Проф. Герджиков: Не съм сигурен, че снимките от стаята на Борисов са автентични

Той не участвал на протестите заради поста, който заема
15 окт 2021 09:10, Нели Христова
996
Проф. Герджиков: Не съм сигурен, че снимките от стаята на Борисов са автентични
Снимка: БГНЕС

Проф. Анастас Герджиков - кандидат-президентът, подкрепен от ГЕРБ, коментира скандала със снимките с кюлчета и пачки евро от спалнята на бившия премиер Бойко Борисов. Това се случи тази вечер в авторското предаване на Миролюба Банатова "Въпросите" по ТВ1.

"Не съм сигурен, че тези снимки са автентични. Борисов си е разпознал жилището, но очевидно никой не си оставя парите така. Не съм адвокат на Борисов. Откровено смятам, че има проблем с тези снимки, защото никой нормален човек не си държи парите по този начин... Трябва да се провери дали тези снимки са автентични. Това ще е най-добре за всички ни - този въпрос да се изясни - дали подобно нещо е имало в къщата на Борисов", каза Герджиков, като неколкократно подчерта, че не е адвокат на лидера на ГЕРБ, но се съмнява с истиността на кадрите.

"Действащият президент беше твърде рязък с хората и личното му пристрастие се прехвърли и върху хората", коментира професорът един от основните си опоненти в битката за "Дондуков 2" - Румен Радев.

Ректорът на Софийския уневерситет заяви, че не участвал в протестите миналата година заради поста, който заема. "СУ е участвал в 4 или 5 протеста през последните години. Има само един протест, в които са участвали и преподавателите, защото винаги са се опитвали да не заемат страна политически", каза Герджиков.

Той осъди полицейското насилие, което е упражнявано над протестиращи зад колoните на МС. "Не беше ясно на протеста кои са правите, но полицейското насилие, като всяко насилие, не бива да се търпи. Не взех отношение тогава, защото бях ректор на СУ. По закон е така, но това не ме вади от човешкото. Като ректор не мога да направя това и да заемам позиция", допълни проф. Герджиков.

Той сподели още пред Бенатова, че през 2013 г., когато е заемал поста на заместник ректор, е подкрепил протеста на студентите, които бяха окупирали СУ. "Виждах тогава протестите отвътре, тъй като университетът беше окупиран. Бях в подкрепа на тези студенти, нямаше как да го обявя публично, но ги подкрепях студентите и им помагах", коментира той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


996
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
786
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аман с тази Тиква. Хората не желаят изобщо да си спомнят за неговото съществуване на тоя жалък гангстер. Мафията е толкова нагла, че иска постоянно да ни го натрапва.
785
6
 
4
 
! Отговори
Ще ме разбере преди 2 години
O, di immortales! Ubinam gentium sumus? In qua urbe vivimus? Реакцията на Цицерон, когато научи за кандидатурата на Герджиков. Знаменитият оратор, понастоящем покойник, заяви, че е разтревожен от нивото на кандидат-консули и се бои държавата да не претърпи щета. Според други покойни очевидци - Цезар също се опулил като разбрал, че жена ще участва във властта. Това при тях било ставало само в епохата на упадъка...Същият заявил, че е готов да посрещне емигранти...с десети римски легион.
784
20
 
15
 
! Отговори
Трол на ГЕРП преди 2 години
Няма нищо по-гнусно от това да работиш като *** на мафията.
783
5
 
4
 
! Отговори
ББ преди 2 години
хаха какво отчаяние и безсилие...хората от които си заобиколен са ченгета на чужди...е.ич.ре...тоя земеделеца...щяха да го "убиват"защото взе подкупи от МИГ за ремонта на едни безполезни...путин яко ви клати...дпс-гроб...евтино ви купува...продавате България...нещастници...за сребърници...децата ни...време е за Световна Революция...убивате децата ни...родителите ни...нас...до Кога алчни?
782
19
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Компромата с чекмеджето беше пълен провал защото никой не се върза. Акъл трябва за тези неща.
781
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герджиков "греши"... Снимките са напълно автентични... Тиквата изобщо не е дебел, а е слаб и елегантен. Влиза фотографа, пъха един маркуч oтзaдa на Тиквата и го надува за да изглежда дeбeл, снима го и после си тръгва със снимките и маркуча... Елементарно Уотсън... Има ли още маймуни да вярват на тази смешна постановка?
780
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герджиков "греши"... Снимките са напълно автентични... Влиза фотографа с кюлчетата и пачките, слага ги в чекмеджето, снима ги и после си тръгва със снимките, пачките и златото... Елементарно Уотсън... Има ли още маймуни да вярват на тази смешна постановка?
779
17
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Едни записи също "не бяха автентични", докато Йончева ги прати на американски експерти. Нека да пратим и тия снимки на независими американски експерти, а също така Тиквата да си направи ДНК тест за бащинство и да обори слуховете за къщата в Барселона.
778
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Агентите-доносници издигнали чорапа спешно да вадят компромати, че нещата отиват на голям бой! Даже и с подкрепата на ДПС, чорапа пак пропада!
777
1
 
8
 
! Отговори
До Харизан преди 2 години
В кратуната ти, освен ***... има нещо друго?
776
0
 
10
 
! Отговори
izh преди 2 години
E, наследствената комуноселения умора няма. Да им се начуди човек на акъла. Все пак те са най малко печеливши от ограбването на държавата и потърпевши наравно с нормалните българи от последствията. Като отидат до магазина, като си погледнат сметките за енергията, мед им капе на душите да слушат медиите как ги убеждават , че не собствениците на бившите държавни имоти, на фабриките , на веригите магазини и крупните вносители на потребителски стоки са виновни . Абе овце за стрижане
775
3
 
3
 
! Отговори
USA преди 2 години
МОМАТА Е МНО СЕХИ !
774
12
 
5
 
! Отговори
Харизан преди 2 години
Това хрисимо лице на несигурността е много опасно. По принцип хрисимите хора са опасни, подмолни, клюкари и т.н. Герджиков стремглаво се стича в канализацията на забвението- ще бъде забравен и като кандидат за президент, и като ректор на университета...Сам избра съдбата си ! Колко са му приятели дето го посъветваха да постъпи така - направо го сринаха. Започвам да го съжалявам ! Щото и аз уж съм някакъв поданик на науката...
773
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама той менторът ти не е нормален бре Герджиков ти това не го ли знаеше?
772
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плевнелиев май ще излезе по независим "мъжага"пред тоя!
771
2
 
2
 
! Отговори
Опи преди 2 години
До анонименТи нали не си наивен...Ние може да сме "наивни", ама не и ПРОСТИ!Анадънму?!
770
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще се издрaйфам. Толкова е гнусeн.
769
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Снимките с кюлчетата бяха разпространени за простотията. Пачките са излишни след като не можеш да плащаш в брой големи суми. Всеки нормален човек си държи парите в банка, в банков сейф или най-малкото в метална каса.
768
2
 
12
 
! Отговори
Фотограф преди 2 години
идея си нямам защо Герджиков в лице ми изглежда като Евгени Минчев. Едно катинарче и воалла. Никаква политика няма в поста ми.
767
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Е, за примитива Радев ли да гласуваме, никакъв шанс.