Радев: Президентската институция не е ням свидетел на беззаконието

Той обеща да излъчи нов тип управление, което са пресече злоупотребата с власт
Обновена: 27 сеп 2021 22:15 | 27 сеп 2021 20:40, Красимир Ангелов
247

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентската институция не е ням свидетел на корупцията и беззаконието, заяви президентът Румен Радев пред Инициативния комитет, който издига неговата кандидатура за втори президентски мандат.

Държавният глава подчерта, че в условията на институционален срив, Президентството е останало като единствената бариера срещу корупцията в страната.

Още по темата
Държавният глава отбеляза, че с обща воля ще се постигне промяна, "въпреки десетилетното срастване на една партия с държавата". Той обеща да излъчи нов тип управление, което са пресече злоупотребата с власт.

"Само така ще можем да победим бедността и да заемем достойното място в европейското семейство, което ни принадлежи", каза президентът.

Радев посочи, че се изисква смелост и обеща „да не остави българите да се свиват от страх“.

"Страхът разяжда душите и самите устои на държавността", предупреди Радев, цитиран от БГНЕС.

Президентът заяви, че в България е необходима промяна и определи невъзможността на т. нар. партиите на промяната да съставят действащ кабинет на предходните избори единствено като "етапен провал", защото "обществото ни е узряло за промените".

Президентът посочи още, че директорът на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева е имала среща с него в началото на септември.

Георгиева е поискала среща, за да говорят за световните тенденции в икономиката и последствията за България от инфлацията, а не за да си търси нова позиция.

Още вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


247
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
154
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен до 185 преди 2 години
Прав си фигуранта Борисов се беше вживял като цар и пада!нето му от високо наистина е лошо реве като магаре!
153
5
 
31
 
! Отговори
анономен преди 2 години
Фигуранта се изживява като цар. От високо се пада лошо))))))))))))
152
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Много символично съпредседател на комитета - управителката на лудницата. Интересно всичките ли са й пациенти
151
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев е за съд само заради подхода си към Пандемията и е косвен причинител на смърта на не малко хора от избирателите си.Като държавен глава той трябваше да подкрепи световните тенденции и мнения на специалисти и да се отнесе сериозно към К19,а не да го нарича " политически" ,не да говори неверни неща,но които народа иска да чуе.С това си подценяване на ситуацията и събиране на политически девиденти,той обърка много хора,от които вече има и не между живите.Затвор !!!
150
1
 
30
 
! Отговори
Спас преди 2 години
Много си повярва. Много голям стана прецедентът. Но колкото са по-големи... толкова по-тежко падат. ВЪпреки че в случая си гоорим за въздух под налягане.
149
1
 
25
 
! Отговори
Щерев преди 2 години
"Трима съпредседатели има Инициативният комитет - д-р Цветеслава Гълъбова, която е шеф на държавната психиатрична болница "Св. Иван Рилски"" Сега разбрах от къде се появи ***..ха.ха.ха Др Гълъбова да си го прибере обратно.ха.ха
148
1
 
38
 
! Отговори
Ха-ха-ха преди 2 години
Лъжата и демагогията придобиват Фигурантски размери! "Той" бил единствената гаранцията срещу "корупцията"! Каква гаранция си бе Радев, като си назначил само крадци и мошеници в Служебното! На Кирчо и Кокорчо още не им се знаят поразиите в ББР и Фонда на Фондовете, а на Спецов още му търсите ония милион и половина, с който е ощетил хазната! А и тия 120 милиона за трети избори ,са като черешката на тортата при сегашната криза! Гешев и без това те чака, да ти мине мандата!
147
6
 
15
 
! Отговори
Комунист преди 2 години
Незнам, при управлението на Радев стандарта ми се дигна рязко. Всичко ми се вижда евтино. Все пак е от нашите.
146
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Най-голямото беззаконие е приватизацията.Приватизаторката Корнелия го издига за президент!Демагогия.
145
24
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонимена ти обясни как кадрите на гроб рекетират народа ни със скъп ток..как правите преврат с..инфлация,как така строите за година турски потоци..а връзката с гърция..не...как така купиха дпс-гроб скрап оборудване за АЕЦ...за милиарди...те си взеха комисионните...а ние плащаме прескъп ток,ама извадете си главите от...моля,кунева пръмова на царО ни затвори АЕЦ мощности...и си има служба из европата..димокрация по съветски!..ама радев ви виновен!направили капани-закони мафията дпс-гроб!
144
15
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До ББблагодаря на троловете на пеевски,че работят...против него..."таня"си плющи плюсове...а на нас минуси...чак е забавно...признавам си,че част от това да ви дразня ...е,че ме разсмивате...в реалният нямам много поводи...благодарение на дпс-гроб...обачеи плащат на клоуни да ги...защитават...да ви "манипулират"...с плюсове и минуси...без аргументи и факти...по гьобелс!Подкрепа г-н президент...победа на първи тур...България Ви призна за Лидер!!!
143
3
 
10
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Кристалина...Сталинка...е едно и също...Сталин...и Свободният Свят...доверчиво и глуповато...им вярват...и ги финансират от ЕС...лансират ги...какъв позор!
142
3
 
11
 
! Отговори
ББ преди 2 години
и е време САЩ да обявят "политика" в България по Магнитски...или ще има още Кристалини работещи за русия и китай...Президента Рейгън спечели битката със СССР със решителност и смелост...!Бог да пази...приятелите на Свободният Свят!
141
16
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Няма да го изберат !всеки може да види как божков си пиеше кафето с Борисов,всеки може да прочете какво заяви Божков...плащал е на Борисов ...през севда...само факти,менда бе бос в гроб...и борисов и нареди да обслужат божков в парламента да му гласуват двойна ставка за грабежите над Народа ни...къде го радев..."бедният шофьор на самолет"...това да не е джипка?...Победа на първи тур г-н Радев...бъдете убеден!Бог да пази България и...приятели/ще е вече/
140
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти си в основата на беззаконието бе фигуранте
139
4
 
18
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Президент на РъБъ
138
17
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
разбира се дпс-гроб и мафията олигарси заложиха капани и хора които да саботират България и Народа ни...Радев не раздава пари,служби,не прави Закони...дпс-гроб го равят през калинките които заложиха...хората го виждат...никога повече мафията дпс-гроб обслужваща мафията олигарси деца на ДС служители......ДПС-ГроБ=КГБ,ДС...добрата новина е,че САЩ вярват в Справедливостта и Свободата!!!
137
6
 
23
 
! Отговори
Стоян преди 2 години
До 157 Таня Абсолютно права си.Ако народа не подкрепи Борисов в Народното събрание да има 100 депутати и друг президент, тези негодници ще властват както те си знаят.ДС,олигарси,доносници ,продажни политици,това е огромна жестока машина която мачка народа със страшна сила.Комунизма се завръща със страшна сила
136
5
 
33
 
! Отговори
Няма да го изберат ! преди 2 години
Много му е рехав инициативния комитет на Фигуранта Радев - май свършиха парите на главния спонсор Божков и вече се плаща само на второразрядни артисти - общественици !
135
9
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонименманипулация,а ти ми обясни как ченге на ДС доган ага има пристанище,тец и гуши студен резерв за милиони...а тока ни скъп?как така божков ...айдук ама си менкаха пурите с боко,божков доказа с банкови извлечения че им е плащал...ина домузите също,как така менда излъга Народното Събрание на България да му гласува...двойна ставка...абе хората не са глупави...1500 г вече оцеляваме срещу империи...вие с дребни...се пънете да ни затривате дпс-гроб!Бог да пази България ...и САЩ!