примерно на здравеопазването. Виждам тежка задача на Василев и Дацов да ги учат как се управлява. Не е достатъчно да имаш добро образование и да знаеш езици", подчерта доц. Великов в студиото на "България сутрин".

Той призна, че е изненадан от факта, че липсва проектопредложение за Министерство на околната среда и водите.

"Може би временно няма и съставянето на този проект за кабинет е станало малко по-бързо. Може би са избързали, защото е трябвало в 11:00 часа Трифонов да тропне по масата и да каже: Аз съм капитан, строявайте се в 5 редици, вървим напред", посочи доц. Великов.

"Времето на НДСВ и на Царя беше успешно за България. Целият ни мандат беше успешен, допринесохме най-много за влизането ни в НАТО и ЕС. Бизнесът се чувстваше освободен от всякакви окови, развиваше се добре страната. Ники Василев имаше принос даже и в управлението на Тройната коалиция. Единствен успя да намали администрацията", каза още доц. Великов

Той очаква предложеният от ИТН кабинет да получи подкрепа от "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!". Но отбеляза, че ще липсват десетина депутати за мнозинство.

"Може би БСП. Те отдавна се възприемат като партия на протеста и опозицията. Те биха желали да водят преговори за политики. Едва ли някой би се противопоставил на това да има повече детски градини или дори да се излети в Космоса, макар да е леко екстравагантна идея", допусна председателят на 39-ото НС.

По думите му повечето идеи на Слави Трифонов са реализируеми, но въпросите са на каква цена и това ли е нещото, от което страната ни се нуждае.

"Съдебната реформа очевидно в много малка степен беше засегната. Да не поставиш сред приоритетите повишаване на доходите и пенсиите на хората, струва ми се, че е пропуск. Сигурно ще се подобри, ще изчакаме", коментира още доц. Великов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
1
 
! Отговори
Meн преди 2 години
Да и Кирил Петков го показа .
87
0
 
2
 
! Отговори
33 преди 2 години
Верно свърши се, ама за тях. ..герберастите.Сега идват ДРУГИТЕ още по-лакоми за нови кражби...Като мухите от раната, дето не трябвало да се гонят....
86
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези екзотични университети не ме впечатляват. Американски възпитаници не са ни нужни. Те трябва да са се приспособили към българските условия и да работят за българските интереси, всичко останало е празни приказки и излишно. Българските данъкоплатци да не се съгласяват да плащат разходите на туристи в космоса, че даже и на македонец. Иначе съм много доволен от служебното правителство и нека да продължават.
85
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ХИЧ НЕ МИ СЕ ВИЖДА СМЕЛ УЖ "ШАХМАТНИЯ" ХОД НА СЛАВУНЧО, КЪДЕ ОСТАНА ЖЕНАТА ШАХ- ШАМПИОНКА с която първо ни залъгаха кукловодите, сега БЛЕСНАХА с целият си "блясък" - значи 2001 царят, после пъдарят Б.Б. и сега пак царят...НЕ, МЕРСИ. НЕ ПАК МЕРИЛ ЛИНЧ И J.P.MORGAN ДА ОГРАБЯТ ПОСЛЕДНАТА ДЪРЖАВНА БАНКА ББР И "ДРЕБНИЯТ БИЗНЕС СЪВСЕМ ДА ДОФАЛИРА!!! ТОВА ЛИ ИСКАТЕ, УВАЖАЕМИ. НАРОДЪТ НА БЪЛГАРИЯ "спечели" пак 1 во място с 59-60%/негласували въобще/както всеки път, отвратени от политическата класа/каста
84
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МОЛЯ ДА БЪДА ПРАВИНО РАЗБРАН: НЯМАМ НИЩО ПРОТИВ ЦАРЯ НО УПРАВЛЕНИЕТО МУ БЕШЕ ПЪЛЕН ПРОВАЛ ТОЙ Е ПРОДУКТ ОТ ДРУГО ВРЕМЕ: ВРЕМЕТО ОТ КРАЯ НА СРЕДНОВЕКОВИЕТО КОГАТО ТИТЛАТА ОЗНАЧАВА ЛИПСВАЩО ПОДХОДЯЩО ОБРАЗОВАНИЕ И КОНКРЕТНИ ЗНАНИЯ. ТОВА Е СЪЩОТО КАКТО ПРИ УСИТЕ ПОМЕЩИЦИ И РИ ФРЕНСКАТА АРИСТОКРАЦИЯ ХОРА НА ВЛАСТ БЕЗ КОНКРЕТНИ СЪВРЕМЕНИ КОНКРЕТНИ ЗНАНИЯ. ЗА СЪЖАЛЕНИЕ ПРЕД И СЛЕД 1999 СМЕ СВИДЕТЕЛИ НА ПОДФБНИ УПРАВЛЯВАЩИ .ТОВА Е ПРИЧИНА ЗА МАСОВАТА ЕМИГРАЦИЯ И ЗА СЪСТОЯНИЕТО НА ДЪРЖАВАТА НИ.
83
3
 
4
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 2 години
Този път ще се стигне до национална война срещу малцинствата. Очевидно това се цели от полиическата многопластова и разноцветна каста,създадена от руснацитя в съглшенство със САЩ,Гермния,Турция и Израел. Повече от 60 процента от етническите българи не гласуваме и това е доказателство,че не вярваме на СИСТЕМАТА, която е създателка на лъжебългарските партии. Българите сме против системата, се оказва,че малцинствата имат повече власт от нас-рожбите на Царство България. Разбира се, че ще има отмъщен
82
0
 
5
 
! Отговори
hahahahaha преди 2 години
и този инжинер, вносител на лекарства, се изходи. много липсваше.
81
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Къв е тоя, бе?
80
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Министрите на Слави, са парашутисти, които някой ни пусна отгоре докато преминава над нас.
79
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, то ако човек е прочел, не става въпрос само "за дипломи", а има и опит някакъв. Четете, хора, но не пеевските медии.
78
1
 
3
 
! Отговори
Х преди 2 години
До ОНЗИАбсолютно прав е доц. Великов. Само добро образование и владеене на чужди езици не е достатъчно. Необходим е и солиден опит, за да се свърши добра работа и прогрес. Здравеопазването е изключително важно. Да се възлага на човек без опит е направо риск. Тепърва да се учиш в крачка е загуби време.
77
7
 
3
 
! Отговори
ОНЗИ преди 2 години
Абе доц. Великов какви са Вашите научни степени или само дай да раздаваме акъли !?!?! Кой сте Вие - човек на нуката или поредния *** на политиката - да Слави няма Вашия опит в хайдуклъка той залага на истинската копетенция било тя академична или експертна. Тук намерението е да се получат истинските неща за тази изстрадала от такива като Вас държава БЪЛГАРИЯ - да Вашия опит е голям но в демагогията лъжата напудрената академичност - Вие сте ОПАСЕН защото не притежавате компетенцията !!!!
76
0
 
18
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
Нищо не каза и за социалната и демографската политика освен, че иска да се строят детски градини, но това е работа на общините, а не на държавата и второ липсва мисъл - какви деца ще са в тези детски градини, има ли ги, няма ли ги, защо ги няма и т.н. Места в детските градини и в училищата няма главно в София, а няма, защото има голямо преселение от провинцията към София. Не виждам приоритет и в тази насока - развитието на останалите региони, без София. По детски са му приоритетите - астронавт.
75
0
 
9
 
! Отговори
Обективен преди 2 години
Ще трябва да дадем поне 100 дни на следващото правителство избрано от парламента, ако има такова, и чак тогава да го оценяваме. Засега приоритетите на Слави Трифонов ми изглеждат популистки като тези на ГЕРБ. Важното е как ще се развива икономиката, а тук приоритети няма, освен приватизация на банката ББР и спиране на подкрепата за бизенса чрез нея. От развитието на икономиката зависят и заплати, пенсии и другите доходи, а за това няма и дума. Нищо не каза и за сициалната политика освен, че иска
74
1
 
14
 
! Отговори
Не разбирам.... преди 2 години
какво ни предлага учиндолският рептил !каБинет, *** или публичен дом ?Чкам Тошко африката да се изджавка по въпроса.
73
2
 
21
 
! Отговори
Пипи преди 2 години
НДСВ успешни!Хайде стига смешки!
72
0
 
20
 
! Отговори
бай Иван преди 2 години
И сега какво излиза?! Славчо ни предлага претоплена манджа стил НДСВ: Николай Василев Радослав Найденов, Любомир Дацов плюс малко добавени подправки наречени млади неопитни хора. Ако ИТН вземат властта, манджата ще се вкисне незабавно и ще трябва да се изхвърли в кофата за *** заедно с нейния "готвач" Слави Трифонов. От тази некадърност сме принудени да изберем нещо друго от менюто(поне да е свестно).
71
5
 
19
 
! Отговори
Arbiter Elegantium преди 2 години
Сега всеки "анализира" и много "знае", но хейта с/у ББ няма все да хваща дикиш. Интересното ще дойде наесен със сметките за ток и парно и с фалитите на цели сектори заради ковид кризата - миньори, хотериери, туроператори. Тогава ще видим правителството (ако има такова) и Радев колко са наперени - ще се изпокрият като мишки. Особено ако излезе силен десен кандидат за президент. Сега самолетът лети още от инерцията на Бойковата стабилност, но тогава ... пак че си говориме, става ли?
70
5
 
4
 
! Отговори
до 92 преди 2 години
ми интелигентите що не отидохте да гласувате а само мрънкате
69
3
 
8
 
! Отговори
ОТ ЛОЖАТА преди 2 години
Искате ли чип, измeт? И да не искате, няма кой да ви пита. Плявате е за плевене, плебc. Вече сме толкова силни, че не се криеме. Няма кой да ни спре.