Нинова: Искаме намаляване на ДДС за ток и храни от 20 на 9%

АЕЦ "Белене" трябва да се построи, настоява тя
29 окт 2021 21:52, Анисия Иванова
57
Нинова: Искаме намаляване на ДДС за ток и храни от 20 на 9%
Снимка: БСП

БСП настоява за намаляване на ДДС за електричество и храни от 20 на 9%. Това заяви Корнелия Нинова при среща с жители на Варна.

Десетки посрещнаха председателя на БСП и водач на листата във Варна в центъра на града. Тя им благодари и заяви, че БСП е единствената партия, която има готови разумни решения с грижа за всеки.

"Връхлетяха ни няколко кризи - енергийна, икономическа, социална, здравна, растящите цени на тока, парното, на всичко! За всичко това ние имаме конкретни решения. И сме готови да ги внесем в следващия парламент, за да решим основните проблеми на хората. Най-важният сред тях са цените, за които държавата трябва да предприеме мерки да ги озапти и да ги намали. Механизми има – и български, и европейски. Една от възможните мерки е да се намали ДДС за енергоносителите и на основните храни от 20 на 9%", обясни Нинова.

Тя предлага свръхпечалбите на производителите и търговците на ток да се преразпределят справедливо на семействата и предприятията, благодарение на които са натрупани, както и осигуряване на безплатни 200 киловатчаса електроенергия на социално слаби от държавата.

"Дългосрочното решение за енергетиката е да се построи АЕЦ "Белене". Това, което се случва със Зелената сделка, може да бъде компенсирано само с ядрени мощности. Ако преди години ни бяха послушали за АЕЦ "Белене", сега нямаше да са такива цените на тока, защото щяхме да имаме 2 реактора по 1000 мегавата и всичко щеше да е наред", добави тя.

"Настояваме веднага да се спре и износа на дърва от България. В момента нямаме дърва за огрев, цените вървят нагоре, а българската дървесина се изнася" каза още Нинова.

Тя заяви, че родителите, които остават да гледат децата си вкъщи заради онлайн обучението, трябва да получат по една средна заплата, за да могат да се грижат за децата си. Същата сума е необходимо да получат и самоосигуряващите се, тъй като са затворени театрите, кината, културните институции.

"Сигурно ще питате откъде пари за всичко това. Пари има. Години наред казваме - като се спрат кражбите – пари има. Освен това заради инфлацията влизат повече средства от данъците в бюджета, но е важно тези пари да бъдат разпределени справедливо. Но за това трябва да има парламент и работещо редовно правителство. Служебният кабинет не може да вземе нито една от тези мерки. Не могат по закон. Служебният кабинет не може да намали данъците, не може да преизчисли пенсиите, не може да увеличи майчинските. Реалните въпроси, които чакат работещи решения, минават през Парламент и редовен кабинет", заяви Нинова.

"Така ще бъде и в 47-то НС. БСП ще бъдем партията на стабилността, на мъдростта, социалната партия, която в тези тежки месеци трябва да преведе страната и народа през много трудности и да помогне. Тръгнахме на тези избори подготвени, с разумни решения на проблемите и сме готови да започнем веднага работа в Парламент и редовно правителство“, обеща лидерът на БСП.


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
1
 
! Отговори
ПРОСТАШКИ ПИАР.... преди 1 месец
КАТО СЕ СВАЛИ % -НА ДАНЪКА ....САМО СЕ УВЕЛИЧАВА ПЕЧАЛБАТА НА МОНОПОЛИСТА!ЗАКОНА ЗА "ТЪРСЕНЕТО И ПРЕДЛАГАНЕТО" НА ПАЗАРА ----НЕ ПОЗВОЛЯВА СВАЛЯНЕ НА ЦЕНИТЕ.....ТАЯ КРУШОВСКА БИВОЛИЦА НИ ПЪРЗАЛЯ САМО....ХА,ХА,ХАААААААААА
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тя предлага свръхпечалбите на производителите и търговците -- //// нали има криза бе Нинче или заради Пандора ти трябват още лакомии? Абсолютни популисти! Повтарят Орбан - мъж с респект, който бил популист! Върна платените данъци от 2020 година на семействата с деца т.е. който не е плащал данъци не взима нищо обратно! Бил популист и диктатор где ги такива диктатори у Българско? Позаинтерсувайте се колко е ДДС-то в Унгария - 9% от кога, миналата година! Нищо ново под слънцето!
51
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
нагла и много много тъ?па
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нинова видя как Баце краде, вече знае схемите и сега тя иска да отмести Баце от хранилката и да краде вместо него
49
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
пълна глупост е намаляването на ДДСто за какво то е било. От това че се намали ДДСто за книгите цените на книгите не се намалиха. Така ще бъде и с тока и с храните. Дори нулево ДДС да има цените няма да се намалят. Нинова за нищо не става. Всичко при нея е на парче и не работещо.
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нинова, ти може много неща да искаш, но нищо не можете да направите. Всички политически партии, които се карат помежду си, са единодушни в едно: не ви искат. И това си желание ще го изпълнят най-вече заради теб, която съсипа една партия, датираща от 1891 г. Кой те назначи там е ясно - Б.Борисов от Банкя, за да постигне своето желание - никога повече БСП. И ти си неговата маша.Изходът е ясен: или ти, или хора като Стоилов, Зарков, Овчаров, Кутев. Много ще се радвам, ако те спечелят.
47
0
 
8
 
! Отговори
Демек преди 1 месец
Искаме кокала! Нищо ново, тва ние много добре го знаем.
46
0
 
5
 
! Отговори
карачанаков преди 1 месец
Тази не спря да иска остава да поиска безплатно здравеопазване,безплатни детски градини и училища ,безплатни презервативи ,ами да поиска и безплатно пазаруване от магазините на принципа на всекиму според потребностите.
45
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
като намалиха ДДС-то на хотелиерските услуги - НЯКОЙ ДА Е ВИДЯЛ НЯКЪДЕ В БГ НАМАЛЕНИЕ НА ЦЕНИТЕ В ХОТЕЛИТЕ ?!
44
1
 
8
 
! Отговори
пасем трева, да преди 1 месец
Знаем на бсп помощта. Три фалита на държавата, гладната зима на виденов, обира на банките и спестяванията на хората, заменките по морето кон за кокошка (яйце). Просто се чудя как още има балъци да им се хяащат на лъжите, а те си строят хотели и си пращат децата в Америка. И пет АЕЦ да построят всичкия ток ще го изнасят чрез техни подставени фирми и яко ще пълнят гушите до пръсване.
43
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На ЕРП- та и субсидираните ВЕИ да им намалиш и данъците, ами много хубаво!Енергийна криза и некадърно правителство на Фигуранта ,какъв потрес!Обвиняват Борисов ,че бил 12 г.,което не е така,защото беше в коалиции и междувременно и Орешарски 1.6 г.избори и прочие,а сега Хвърчилков иска да е вечен,но чисто 10 г.,че и самопровъзгласил и за президентска республика.
42
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
То и в Турция Ердоган намали данъците ,но резултата не си личи.Но за селскостопанската продукция тяхно производство данъка е 1%,а за вносните стоки 22%.Може би има резон и у нас местното производство на плодове и зеленчуци да се стимулира,защото в голям % е внос.
41
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Предстоящите избори налагат "правилото" да се лъже безогледно в името на повече спечелени % за сметка на бyдалите избиратели...
40
0
 
8
 
! Отговори
като вземат властта преди 1 месец
КН ще намалят данъка от 20 на 30 процента!
39
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това са глупости или утопии дето ги дрънка Нинова.Вземат ли властта ще почне едно увъртане,едно протакане и накрая едно голямо НИЩО!Гледали сме ги тия,наслушали сме се и знаем,че само си говорят като идват избори.Никой не вярва вече.
38
1
 
18
 
! Отговори
ОТ СЛИВЕНСК. КУРОРТ преди 1 месец
А лъжкинята от Крушовица не иска ли да приватизира нещо, защото милионите от Техноимпекс и се виждат малко.
37
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нинова да каже ще спре ли тази насилствена ваксинация? ДДС нещо не ме вълнува!
36
2
 
16
 
! Отговори
Ай стига лъжи преди 1 месец
Белене никага няма да се построи и БСП никога няма да управлява България
35
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
На много неща намалиха ДДС но така и не се усети. Абсолютна тъпня
34
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Повече пари ще остават в картелите. Дясна мярка.