Преговорите за кабинет с мандат на ПП започват в експертен формат

Политиките, които ще се обсъждат утре, са в четири сектора
Обновена: 22 ное 2021 14:03 | 22 ное 2021 13:58, Веселина Йорданова
67
Преговорите за кабинет с мандат на ПП започват в експертен формат
Снимка: БГНЕС

Преговорите за съставяне на редовен кабинет с мандата на "Продължаваме промяната" започват в експертен формат утре.

Още по темата
Експерти, излъчени от формацията победител на парламентарния вот, ще се срещнат с експерти на поканените политически сили - БСП, ИТН и "Демократична България".

Всяка формация ще бъде представена с по трима експерти в общо 18 групи за обсъждане на секторни политики и изработване на управленска програма. Във всяко от обсъжданията ще участва по един от лидерите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев.

"Започваме да работим детайлно така, че да направим ясен, конкретен, точен план как ще направим България едно много по-хубаво място за живот през следващите четири години", коментира вчера Асен Василев.

Председателят на БСП в оставка Корнелия Нинова заяви, че целта е пълен мандат на бъдещия кабинет: "От първите ни разговори до последния сме планирали четиригодишен мандат и така сме си залагали политиките и приоритетите".

От партията съобщиха днес, че Изпълнителното бюро на БСП е одобрило 18 работни групи за преговори за съставяне на правителство. Те започват своята работа утре със сектори енергетика, икономика, транспорт и правосъдие.

Засега не са обсъждани имена на министри. След като се постигне консенсус по програмата, ще бъде подписано коалиционно споразумение.

Срещите ще бъдат проведени като паралелни дискусии и ще бъдат предавани на живо в страницата на "Продължаваме промяната" във Facebook, YouTube и на сайта promeni.bg. Коментари от страна на ПП ще има след приключване на пълния цикъл от срещи, съобщиха от формацията.

Ето и график и теми за провеждане на дискусии:
 
23.11.2021

10 - 13 часа - Енергетика
10 - 13 часа - Икономика
15 - 18 часа - Транспорт
15 - 18 часа - Правосъдие

24.11.2021

10 - 13 часа - Здравеопазване
10 - 13 часа - Земеделие
15 - 18 часа - Образование
15 - 18 часа - Електронно правителство

25.11.2021

10 - 13 часа - Вътрешна сигурност
10 - 13 часа - Екология
15 - 18 часа - Регионално развитие

15 - 18 часа - Култура 

26.11.2021

10 - 13 часа - Труд и Социални  грижи
10 - 13 часа - Туризъм
15 - 18 часа - Национална сигурност
15 - 18 часа - Спорт

27.11.2021

10 - 13 часа - Финанси
15 - 18 часа - Международни  отношения

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
4
 
! Отговори
..И ПАК ДА ПИТАМЕ: преди 2 години
КАТО , КАК ЩЕ СЕ "КОАЛИРАТ " БСП-то, С "ДЕСНЯЦИТЕ " НА БОЙКИКЕВ..... И КЪВ ШЕ ИМ БЪДЕ ВЕЧЕ ЦВЕТА НА "ЧЕРВЕНИТЕ ПРАШКИ" ....ПЕМБЯН ЛИ ..!!???/...с цвета на разврата../НА КАКА , МНОГО ШЕ И ГИЛА.....ХА,ХА,ХААААААА
53
0
 
3
 
! Отговори
САМО ПИТАМЕ: преди 2 години
АБЕ , "ЕКСПЕРТИТЕ" ОТ ИТН , ЩЕ СИ НОСЯТ ЛИ ШНОРХЕЛИТЕ И ПЛАВНИЦИТЕ НА СРЕЩАТА С КИРЧО И КОКОРЧО...??!
52
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КАБИНЕТЕЕЕЕ, като се закабинетите в кабинетите а земета и едно прошение до Прокуратурата да изпратите за разследване на оная с конската руса опашка, която риташе задържаните демонстранти под колоните на Будката Бучолинда, и то така че за да е по силен и болезнен ритника тази полицайка при всеки ритник правеше каратиски стойки с ръцете. Е те това треба да се осъде ама яко! Кабинете, като се закабинетите по кабинетите да не пропуснете да сезирате Прокурора
51
0
 
3
 
! Отговори
питанката преди 2 години
Стигнахме до "политическата помия" - партията БСП избрана с 250 хил гласа се намества удобно във властта, влизайки през задната врата. Никой не е възмутен и им се радват, колко експерти щяла да покаже. Народът си заслужава цялата тая мизерия, защото се прави, че не помни и е готов да върви след първи "*** и Пульо", който го будалка със сладки приказки. После пак ще се вайкаме 'защо стана така".
50
0
 
6
 
! Отговори
ПЛОВДИВ преди 2 години
"Зависи от целите, отвърна Трифонов на въпрос дали ще могат да се договорят и те с БСП и ДБ. Той обясни, че затова има експерт'.АМА АЗ СИ МИСЛЯ, ЧЕ СЛАВУЦА ЩЕ СИ ТАНАНИКА:ЕДНО ЧЕРВЕНО ФЕРАРИ ЗА ТЕБЕ И ЕДНО ЗА МЕНЕ ...
49
1
 
6
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Преговори за суджука
48
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И сега Сашо Диков е в студиото.Уникалното сега е че слагам на милярдерите Божков и Ц.Василев.И вижте те са божи кравичка за нищо не са виновни ААА.Ъъъ.
47
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ицо хазарта това говори много за тази партия
46
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Последните 8 години вървяхме нагоре по всички показатели. Сега можем да кажем едно голямо ДОВИЖДАНЕ на постигнатия през тези години стандарт на живот. Той олекна значително тази година и още ще олеква. Това е промяната - всички да обеднеем.
45
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тихо идва чичо Пепер Лопес ицката хазарта
44
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не съм оптимист. Проблемите се трупат всеки ден. Набираме скорост надолу. Те ще седят и ще обмислят "отговорни решения за бъдещето", но за съжаление няма кой да взема отговорни решения за настоящето. Уви, все повече затъваме.
43
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кики корупция 0 ще разследвали Гриша Ганчев и Домуси 2 броя?
42
11
 
4
 
! Отговори
Време е преди 2 години
Боко 12 години мори цяла България. Такъв мор страната ни и през турско не е виждала.Никой не може да бъде рекетьор като Боко. Той окраде и съсипа България и продължава да я мори чрез рекетьорската си администрация. Всички калинки на ключови длъжности трябва да бъдат съдени за хилядите административни нарушения и влачени с години процедури.Административният гнет трябва да спре. Не се ли махнат калинките, няма да се оправим.
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кики корупция 0 ще разследва ли Райчев око за палата от 1 мил евро и как е гледал 4 деца през прехода?Кики корупция 0 ще разследва ли Едвин Сугарев гладната стачка как гледа 6 деца през прехода и как има палати?
40
1
 
5
 
! Отговори
А РАШКОВ преди 2 години
До митко С 19 ИМОТА ЩЕ ОТИДЕ ЛИ В ЗАТВОРА
39
0
 
5
 
! Отговори
ПОЧАКАЙ преди 2 години
До АнонименЧЕ ТЕПЪРВА ИМА ДА РЕВЕШ И СЛАВЧО ГОЛЯМ ГО ВАДЕШЕ АМА НЕ ПОКАЗА НИЩО И ОТЛЕТЯ
38
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
НИЩО ХУБАВО НЕ НИ ЧАКАЩЕ СЕ МРЕ ЯКО ОТ ГЛАД И СТУД!!!
37
0
 
5
 
! Отговори
РАШКОВ преди 2 години
До ЕДИ КОЙСИ ПЪРВО С 19 ИМОТА ДА СЕ АРЕСТУВА И ВЪРНЕ ЗАГРАБЕНОТО А ТОЙ В ЗАТВОРА ПЪК И НА СТАРИ ГОДИНИ МОЖЕ ДА ГО ...................................
36
0
 
7
 
! Отговори
МАЙ СИ ПРАВ преди 2 години
До АнонименВСЕ СЕ ХИЛИ А ТО БИЛО ОТ ПРАХЧЕТА
35
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Радев - Кой ни загробва енергетиката - Русия кой друг - Три морета какви са - Руски какви да са - Кирчовците откъде дойдоха - от Русия от къде другаде. Радев какви са ТЕЦ МИ 1 и 3 - Руски какви. Херо Мустафа дето се снимате всички чий поосланик е - Руски какъв да е. *** идеологията откъде дойде - от Русия откъде другаде. Кой ще спасява планетата от пикаещите крави? Русия кой друг. Кой наводни Европа с мигранти - Русия кой друг. школата Максуел в Алабама и Air Force collage какви са Руски