Борислав Великов: Смел ход на Трифонов, но не става само с дипломи

Основната тежест ще падне върху Василев и Дацов, смята председателят на 39-ото НС
13 юли 2021 12:12, Красимир Ангелов
136

Слави Трифонов предложи експертен проектокабинет и се надява на подкрепа от другите парламентарно представени парии. Нови и стари лица се преплитат сред избраниците на лидера на "Има такъв народ".

"Много смел ход на Слави. Ако не го подкрепят групите на протеста, вината ще е в тях. С радост установих, че има хора от НДСВ навремето, които се доказаха през годините - Ники Василев, Любо Дацов, Ради Найденов. Не са спрели да се занимават с това, с което евентуално ще се занимават в това правителство. Те са положителната страна. Василев излезе от активната политика като министъра с най-дълъг стаж от НДСВ", коментира председателят на 39-ото Народно събрание доц. Борислав Великов пред Bulgaria ON AIR.

Без коалиции шансът на един такъв кабинет е 50:50, смята той.

Още по темата
"Симпатични млади жени с много езици и познания. Те просто нямат опит, не познават системата - примерно на здравеопазването. Виждам тежка задача на Василев и Дацов да ги учат как се управлява. Не е достатъчно да имаш добро образование и да знаеш езици", подчерта доц. Великов в студиото на "България сутрин".

Той призна, че е изненадан от факта, че липсва проектопредложение за Министерство на околната среда и водите.

"Може би временно няма и съставянето на този проект за кабинет е станало малко по-бързо. Може би са избързали, защото е трябвало в 11:00 часа Трифонов да тропне по масата и да каже: Аз съм капитан, строявайте се в 5 редици, вървим напред", посочи доц. Великов.

"Времето на НДСВ и на Царя беше успешно за България. Целият ни мандат беше успешен, допринесохме най-много за влизането ни в НАТО и ЕС. Бизнесът се чувстваше освободен от всякакви окови, развиваше се добре страната. Ники Василев имаше принос даже и в управлението на Тройната коалиция. Единствен успя да намали администрацията", каза още доц. Великов

Той очаква предложеният от ИТН кабинет да получи подкрепа от "Демократична България" и "Изправи се! Мутри вън!". Но отбеляза, че ще липсват десетина депутати за мнозинство.

"Може би БСП. Те отдавна се възприемат като партия на протеста и опозицията. Те биха желали да водят преговори за политики. Едва ли някой би се противопоставил на това да има повече детски градини или дори да се излети в Космоса, макар да е леко екстравагантна идея", допусна председателят на 39-ото НС.

По думите му повечето идеи на Слави Трифонов са реализируеми, но въпросите са на каква цена и това ли е нещото, от което страната ни се нуждае.

"Съдебната реформа очевидно в много малка степен беше засегната. Да не поставиш сред приоритетите повишаване на доходите и пенсиите на хората, струва ми се, че е пропуск. Сигурно ще се подобри, ще изчакаме", коментира още доц. Великов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
0
 
18
 
! Отговори
ПОДПИЙНАЛ РАНО-РАНО преди 2 години
Учиндолския трябваше вече да може да правиш р-ка м/у шоу и политика. Хвърля п-во през Facebook и очаква пълна подкрепа. Ако той беше на тяхно място, щеше ли да подкрепи такова п-во: пуснато в социалните мрежи - претоплена пица в стил НДСВ, които щяха да ни оправят за 800 дни, но не стана. Третира дубайците като к-ви на повикване (те си го заслужават, но това е друга тема). Явно е пълен аджамия или всъщност не иска да има п-во и бяга от отговорност. Както винаги.
67
0
 
4
 
! Отговори
съгласен преди 2 години
Така е.Трябва да си и селски хитрец.
66
4
 
16
 
! Отговори
Ц.Караянчева(ПКП) преди 2 години
Надниканх тук и видях че видни мои колеги по-долу са взели отношение по темата. Та да кажа и аз. Абе как може такова нещо да ни пласират хора за министри само щот имали дипломи и знаели по 4 езика. И аз имам диплома макар да не помня за какво беше, но имам. Обаче никой не ми я искал за стана шеф на депутатите, и както се видя това не е най-важното за да се справиш с една работа.
65
1
 
10
 
! Отговори
наблюдател от ООН преди 2 години
Поредният царедворецЛИЗАЧ...
64
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ходът на Слави не е смел, а обречен и аматьорски. Най-странното е че гросмайсторът от Учиндол забрави в втори кръг на шоуто шахмата и акцентира на езиците и то упражнявани от млади и ученолюбиви полиглотки.
63
2
 
12
 
! Отговори
Дани Кирилов преди 2 години
Виждам че колежките ми се включиха по долу, искам да потвърдя - дипломата не значи нищо. Абсолютно нищо! Аз от колко време я имам, пък чак на края станах министър. Обаче видях че много се бъзикат с мен и ги сиктирдосах.
62
0
 
14
 
! Отговори
Осман Октан преди 2 години
А народа ви гледа цирковете и ви се смее.
61
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак върви към тройна коалиция, Герб Слави и ДПС
60
1
 
12
 
! Отговори
Е ле па тоя... преди 2 години
Може би са избързали, защото е трябвало в 11:00 часа Трифонов да тропне по масата и да каже: Аз съм капитан, строявайте се в 5 редици, вървим напред../.леви,леви,раз два три...ПАДНИ,стани!!!7/8 и ще си паднала, 7/8 и ще си легнала, 7/8 падай и брой си сама...Чегърт, чегърт, чегърт+чалготека и Учиндолски лъжи=Политическа криза в България.Мики Маус като премиер - това е несериозно...тази овертюра за ВИОЛА вече сме я свирили при СаксаКобургота...АЙДЕ ЪРььь У ЛЕВО!!!!
59
5
 
15
 
! Отговори
аз преди 2 години
От 10 години пробваме без дипломи и се видя че не става, айде да видим сека как ще е с дипломи. Само искам да спомена че над 50% от "Външно министерство" по време на Борисов 3 не са знаели дори един чужд език. (за да си намериш работа като сервитьорка на морето ти искат минимум два чужди езика). Така че ...... айде да пробваме сега с дипломи
58
1
 
3
 
! Отговори
Руми Бъчварова преди 2 години
Искам да подкрепя колежкатот Цецка, за министър се изисква специялен ценз - да ти идва отръки тази работа. Дори нещо повече бих казала дипломата не е най-важното нещо. Ето аз съм философ пък бях мвр министър.
57
3
 
12
 
! Отговори
;) преди 2 години
Все пак за предпочитане е да си чел повече от една книга.
56
1
 
17
 
! Отговори
Цецка Цачева преди 2 години
Напълно съм съгласна с този индивид. То ако ставаше само с диплома, ами то кой няма диплома на днешно време?
55
11
 
9
 
! Отговори
Fg преди 2 години
Само Волен ще спаси България, ако му дадем мнозинство. Имаме по-силен политик и от Орбан, а го пренебрегваме.
54
3
 
4
 
! Отговори
До 69 преди 2 години
Мъка ли ти е за Герб ?
53
3
 
4
 
! Отговори
42 преди 2 години
Остана да дойде арогантния злобар Миро Севлиевски. Лошото е, че Иван Тодоров-Доктора им стана бушон.
52
2
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
Другарят Великов е съвсем прав. Да предложиш отявлен престъпник и потомствен травестит за вътрешен министър е смело решение.
51
2
 
7
 
! Отговори
реалнафантазия преди 2 години
Забравяте, че за първи път, повече от десетилетие Борисов губи избори за Парламент! Засега резултата е 1:1... ще има ли трети сблъсък между силните, големите и високите? :)
50
11
 
7
 
! Отговори
Bo преди 2 години
За мен са Ок. Нужни са малко нови лица свежа кръв. Стига едни същи. Кой да предложат Каракачанов да ми показва среден пръст по телевизията ли, или ония да ми хвърля бомбички през прозореца. Хайде моля ви се стига едни и същи.!!!!!!!
49
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ИТН ака НДСВ