Плевнелиев: Не можем да сме свободни в хаоса, нужни са правила

Президентът е най-доброто лице на държавата, допълни той
25 окт 2021 09:15, Анисия Иванова
229

Росен Плевнелиев (президент 2012-2017 г.) говори за политическите битки в предстоящите парламентарни и президентски избори в специално интервю за Bulgaria ON AIR.

"Много е важно да познаваме Конституцията, защото тя е правена от едни големи държавници, ползвала е най-доброто от опита на демократичните държави. Вярвам, че Конституцията на България е здравата основа, на която да стъпим. Разбира се и върховенството на закона", посочи президентът Росен Плевнелиев в интервюто на Христиана Стефанова.

Той е категоричен, че не можем да бъдем свободни в хаоса. Нужни са правила и ред, изтъкна президентът.

"Държавният глава представлява, но не управлява държавата. Той представлява всички. Той е президент, който представлява единството на нацията в нейните различния", уточни Плевнелиев.

По думите му президентът е най-доброто лице на държавата.

"Във вътрешнополитически план трябва да бъде символ на стабилност, на надграждане, на дългосрочните приоритети, на институции, на правила. Искрено се надявам, че хората ще гласуват на следващите избори проактивно. Ще се замислят и ще гласуват за този, който може да надгради демократични институции и може да представлява всички нас", посочи Плевнелиев.

Президентът си спомни и за времето, в което е започнал бизнес в Германия.

"Отидох в Германия по скъсани дънки, нямах пари. Видях едни работещи институции. Видях как и на най-бедния и странния човек може да се помогне. Започнах собствен бизнес. Между Европа и САЩ има много пукнатини. Притеснен съм, че евроатлантическият съюз не е това, което беше", подчерта Плевнелиев.

Държавният глава смята, че икономиката е в основата на успеха на обикновения човек, на нашата перспектива за просперитет и развитие.

"САЩ и Германия искат една успешна България. Ние сме потопени, нямаме план. Направете това, което правят германците. Да, народът вкара 6 политически партии в парламента. Какво правят те? Всяка една от тях търси диалога с другите", каза Плевнелиев пред Bulgaria ON AIR.

Президентът изтъкна, че има много смислени неща, които могат да бъдат свършат, вместо да се "разделяме, цепим и борим един срещу друг".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


229
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
117
4
 
22
 
! Отговори
мак преди 2 години
Не ви ли е неудобно да го отразявате? Може да говори и жестикулира и само толкова. Да отиде в сащ или германия, никой не го спира. Дреме му на евроатлантизма. Удави се в собствените си клишета това жалко човече.
116
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Имах подозрения "Чувства дефицит на внимание към себе си" Той е Президент на България и проблема, по който се изказва е в неговия ресор. Пробвай пак.
115
2
 
21
 
! Отговори
Имах подозрения преди 2 години
Вече съм напълно убедена - този човек страда от някакво заболяване, което със сигурност е описано в учебниците по психиатрия. Чувства дефицит на внимание към себе си. За него това е като въздуха, която дишаме. Трябва му непрестанно. И от тук си обяснявам провалените му бракове /май три на брой/. То просто няма как да го издържиш такова.
114
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
чехлю разкараи се п люнка
113
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 131 "Ха- на , не знам каква е мотивацията на не-герберските *** , но явно виждат каква е създадената вече 12 год. герберска хранителна среда ." "Явно, явно" Рашков още търси. Чакаме го.
112
2
 
21
 
! Отговори
Отдавна мъртъв преди 2 години
Всичката Мара втасала, та и тоз да се обади. Колкото да напомни че съществува. То никой не се интересуваше от него преживе, камо ли сега. Остава си умрял и абсолютно забравен, никому ненужен и непотребен.
111
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ха- на , не знам каква е мотивацията на не-герберските *** , но явно виждат каква е създадената вече 12 год. герберска хранителна среда .
110
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе Роско къде са им инвестициите, какво се прави за инвестициите- нищо! Едни субсидии се раздават и който има връзки ги кради и нищо! 2/3 от парите си се връщат на мига в Брюксел щото купуваме от същите тия- нищо не остава тук. Постоянно закриваме нещо и все ни убеждават, че е по- евтино да си го купим! А турците бачкат в заводи и правят самолети..., а къде бяха преди 30г.- в тиквите...
109
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен. 128 "А боковите *** не са като бесни - та са си бесни , защото краят на папкането идва ..." Ахааа, ТАКАВА ли била мотивацията а Радевите *** - че трябва да папкат. Мдааааа.
108
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А боковите *** не са като бесни - та са си бесни , защото краят на папкането идва ...
107
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радевите *** се хвърлят като БЕСНИ всеки път когато Плевенлиев каже нещо. После се чудят, защо са бедни и едвам свързват двата края. Ами, другарЕ, двете неща са свързани и причината е ВЪВ ВАС!
106
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Kак се вика на човек, който се самозадоволява? В това действие вероятно няма нищо лошо, но тук ползваме понятието като етикет за характер, манталитет и самодостатъчност, едно голямо несъответствие в собствената и на другите оценка за него самия.
105
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
до 123 ; Ако беше се оригнал , щеше да излезе по-смислен израз от това ,което си писал ха-ха !
104
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Какви правила ,какъв хаос бе , Плевньо , твоят гуру нали щеше да създава "ред в хаоса" ?! Правила или ред -изберете сами !
103
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев и хунта са в паника - сега се крият и чудят как да лъжат защо сме първи в Света по смъртност при изобилие от ваксини !
102
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Радев-21" - най-смъртоностният щам на COVID-19 за българите !
101
3
 
15
 
! Отговори
до 119 - Христов преди 2 години
Г-н Христов, моля да не обиждате моят полов орган, тъй като той има повече достойнство от този ***!
100
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не може да ни сравняваш с Германия, бомбила всички държави наред. Ако бяхме направили нещата които Германия е направила на заобикалящите ги народи, сега германците щяха да се сравняват с нас
99
3
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Какъв хаос бе г-н Плевнелиев - в тресавището в което сме затънали за малко повече от една година няма хаос-има зъбене , плюене , реваншизъм , безпаметност-едни от многото превратаджийски похвати.
98
2
 
3
 
! Отговори
към #20 - само така преди 2 години
Изключиттелно си прав! "A ХАОСЪТ кой го направи, за да го използват като оправдание за налагане на рестрикции и отнемане на права и свободи? Правила са нужни, но МОЖЕМ и ТРЯБВА да бъдем свободни. Днес ще отнемат правото да говорим различно (дори Пеканов се изказа така), утре ще отнемат правото да мислим различно. Явно целта е да бъдем локализирани, без право на придвижване и без право на мнение. С пандемията и електрическите коли го постигат много успешно. Наред са масовите полети със самолет."