Плевнелиев: Не можем да сме свободни в хаоса, нужни са правила

Президентът е най-доброто лице на държавата, допълни той
25 окт 2021 09:15, Анисия Иванова
229

Росен Плевнелиев (президент 2012-2017 г.) говори за политическите битки в предстоящите парламентарни и президентски избори в специално интервю за Bulgaria ON AIR.

"Много е важно да познаваме Конституцията, защото тя е правена от едни големи държавници, ползвала е най-доброто от опита на демократичните държави. Вярвам, че Конституцията на България е здравата основа, на която да стъпим. Разбира се и върховенството на закона", посочи президентът Росен Плевнелиев в интервюто на Христиана Стефанова.

Той е категоричен, че не можем да бъдем свободни в хаоса. Нужни са правила и ред, изтъкна президентът.

"Държавният глава представлява, но не управлява държавата. Той представлява всички. Той е президент, който представлява единството на нацията в нейните различния", уточни Плевнелиев.

По думите му президентът е най-доброто лице на държавата.

"Във вътрешнополитически план трябва да бъде символ на стабилност, на надграждане, на дългосрочните приоритети, на институции, на правила. Искрено се надявам, че хората ще гласуват на следващите избори проактивно. Ще се замислят и ще гласуват за този, който може да надгради демократични институции и може да представлява всички нас", посочи Плевнелиев.

Президентът си спомни и за времето, в което е започнал бизнес в Германия.

"Отидох в Германия по скъсани дънки, нямах пари. Видях едни работещи институции. Видях как и на най-бедния и странния човек може да се помогне. Започнах собствен бизнес. Между Европа и САЩ има много пукнатини. Притеснен съм, че евроатлантическият съюз не е това, което беше", подчерта Плевнелиев.

Държавният глава смята, че икономиката е в основата на успеха на обикновения човек, на нашата перспектива за просперитет и развитие.

"САЩ и Германия искат една успешна България. Ние сме потопени, нямаме план. Направете това, което правят германците. Да, народът вкара 6 политически партии в парламента. Какво правят те? Всяка една от тях търси диалога с другите", каза Плевнелиев пред Bulgaria ON AIR.

Президентът изтъкна, че има много смислени неща, които могат да бъдат свършат, вместо да се "разделяме, цепим и борим един срещу друг".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
157
1
 
18
 
! Отговори
SHEFA преди 2 години
КОЕ Е УПРАВЛЯВАЛ РОСЕНЧО?-ТОЕ УБАВЕЦ.-ЗАБРАВИХТЕ ЛИ ЧЕ СМЕ ПАРЛАМЕНТАРНА ДЪРЖАВА?-НЕГО ГО ДРЪПАХА ОТ КАБИНЕТ НА КАБИНЕТ И ДО ПОСЛЕДНО БЪРКАШЕ СТАЯТА С БЮРОТО МУ ТА ГО ВОДЕА ЗА РЪЧИЧКА ДА МУ Я ПОКАЖАТ.
156
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До180. Защо да стой във Виена. Като е полезен и в България. Плевнелиев е прав. Когато институциите не работят има хаос. То ни чака корупция и бедност .
155
5
 
26
 
! Отговори
Знам какво направи преди 2 години
Отивай си в апартамента във Виена и се скривай. Знам че имаш такъв Росенчо
154
6
 
19
 
! Отговори
Яве преди 2 години
Извините, Вие кой бяхте?
153
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хаосът е свобода. Хаосът е демокрация.
152
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прецедентът се чувства мъдрец, специалист по всички въпроси? Добре де, но нека тези "мъдрости" да си ги споделя със синоптичката, а не да ни досаждате постоянно с него!
151
6
 
16
 
! Отговори
крум преди 2 години
Плевналиев всеки заем трябва да се връща НО ти достатачно се изложи и смятай че си го вълнал на Борисов
150
3
 
23
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
Тази фа-_шистка ваг_-ина няма нужда да ни я натрапвате.
149
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чехъл, уточни се най-накрая - президентът последно управлява ли или не, че през ден все някакви чудесии ръсиш.
148
4
 
11
 
! Отговори
ахтунг ох-кащия иде преди 2 години
германски тиражи посещавали мостовете германски за ефтина еднополова любоф където от някакъв говорещ немски с родопски акцент са се нучили да кават "ох ох ох бе" неместо немското "ach, ach, ach sai" когато му правели таковтъ . . . срамното да се каже.
147
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
за детето да каже. защо умори детето
146
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ако е имал еднополови или даже едно пръстови сексуални контакти сега му е времето да разкаже за тях. И за оня камък на село дето баба му заливал със студена вода дорде Розчо седял на него след първият му полов акт а от хоремака се раздавало машъла бе комсомолски.
145
3
 
22
 
! Отговори
Георги Ковачев преди 2 години
Тоя *** откъде изпълзя пак?
144
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако имаше достойнство, когато го плеснаха по врата, трябваше да стане и да си тръгне или да отговори достойно на това унижение. Той обаче доказа, че достойнството му е нула.
143
4
 
6
 
! Отговори
Кажи си Роскьо преди 2 години
Известно е че Плевналиев е работил в Германия, знае дойче шпахе и се предполага че се познава не малък брой арийско-немски бащи и синовете им. Въпрос. Познавал ли е Росен Плевнев онези двама германеца, бащата и син, които заклаха техен сънародник докато Росен Плевелев си беше на работно посещение в България и е могъл да ги спре от това деяние което дефакто отежнява избора на Танасъ Ректалтът на СУсеритет за Презорвденат в еднополовите въжделения (все пак баща и син са еднополови)
142
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
*** пак го поканили да прокламира герберазъм. Много елементарен и жалък човечец.
141
5
 
18
 
! Отговори
анкета преди 2 години
Тоя е рядко противно влечуго (+) Бе,не е влечуго,има харизма (-)
140
24
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев е най-обикновен службогонец,за който хората не струват и 5 стотинки, назначи си всичките познати пенсионирани офицери за областни управители, щото са им малки пенсиите и са получили само по 20 заплати при пенсиониране. Еми какво очаквате от такъв човек, да направи нещо за хората ли, може, ама само за неговите хора.
139
16
 
6
 
! Отговори
задължително преди 2 години
Нов президент и изолация на Р. Радев и Б. Боршсов от мидийте за натрупани картони за определен период до ОМРАЗА ВЪН.
138
4
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази плюн.ка гнусна откъде се появи.Ало сайта, в период на пандемии не разпространявайте гнусни вируси като този на снимката.