След вота на 14 ноември ГЕРБ ще опита да състави коалиция

Засега обаче било трудно да се каже с кои партии
49
След вота на 14 ноември ГЕРБ ще опита да състави коалиция
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

ГЕРБ ще се опита да състави кабинет след изборите на 14 ноември, заяви Тома Биков пред Нова телевизия.
„Ние се опитахме и на 4-и април. Опитахме да водим ефективни преговори, тогава „Демократична България” и „Има такъв народ” отказаха изобщо да говорят с нас”, добави той.

Биков коментира и последните данни за електоралните нагласи от проучване на „Алфа Рисърч”, сочещо, че ГЕРБ ще бъде първата сила в Народното събрание. Коментарът му е за  данните от изследване, което е проведено в периода 4 – 10 октомври 2021 г. от Алфа Рисърч и се реализира със собствени средства от агенцията Проучването е проведено сред 1123 пълнолетни граждани от цялата страна. Използвана е стратифицирана двустепенна извадка с квота по основните социално-демографски признаци. Информацията е събрана чрез пряко стандартизирано интервю с таблети по домовете на анкетираните лица.

Още по темата

„Тези данни са моментна снимка, те не са изборен резултат. Ако имаме такъв тип разлика, ще се опитаме да съставим коалиционно правителство. При такава разлика, въпреки че тя не е малка, очевидно няма да имаме пълно мнозинство”, уточни представителят на ГЕРБ.

Той обясни, че в момента няма как да даде конкретен отговор с кои партии може да се случи коалиционното правителство. „Това проучване показва една тенденция - срив на партиите, които отказаха да поемат отговорност. И запазване на позициите на онези формации, които имаха готовност да влязат в управлението. Това трябва да бъде поучително за поставящите червени линии”, смята Биков.

Изследването, което коментира Биков е проведено в периода 4 – 10 октомври 2021г. от Алфа Рисърч, публикува се на сайта на агенцията и се реализира със собствени средства. Проучването е проведено сред 1123 пълнолетни граждани от цялата страна. Използвана е стратифицирана двустепенна извадка с квота по основните социално-демографски признаци. Информацията е събрана чрез пряко стандартизирано интервю с таблети по домовете на анкетираните лица. Алфа Рисърч носи отговорност за данните и интерпретацията, публикувани на нейния сайт, но не и за избирателно или манипулативно използване на тези данни.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари