Кутев: Най-лошият сценарий за правителство е ГЕРБ - ДПС

Никой не подготвя манипулация на вота, увери той
9 ное 2021 11:08, Анисия Иванова
381
Кутев: Най-лошият сценарий за правителство е ГЕРБ - ДПС
Снимка: БГНЕС

Никой не подготвя манипулация. Целият медиен шум около машините е опит да се създава напрежение сред обществото преди изборите от определени политически сили. Това заяви пред Нова телевизия говорителят на служебното правителство Антон Кутев.

"Не мога да разбера какъв е тоя хъс на "Сиела Норма“ точно сега да доставя машини, част от които били за Грузия. Тази неделя има избори в България. Лично аз бих ги помолил да почакат с доставката на машини за Грузия с една седмица, докато минат изборите у нас. Много ми е странна тая активност точно сега", каза Кутев за откритите първо 258, а после още 150 машини.

Още по темата

"Най-малко ние – служебното правителство, които имаме за задача да организираме изборите, имаме интерес от подобна активност. Не е моя работа да коментирам дали „Сиела Норма“ участва в някакъв заговор. Ако участва, това е криминално деяние и с това трябва да се занимават други служби", добави Кутев.

Според него Борисов често бърка фикциите с реалността.

"В момента за пореден път е така. Колкото и да се опитва да напомня за „Костинбродската афера”, нека си спомним, че там имаше отпечатани готови бюлетини и щяха да се използват от ГЕРБ", поясни говорителят на служебното правителство.

Той коментира и проверките за АМ „Хемус”.

„Темата се обсъжда вече 4 месеца. Очаквах не Бойко Рашков да дава информация по случая, а прокуратурата, която се самосезира отдавна. Не става въпрос за едни 60 милиона. Проблемът е, че от 4 до 9 лот нещата са много сходни. Бойко Борисов излъга, че всичките договори били с банкови гаранции. Не са! Над милиард е изхарчен и няма банкови гаранции”, обясни говорителят на служебното правителство.

С уговорката, че не реди правителство Кутев коментира, че най-лошият сценарий за България след 14 ноември би бил правителство между  ГЕРБ и ДПС. Според него обществото не иска това и подобна развръзка би отприщила големи протести.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


381
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
6
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А тия 228+150 машинки за какво са? Обществени поръчки, с държавни пари. И никой нищо не знае. Аз защо не мога да поръчам едни 200 машинки с пари от бюджета?И нали уже нямаше да се купуват повече машини - това се каза 20 пъти в последните 6 месеца. Интересни хора сме ние българите. Цепим стотинката за няколкостотин и няколко хиляди, но това че са изхарчени незнайно как милиони някак не ни е важно. Кокошкарска работа.
5
34
 
14
 
! Отговори
ГЕРБ-ДПС преди 2 години
Когато ГЕРБ направят коалиция с ДПС, ще стане гражданска война още в същия ден.
4
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Червен Кутев акъл дава ха ха ха
3
8
 
34
 
! Отговори
СМЕХ... преди 2 години
ДА КапУТЕВ ....ТОВА НАИСТИНА ПРЕДСТОИ!!!.....НАРОДА ПОУМНЯВА С ВСЕКИ ИЗМИНАЛ ДЕН!
2
14
 
57
 
! Отговори
отровна гад преди 2 години
Най-лошият сценарий за България е Лудия Шапкар да остане на власт още 5 години!
1
5
 
49
 
! Отговори
Ай Сиктир преди 2 години
Цъ. Най-лошият сценарий е правителство на комунистите. Забележи, Кутев, че не казвам БСП.