Властите в Окланд, Нова Зеландия, оттеглиха съгласието си за вота

Причината е влошената обстановка заради коронавируса
28
Властите в Окланд, Нова Зеландия, оттеглиха съгласието си за вота
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Властите в Окланд, Нова Зеландия, оттеглиха съгласието за провеждането на изборите на 14 ноември 2021 г. заради влошена пандемична обстановка. Това съобщиха от Министреството на външните работи.

Посолството ни в Австралия е било уведомено тази сутрин българско време, че във връзка с влошената пандемична обстановка от COVID-19 в Нова Зеландия, и в частност в Окланд, където има най-много заразени, местните власти в града днес са оттеглили съгласието за провеждането на изборите за президент, вицепрезидент и Народно събрание на 14 ноември 2021 година.

Секционната избирателна комисия в Окланд се е събрала в пълен състав, за да подготви секцията. При опит за влизане в общинската зала, предварително заплатена и потвърдена, СИК-Окланд е била уведомена, че във връзка с влошената пандемична обстановка не се разрешава провеждане на изборите.  

Посолството ни в Канбера, което е акредитирано и за Нова Зеландия, както и СИК-Окланд незабавно са отправили настоятелна молба към общината да бъде разрешено гласуването по изключение, но е получен отказ.

Съгласно изразено становище от посолството ни и председателят на СИК-Окланд, че предписанията на местните власти следва да бъдат уважени, МВнР изпрати писмо до ЦИК с молба секцията да бъде закрита като бъде взето решение за заличаване на мястото Окланд от Решение № 792-ПВР/НС от 23 октомври 2021 г.

Членовете на секционната избирателна комисия, които бяха изпълнили всички указания за подготовка на изборите и оборудване на помещението, са уведомили потенциалните гласоподаватели за отказа на властите в Окланд да се проведат избори на 14 ноември 2021 г.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още по темата: нова зеландияизбори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
6
 
6
 
! Отговори
Дънди Крокодила преди 2 години
До Анонимен - Растоянието Окланд - Крайстчърч е 1000 километра. Отказът за ползване на залата е получен на 13.11.2021 20 часа местно време. Е, като как да се стигне в Крайстчърч, когато Окланд е блокиран от полицията тотално и пиле не може да прехвръкне нито в една от посоките ? Как да гласуват в Окланд, където живеят най-много българи в Нова Зеландия ? Това си е чисто лишаване от право да се гласува !
22
1
 
4
 
! Отговори
славянин преди 2 години
Остана ли някоя отличничка по масово бодене коятао да не е пропищяла от новия пик на заразата!?
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо не съобщавате ,че на другият остров на Н.З.е разрешено гласуването?
20
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А тези от Австралия и Нова Зеландия и на своите скоро няма да позволяват да гласуват... От там мирише на тотална диктатура.
19
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само имам едно питане ,освен членовете на СИК-Окланд ,други имали ли са намерение да гласуват?
18
1
 
7
 
! Отговори
тимен уважаваш ли ма преди 2 години
Аз уважавам емигрантите от предните вълни, особено онези избягали от следвоенния лов на вещици, през 90те също ни напуснаха интелигентни хора, за да търсят пари и/или кариера. Има обаче куп жрици,черноработници, крадци, едни дето само по паспорт са българи...(към 80%), ето те са емигрантите дето ни обясняват, колко сме ***, неудачници, а едвам си плащат сметките и живеят по 5 човека за да спестят за заветното Ауди/Бмв/-тези не ги уважавам
17
2
 
18
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Както се изказал колегата по долу... Да се надяваме и Господин Ердоган да вземе подобно решение утре...))
16
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Австралия - новите модерни фашисти!!
15
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Научи значението на думата "гражданин" първо, долно мекepе!
14
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 1 - Защото има още 30% неваксинирани. И не ми говори на "бря". Едно време, преди гнусният комунизъм да дойде, подобни на теб са ги биели в пръчка, за да ги превърнат в гражадани. Ама споко - ще се върне времето на РЕД И ДСИЧПИЛИНА! АХХАААХАХАХХАХАХАХАХАх
13
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 2 - А не, дай да чакаме, като станат по 180 ... жертви на ден. Или по 344, като в някои страни, за които се говори напоследък. че са изтървали ...
12
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До баба мара - Аз одоха н амйната си, защото там работата ми позволяваше, да събеа пари за лечение на близък. Нещо по върпсоа ще кажещ ли бе! А! КАЖИ Бе! АРЕ УЕ!
11
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Прозовавам властите в Анкара да направят същото.Така 300 000 "български" граждани с турски майчин език и национален празник байрям няма да гласуват за "българската " партия ДПС
10
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 9 - Не мсиял, че е чеснто да кажеш, на всички че са неудатчници, но съм съгласен с това, че има много напуснали и е ужасно, а последното нещо, кеото трябва да правим е, да се караме помежду си.
9
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксите не са хора, кво остава за българи! Човекомразци, отстъпници и убийци на собствения си вид! Изчадия адови!
8
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Умните българи напуснаха отдавна държавата. Останаха маргинали и неудачници. И като плюете по нас, не забравяйте, че ние сме 1/3 от българите изобщо. Като се самоунищожите с ковида, ще останем ние, които сме навън.
7
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Из абуригенски архиви, някъде през през 30-ти век: Имаше едни бледолики тука с едни големи лодки, нещо луднаха, изпонабодаха се с някви отвари срещу нещо, което само те явно виждаха и изчезнаха един по един, както се и появиха
6
2
 
17
 
! Отговори
Нане преди 2 години
Тия шоршита, с промити мозъци е по добре да не гласуват! Одобрявам решението на властите...))
5
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А в България защо не изискват зелен сертификат за гласуване? В пика на най-смъртоносното вълна, в държавана с най-много антиваксъри терористи, в шампиона по смъртност в целия свят , молещите помощ от Европа , ще си играят на избори?!! Гадост!
4
3
 
12
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
правилно решение българите отишли на другия краи на света да си търсяткъсмета няма защо да се занимават с изборите в българия с вашите гласове виевредите на страната си защото не знаете за кого гласувате поддавате се на внушенияот гласове от българия 2 пъти вече видяхте какво направихте с избора си важиза всички българи по света