Проф. Герджиков: Ще защитавам националния интерес, Радев не го направи в Брюксел

Министър Кацаров е един объркан човек, който е напълно неподготвен за ситуацията, смята кандидатът за президент
23 окт 2021 16:12, Красимир Ангелов
388
Проф. Герджиков: Ще защитавам националния интерес, Радев не го направи в Брюксел
Снимка: БГНЕС

Кандидатът за президент на предстоящите на 14 ноември избори проф. Анастас Герджиков заяви, че ако бъде избран за държавен глава, основен приоритет за него ще бъде да отстоява националния интерес.

"Това е една от най-важните отговорности на президента“, заяви той при посещението си във Велико Търново. Проф. Герджиков изрази разочарованието си, че на този етап това не се случва дори и в отношенията с европейските ни партньори и допълни, че „по собственото му признание в Брюксел г-н Радев не е постигнал нищо, за да защити българския интерес – нито по отношение на цените на електроенергията и газа, нито по отношение на Република Северна Македония".

Още по темата
"България трябва да е пълноценен член на Европейския съюз, но трябва да отстоява националния ни интерес и да покаже достойнство и гръбнак", категоричен е ректорът на Софийския университет.

"Първо по отношение на зеления преход. Всички искаме чист въздух и опазена природа, но не с цената на жертване на хората. За година и половина дефицитът на газ в Европа е 70 милиарда кубически метра. Не е сега моментът да поставяме зелената идеология над икономическите интереси и работните места на гражданите", смята проф. Герджиков, цитиран от БГНЕС.

По думите му на такава среща българският президент "би трябвало не да слуша безмълвно Ангела Меркел, както призна самият Радев".

"„Трябва да обясним и да отстояваме българската позиция. Единственото, което искаме, е спазването на Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество, а това означава и спазване на европейските ценности. Вместо да допускаме противопоставяне на България на останалите страни-членки по този въпрос, следва да убедим страните-членки, че не България, а Европейският съюз трябва да постави това изискване към Република Северна Македония в рамките на преговорите по глава 35, посветена именно на добросъседските отношения и договори", обясни проф. Герджиков.

Според него е крайно време Румен Радев да поеме отговорност за здравната криза, "която назначеното от него служебно правителство допусна".

"Днес, в телевизионно интервю на министър Кацаров, видяхме един объркан човек, който е напълно неподготвен за ситуацията. В ефир той призна, че чак сега се сключват договори за безплатни тестове, че едва днес е питал за респиратори, че е необходимо време, за да се организират нещата както трябва. Какво прави правителството досега, какво правиха цяло лято, защо тепърва взимат мерки, които трябваше да са готови преди месеци. Действията на правителството са плод на паника и страх от изборите, защото Радев се уплаши от броя на заболелите и починалите", коментира още проф. Герджиков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


388
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
206
8
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Радева миризливка...радвам се за теб,че Тиквун е успял да ти вкара..член на мястото на "акъла" ти..
205
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този ако до края на кампанията хората го научат кой е и как се казва ще бъде успех за него.
204
6
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До До ПросТо То...айде стига си се плюнчил/а..Обясни ти се:..-Няма генерал /символично казано,нямам предвид пагона на Радев!/..,който да си бъбри с РЕДНИКА,вместо с противниковия "генерлал"../гледай си..всъщност,научи плетката,ще ти бъде повече от полза след съвсем малко години../..Макар че на мен би ми бил интересен такъв "двубой"..Напр. представям си как ще започне:..-От елементарна учтивост Радев ще попита:..-"Как са жената,децата,подкрепят ли те?".../голем симпатяга е бейбифейса Гербджиков
203
9
 
2
 
! Отговори
Радева миризливка преди 2 години
До ПроСоТо....... та Тиквата ,като едноличен собственик на ОПГ "....................... Както казва Тиквата, "да е член, да ти го вкара човек, ама акъл не може да ти си вкара ". Хайде със здраве!
202
15
 
4
 
! Отговори
Миро преди 2 години
Радеви троляци пак изпълзяхте от К...О..чи-_ни ..Те си .Но няма да ви се получи.Втори Ценко Чоков от село Галиче няма как да заеме най-високия пост в държавата.Аре обратно по местата да лочите помията
201
19
 
6
 
! Отговори
До ПросТо То преди 2 години
Борисов винаги е твърдял , че постът президент не го интересува, но в тролските сънища явно се надигат други сценарии! Въпросът е ***... защо и троловете на Радев скачат да го пазят за директен диспут срещу Герджиков ? За да не блесне Фелдфебелът със първосигналналният си примитивизъм ли! Всички знаем, как Радев набързо изстрелва опорките ,които е наизустил, и бяга от журналистите, да не би да го накарат да се "замисли" със някой въпрос!
200
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Трябва ни здрава ръка! ГЕРБ! За сега. После ще ги сменим. Но явно, сега нямат алтернатива!
199
7
 
16
 
! Отговори
БАНко преди 2 години
КАНДИДАТ НА СЕЛЯНИНА ОТ БАНКЯ СЕ СРЕЩНА С УМРЯЛОТО СДС И ДВАМАТА МУ ЧЛЕНА ГО ПОДПРЯХА !!! КОГА ТОВА ЩЕ СЕ ВИДИ С ДОГАН ??? НАЛИ СА ДРУЖКИ !!!
198
7
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
...та Тиквата ,като едноличен собственик на ОПГ "герп",би могъл да агитира в "спора " си с Президента...Но кухатаТиква просто няма какво да каже..За това,пробута поредното си "магаре"../НЕГОВ ИЗРАЗ,НЕ МОЙ!!/ на сцената...Но както и с Цецка,така и сега е заложил на куция кон...Не му дойде акъла и на стари години на тоя и това си е..
197
3
 
14
 
! Отговори
Фотограф преди 2 години
Едно катинарче му се слага и става 1 към 1 с един известен ватман. Лицето не лъже.
196
6
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Мария....Марче /колко си "Марче" само ти знаеш де../,Тиквата ни проглуши ушите че бил щял да са кандидатира за президент и да "отнесе Радев с 200"..Не помниш ли?После Тиквун най-после осъзна,че ще бъде освиркан за нула време,и си постави поредното "магаре"-Гербджиков..Но най-важното:..-Дискусията НЯМА КАК ДА БЪДЕ ЗА "пост"!!..Институцията "Президент" е дефинирана ясно и категорично в Конституцията..Дебатът единствено би могъл да бъде за политики,а Тиквата,като СОБСТВЕНИК на "партия",би трябв
195
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще ви кажа, много съм стар много съм видял, но това което виждам сега е уникат! Президент Гимнастик, кандидат президент певачка, първа партия (на предните избори) шоумен, отказал да сглоби кабинет, идват нови поредни избори. Знаем ли какво искаме? Аз знам какво ни трябва. Здрава ръка! Да стъпим пак на здрава почва.
194
6
 
16
 
! Отговори
. преди 2 години
Нищо няма да направиш.Ти си един фигурант наподобяваш плевнелиев.Боко пак изтегли късата клечка.
193
10
 
8
 
! Отговори
Мария преди 2 години
Ей това Просото е много нагло и про сто.Да дискутират Борисов и Фигурата за какъв пост бе?Борисов не е кандидат за президент?И като какъв фигурата го предизвиква да се кандидатра за президент ?Че фигурата не става нито за Президент,нито за Мин.председател. Той не става и за кмет на село,защото с лъжи и интриги така ще настрои хората да се избият.Фигурата е с маналитета на оня от село Галиче-Цонко...дето беше настроил хората един срещу друг
192
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Плача от умиление... човекът щял да ни защитава в Брюксел! :))))
191
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
" какво правеше правителството досега ... " Изчегъртваше!
190
8
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Люба...кукло,понеже явно си празнатракаталница не знаеш,че когато човек ОБМИСЛЯ думите си,той не ги изстрелва като кречетало!!!!!..А да чете ,..НИКОГА не съм го видял!...Друг "недостатък"?..Питай дали се бръсне редовно!
189
10
 
11
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
понеже во истина не съм се интересувал от това лице,рекох да надникна в Уикито..Вижте какво можете да прочетете там:-"28 февруари 1963 г. (58 г.)Кърджали, Народна република БългарияЕтносбългариОбразованиеХумболтов университет на БерлинСемействоБащаГеорги Герджиков"...?!?!..През 1985-та го пращат да учи в Берлин!!!..КОЙ МОЖЕШЕ да си позволи това?..Помислете малко!..Па и друго ме поразсмя:..-"Семейство:-баща Георги Герджиков"..Тоя и семейство нема..?!..Ега ти прошляка!..Напнал са държава д
188
13
 
8
 
! Отговори
Люба преди 2 години
До мак Не е вярно! Радев дори не може да говори. Той рецитира написан текст. Затова говори толкова бавно като човек назубрил нещо, който се опитва да си спомни какво са му написали.
187
7
 
11
 
! Отговори
мак преди 2 години
До Надблюдател. Тролчета всякакви, в т.ч. и гербави. А Герджиков ще го видим, ако евентуално спечели, дали няма да е фигурант. Да говори всеки може, да обещава всеки го прави, а той отгоре на всичко излъга, че кампанията му ще е позитивна, ама не е. Припява на т.лупа в лаене срещу Радев.