Млади наследници на политици влизат в битка в изборите

Гилияна Комитова, Теодора Овчарова и Николай Алгафари са кандидати за депутати
Обновена: 20 окт 2021 21:43 | 20 окт 2021 21:42, Красимир Ангелов
128

Децата на известни политици също тръгват по стъпките на родителите си. Гилияна Комитова, Теодора Овчарова и Николай Алгафари са кандидати за народни представители в 47-ото Народно събрание.

"Аз реално не съм дете на политик, моята майка беше поканена в качеството си на експерт да стане част от служебното правителство. Вярвам, че това което започнаха Асен Василев и Кирил Петков, трябва да продължи. С малки стъпки трябва да се продължава промяната", заяви дъщерята на служебния министър на регионалното развитие Виолета Комитова - Гилияна, в студиото на "България сутрин".

В политиката е и Теодора Овчарова, дъщеря на бившият енергиен министър Румен Овчаров. Тя е кандидат за депутат от листите на БСП, но посочи, че сама е избрала пътя си към политиката.

"Аз съм си дете на политик, но не това е предопределило пътя ми. Това е съзнателен избор. Влизайки в политиката съм наясно какво ме очаква", уточни Овчарова.

И двете са категорични, че има какво да почерпят като опит от известните си родители.

"Донякъде младите са подценявани в политиката. Но ние сме длъжни да се борим за по-доброто бъдеще за нашите деца", добави Комитова.

Николай Алгафари, който е син на Нидал Алгафари, се е запалил по политика отдавна.

"Направи ми впечатление едно прочуване, което показа, че само 4% от младите хора в България се интересуват от политика, което е един от големите проблеми в държавата. Но нещата вече се променят. ГЕРБ залага много на млади хора", мотивира кандидатирането си за народен представител Николай Алгафари пред Bulgaria ON AIR.

Той е убеден, че е време да се появи форма на диалогичност и да се спре темата за "изчегъртването на ГЕРБ", защото избирателите са показали, че искат партията да остане в управлението.

Алгафари и Овчарова спориха по темата за ваксините и справянето с пандемията. Според Николай Алгафари служебното правителство е провалило ваксинационната кампания.

"Ваксинацията трябва да се направи по-атрактивна, не само за младите хора. Масово в Европа отворят стадиони и кина, а тук случаите продължават да растат. Трябва да се поиска оставката на Стойчо Кацаров, който беше първият антиваксър на държавата", заяви Алгафари.

Според Овчарова пък ГЕРБ не са се справили с кризата още през миналата година.

Гледайте целия разговор във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
3
 
9
 
! Отговори
Ни преди 2 години
Дано Комитова да не се е метнала на мама си , че съвсем ще спрем .....Що парадират с тежката си наследственост в тая област ...
73
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На тия няма ли кой да им чеше катериците ми тръгнали с крадене от малки да се занимават.
72
0
 
15
 
! Отговори
способни преди 2 години
Покажете един пример когато един полит наследник е станал Овцевъд или Свиневъд.
71
0
 
23
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
Идея нямат тия на къде вървим и не виждат по-далеч от носа си! Няма кой да оре нивите, хора! Всеки иска бързо да забогатее и само за себе си мисли! Няма заедност! Основни човешки добродетели са изкоренени отдавна! За какво изобщо си говорим?!
70
1
 
36
 
! Отговори
хаха преди 2 години
малките комсомолчета искат отрано да почнат с краденето
69
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Глигана Комитова, нагла, грозна и противна, прилича на оня бутор майка си. Не те искаме, хващай измамниците от Харвард и вървете по дяволите.
68
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Политиката като семеен занаят! Не е виновен тоя, който яде баницата. Всеки народ си заслужава политиците.
67
1
 
27
 
! Отговори
Питам преди 2 години
Мисля си, ако родителите й бяха миньори,санитари,общи работници на строеж и други професии , които са тежки за работа дали щяха да последват родителите си и да се захванат със същия ентусиазъм.Аааа , сетих се.. Ами не. Защо ли?
66
1
 
29
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Тия имат ли поне 1 ден трудов стаж.... СерГей и той нямаше, също и Жамбаски и Мара Габриел от помашко :)))
65
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредните ***.
64
1
 
25
 
! Отговори
Солунската митница преди 2 години
"Келепир има в тая работа"
63
0
 
39
 
! Отговори
А познайте преди 2 години
Алеко ако ни беше съвременник пак щяха да го убият. Тези мераклии за кокала и единия келепирец пак нямаше да му простят. Наглостта и самозабравата, самовлюбеността нямат реална граница в тези ментално увредени родове, повярвали си, че са наследници на велики управници, на царе и богове. Жалки, смешни, заблудени хайвани
62
0
 
39
 
! Отговори
Ха ха ха ха преди 2 години
Потомствени политици(?!?), как няма да ви привлича политиката като знаете от родителите си каква е далаверата. Родата им крала, вземала от кацата с държавен мед, що и *** да не вземат?!? Нал' са същите, по морал и по ген?
61
1
 
38
 
! Отговори
hitko преди 2 години
2-те пачи са си кухи ***, особено Овчарова. Типично като някоя ощипана мома, опонира, пък не може да гледа в очите опонента си. Елементарна мома...Що не вземе да обясни какво подписа баща и с Газпром и защо е засекретено заседанието ,когато този топ-мафиот беше привикан в Москва? И същия подписа договор за нова цена на газа, при положение че имахме още 2 години по договор на старата цена. Има хора за бесилото, камо ли да гледаме отрочетата им отново на политическата сцена...!
60
1
 
21
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Комити йолдасари и шумкари... После що имало Народен съд и Белене :)))
59
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ето защо бягат инвеститорите от България.Няма начин да правиш бизнес тук,ако не си в политиката.Ще те изядат гаранция!Всички бизнеси са разпределени между чичковци комунисти и нови играчи не се допускат.Монополът им е сигурен,затова и промяна няма да има!Каквито и избори да се правят все те са на власт!
58
0
 
29
 
! Отговори
лапа им се преди 2 години
Има лапачка в политиката
57
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Eто,че нищо не сме сменили през 1990г.Възпроизвеждат се и ни ръководят едни и същи хора.Всички са комунисти тука и спасение няма!С избори не се решават тези неща!
56
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Знаят къде е мекото на хляба...
55
1
 
28
 
! Отговори
Сърпочук преди 2 години
Шумкарска работа-все битки им се привиждат.Изборите не са битка,а състезание с краен победител.