Борисов: България изпадна в изолация заради Радев, от вчера има призиви за импийчмънт

Всичко най-лошо, което можеше да ни се случи, се случи, заяви той
28 окт 2021 09:29, Нели Христова
666
Борисов: България изпадна в изолация заради Радев, от вчера има призиви за импийчмънт
Снимка: БГНЕС

Бойко Борисов се срещна с българското малцинство от Северна Македония.

"България, за съжаление, има такова правителство, че продължаваме да сме първи по смъртност. Днес 154 души починаха. Хиляди заразени, никакви мерки, най-ниска ваксинация. А когато вие в Северна Македония се молихте за ваксини, аз бях осигурил 3 млн. Те ги продадоха", започна срещата бившият премиер. "Бяхме пример за Балканите, а Радев, всяка седмица тегли нови и нови заеми. Милиард и триста само за един месец, само дългове", продължи още той.

"Всичко най-лошо, което можеше да ни се случи, се случи", допълни още Борисов относно COVID ситуацията.

"Едва ли Северна Македония има по-близък приятел от България", каза той и продължи: "Аз съм убеден, че това е един от най-малките проблеми за българското малцинство в Македония, който ще бъде решен. По-скоро трябва да решим кризата в отношенията между двете държави, защото демократичният свят ни се подиграва - и на вашият инат и на нашата слаба дипломация. Нищо не е нерешимо, стига да има воля и от двете страни. Вие сте мост за приятелство, българското малцинство и трябва да помогнете", обърна се Борисов към делегацията от българи от Северна Македония.

"Заради Радев България изпадна в изолация. Вчера КС се произнесе, че в неговото служебно правителство има хора, които не са министри, защото са били чужди граждани. Той няма как да не е знаел, защото е подписал документ, с който се е опитал да повлияе на решението на КС да не разглежда делото, защото министърът вече не е министър. От вчера има доста призиви за импийчмънт на Радев, надали с това трябва да се занимаваме в момента. Ще го отстрани българския народ. Който го е избрал, той ще го отстрани. Нито аз, нито ГЕРБ, няма да се замесваме в подобни неща. Но провалът на неговото правителство във всяко едно отношение, е видим. Ние не сме имали президент, който да нарушава Конституцията", коментира Борисов.

"В такава обстановка сте тук - това не е онази България, стабилна, лидер на Балканите преди години. Политиката се правеше в София", заяви лидерът на ГЕРБ. "Сега се намираме в ситуация, в която не знам преговорите биха могли да вървят, с цялата тази омраза, особено у младите хора в Северна Македония, които си мислят, че България е причината да не са в ЕС."

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


666
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
503
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До СЪТВОРЕНИЕ БГТи даже името му не знаеш, не е Персиян, а е Пресиан и името му означва сияен, пресияен, лъчезарен, идва от думата сияние.
502
8
 
0
 
! Отговори
СЪТВОРЕНИЕ БГ преди 2 години
БЪЛГАРИТЕ са от ПЕРСИЙСКИ ЕТНОС и никога не са били тюрки...Дори да пренебрегнем ПЕРСИЙСКОТО в Плиска,Преслав,МАДАРСКИЯТ КОННИК,ПЕРСИЯН ПЪРВИ.....Най-убедително звучи отчаяната съпротива на последния Български Цар до 1019 от Първото Българско Царство казващ се ПЕРСИЯН ВТОРИ когато е имало ГРАНДИОЗЕН ИЕНТЕЛЕКТУАЛЕН,научен,исторически И всякакъв ДРУГ ренесанс МЕЖДУ българите ТА СМЕ перси......името АСПАРУХ преведено от АРИЙСКИ Е КОННИЯТ СТРЕЛЕЦ и имал за герб ОРЕЛ то ест нещо ловувано със СТРЕЛИ
501
7
 
1
 
! Отговори
ИСТ ФАКТ преди 2 години
Проблемите между Никифор Геник и Кана Сюбиги Крум са разрешени ОЩЕ 855 година от Цар Борис Михаил с побратимяването им с назидателна притча за "Умника и Геният" с това че Никифор Геник ясновидски казал на Крум че "Българите са Византийци" както ни ОБОЗНАЧАВАТ винаги най ВЕРНИЯТ ни съюзник Хърватите то ест Дубровник с ГЕРБ ЛИСИЦА според нашия най-верен съюзник ГЕРБ и на България и на Византия.....Дразнили сме ГЪРЦИТЕ че имаме буквата "Б" а те дразнили навремето римляните че си нямат буква "О"
500
7
 
1
 
! Отговори
Крум е убит преди 2 години
До ЗНАЕЩИЯОуууууу,три пъти има описан такъв български обичай с рязане на глава и правене на чаша обкована в сребро,скъпоценности от българите и роднинските им племена, даже и при други славяни го е бил този обичай,а при българите чак до 14 век и при цар Ивайло,също се е случило и при Светослав през 9 век и при Крум - 8 век и по-рано."Крум инсцинирал смъртта си",хаха, цяла година е произвеждал обсадни и разни машини и точно,когато идва време Крум да тръгне срещу Константинопол,умира 814 г.
499
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До УБЕДИТЕЛНА ВЕРСИЯБе, за какви римски папи говориш, като Ватикана е построен през 19 век, мисля, че беше около 1921 година, а преди това, свещениците са били в Равена, а тогава там са били феодални владения, Италия все още не е съществувала, а територията е попадала ту под византийска, ту под местна власт , докато накрая изгонили византийците, а дори и разделили църквата по-късно!
498
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АВТОНОМИЯТА 1 частВъв византииския сборник Свидас се описва унищожението на Аварския каганат: ...Същите българи унищожили аварите. Попита Крум аварските пленници: От какво, мислите, че загина началникът (архонтът) ви и всичкият народ? И те отговорили: От това, че се умножиха взаимните обвинения, загинаха по-храбрите и по-умните; после несправедливите и крадците станаха съучастници със съдиите; после от пиянството, защото, като се умножи виното, всички станаха пияници; после от подкупничеството; после от търговията, защото всички като станаха търговци, взаимно се мамеха. И наис
497
3
 
3
 
! Отговори
УБЕДИТЕЛНА ВЕРСИЯ преди 2 години
Най вероятно Василий НЕ Е *** а скалъпили уговорен мач със САМУИЛ през 1014 тъй като Римските Папи забъркали грандиозен крадлив скандал обирайки нагло до шушка западноевропейците карайки ги да подарят всичко което имат на църквата защото Христос щял да дойде на Земята отново през 1000 г. която не са знаели точно кога е но към 1014 г. вече са усещали че е минала и почнали да се ядосват и сипят закани и прочие....Иначе България е ПОДАРЕНА на Василий от наша Царица Мария1018-ПЕРСИЯН1019
496
3
 
2
 
! Отговори
ВЕРСИЯ преди 2 години
САМУИЛ за добре дошъл на Византийския престол на Василий обявява ХРИСТИЯНСКА РЕЛИГИОЗНА ВОЙНА на Константинопол искайки си държавата обратно твърдейки че Петър е слаб некадърен Цар а НЕ предател на Християнството........ГРАНИЦИТЕ ГЛУПЦИ....Крум и Никифор се скарали заради ГРАНИЦИТЕ досущ като скарването на Петър с Йоан Цимесхий........Римският Папа обещал че Христос ще дойде 1000 година а той не дошъл а западняците били обрани до шушка от Папата и ядосани....САМУИЛ И ВАСИЛИЙ УГОВОРИЛИ МАЧ 1014
495
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АВТОНОМИЯТА 1 частКрум си е шатнал главата на Никифор и си е направил чаша от главата му по стар български обичай, от там е израза - ''като не щеш мира, на ти секира" или ''наздраве дружина с Никифоровата кратуна''
494
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сата НАТООхрид е един от първите български книжовни и църковни центрове, а от 9 до 11 век е бил и столица на България. Скопие пък е бил столица на България от 972 до 992 година
493
0
 
3
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Да уточним за човека от снимката:в Македония НЯМА БЪЛГАРСКО МАЛЦИНСТВО!Там има БЪЛГАРСКО МНОЗИНСТВО!!
492
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Сата НАТОПо-скоро ти си неграмотен. И Скопие и Охрид са били български столици в миналото,а Стефан Душан, най-великия им владетел на сърбите е българин и майчина и по бащина линия, че дори съпругата му - Елена е българка и сестра на българския цар Иван Александър, тя им развива църковното дело на сърбите и строи там, а Душан, се е възползвал от слабостта на българската държава и е заел временно някои български болярства, но след това пак ги губи.
491
1
 
2
 
! Отговори
Sa преди 2 години
Ima liviros ili nema...
490
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Васил Левски дали е някакъв роднина на Васи Левса, някой знае ли?
489
2
 
0
 
! Отговори
Сата НАТО преди 2 години
Скопие е било столица на Сърбия при Стефан Душан, българска столица никога не е било. Стефан Душан е бил престолонаследник и военачалник, когато ни разбиват при Велбъжд и взимат Македония. Виновник за това е българският цар Михаил Шишман, който се оставил да бъде нападнат неподготвен. Наредил на войската да строи лагер и да почива, когато сърбите вече са били наблизо.
488
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Национален предател и престъпник, как няма да ни се струпат проблеми и кризи като сме допуснали да ни управлява 12 години.
487
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ИСТ ФAКТКиевска Русь е Русия, в периода, когато руснаците преместват столицата си от север на юг през 8 век и създават новата си столица - Киев , те са покръстени от българи и византийци, като внучката на бг княз Борис - Елена, през 9 век, се омъжва за руския княз. Също са я наричали и княгиня Елена-Олга, защото са я наричали "Олгова невеста" , което означава - невестата на Олег или невестата доведена на Олег, бащата на руския княз. Тя за първи път налага християнството и строи храмове там.
486
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И кво от това? От "дипломацията" на Ту лупа, голяма файда ли има? Толкова време се пазихме от руски газопровод на наша територия, а го ведото го построи.
485
0
 
1
 
! Отговори
Дубровнишката грамот преди 2 години
а https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D1%83%D0%B1%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D1%88%D0%BA%D0%B0_%D0%B3%D1%80%D0%B0%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%B0
484
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Охрид и Скопие са били столици на българското царство, Скопие и до сега е столица, след което пак стават български градове. Само сърбите им изтриха българския идендитет, заменяйки го с новоизмисления ''македонски''. Сега ще пусна търговската ''Добровнишка грамота'', с която българския цар Иван Асен разрешава да търгуват в българските територии през 1230 година, там са отбелязани част от българските територии и днешните територии Македония, на Скопие, преведена от старобългарски на новобългарски