Пореден протест #ГАZwithme тази вечер пред президентството

Протестни акции се планират и в следващите дни
Обновена: 10 авг 2022 20:45 | 10 авг 2022 20:40, Анисия Иванова
341

Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Пореден протест се проведе пред президенството срещу подновяване на доставките на природен газ от "Газпром", спрени едностранно от руския монопилист заради отказа на България да се подчини на искането за плащане в рубли.

Организаторите от #ГАZwithme обявиха, че очакват отговори от държавния глава за доставките на газ и премахване на монопола на "Газпром" и "Лукойл".

Протестиращите оповестиха, че са изпратили и седем въпроса към служебното правителство и политиците по актуалните за страната проблеми, като отговори са получени единствено от "Продължаваме промяната" и "Демократична България".

С освиркване на президента Радев и в подкрепа на Украйна започна днешният протест с основни искания да не се връща обвързаността ни с "Газпром" и да се организират честни предсрочни парламентарни избори.

Лидерът на движение БОЕЦ Георги Георгиев, който участва  в днешната проява, заяви че започва подписка за сваляне на Румен Радев като държавен глава.

Участниците в протеста обявиха, че ще отидат в петък следобед, в 16.00 часа, до енергийното министерство и ще накарат министъра да подпише пред тях декларация, че той като министър няма да подписва никакви договори за доставката на руски газ.

След този призив протестиращите започнаха да скандират: "Радев, вън!".

Ето какво споделиха пред БНР част от протестиращите: "В общи линии очакванията са да се организират предсрочните избори и да не се предприемат радикални стъпки, примерно като подписване на нов договор с „Газпром".

"Ако трябва да се идва и да се протестира, да се показва гражданска позиция, общо взето аз и моите приятели сме на протеста именно за това".

"Аз мога кажа, че всъщност съм гласувала за президента Радев. Така че идвам на протеста и с голямо разочарование, защото той, въпреки че не го е казал ясно, че подкрепя Русия и нейната война, но с действията си и с бездействията си това някак си се набива на очи".

Протестни акции се планират също така за утре, и на 12 август.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


341
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
258
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези въшлясали, не къпани гашници давземат 100 лв. дето им плащат и да си купят свещи. ********
257
2
 
10
 
! Отговори
Гена преди 1 година
Гласували за Радев, вместо за собствения им кандидат, дори след като Радев публично обяви, че счита Крим за руски... Пък сега се очудват, че е русофил? Това състояние има диагноза - шизофрения.
256
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Американски ***!
255
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разстрел за либерастите!
254
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ББ до Наглите и алчни псевдодемократи Тръгнахте с рогата напред , а сте един кош хора. Имахте на разположение 7 месеци за оправяне на проблема с газа заедно с Пълен Провал. Държахте се като praseтa в *** - само квичахте, нищо не свършихте. Сега, след като паднахте от власт,тичате да искате американски газ, ама него го няма, само руски. Като вземете на 02.10. властта само мед и масло ще потекат. Смятате ли, че ще победите или искате да се присламчите към ПП? Но те не ви искат.
253
6
 
17
 
! Отговори
Иессс преди 1 година
Американските украйнци са превзели площада ,къде са военните да смажат тия нещастници.
252
20
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Протести трябват до пълна победа на демократичните ценности и окончателна ДеРусизация и деКомунизация на България!
251
4
 
24
 
! Отговори
!!! преди 1 година
Хора с чужди знамена в ръце искат да определят съдбата на България !!! Германия може да купува от Газпром а ни е не ЦЕННОСТИ!!!
250
9
 
3
 
! Отговори
ББ преди 1 година
митрофанова...брагодаря за минусите,нищо ново от пАсолството,путин няма врагове като вас и подобни на вас,нима гьоблс не уби хитлер с лъжи и манипулаций?нима вие не правите същото с путин?ако не ви накаже и продължи да вярва на лъжите ви...ще го превърнете в чудовище!!!
249
11
 
2
 
! Отговори
ББ преди 1 година
всеки самоуважаващ се,милеещ за Свободата си и тази на децата си трябва да излезе...апатията...о аз си имам заплата...кола...дом... и не ме касае е капана...спрете да работите за "началници" ограбващи и продаващи животите ви,правещи ви зависими от лунатици,плащате им да работят за просперитета Ви,да живеете добре и в Справедлив Свят...гУшев с джУржински си искат...лудостите,платени с животите ви срещу 50 лв.от дпс,платени от путин,ограбени от вас...и на децата ви...лудост...
248
13
 
5
 
! Отговори
ББ преди 1 година
ЕС и Свободният Свят нито ще студува...нито ще гладува...прогледнаха,ще е трудно,ще плащаме малко по-скъпо,Свободата е скъпа,минусите по гьобелс от пАсолството...обричащо РФ на позор и срам...на презрение...да започнат!,Юнкер,Меркел,Вебер...и обслужващите ги борисов,орбан...и плеядата...Съд...безкомпромисен!доведоха Света ни до война!компромиса ще роди чудовище!ядрена...ок!ще умрем като Свободни...или предпочитате крепостни?!!!
247
7
 
3
 
! Отговори
ББ преди 1 година
ало рЕзиденто...цензурират ме от мАсква...аз ограбеният Българин нямам право да говоря...според началниците ти от мАсква!!!
246
5
 
10
 
! Отговори
Гогич преди 1 година
А нещо за 167 млрд.долъра излишък на рашките да кажете??? Благодарение на великите санкции, рашките си възраждат икономиката и не им пука за тъпите евросанкции, от които СТРАДА ЕДИНСТВЕНО И САМО ЕВРОПАТА.
245
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Добре де, демокрация е, запишете ги в един списък и им продавайте по-скъпа газ щом толкова искат!
244
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Газпром бил спонсор на руските войни.. Ами Хънтър Байдън е спонсор на лаборатории за биологични оръжия.Няма ли плакат и за него? Кървавия Джо Байдън е заповядал бомбардировките над Белград.Няма ли плакат и за него?
243
1
 
9
 
! Отговори
дърт преди 1 година
На въпроса от снимка номер 3 - отговора е на снимка номер 7!
242
2
 
13
 
! Отговори
Щирлиц преди 1 година
Интересно къде са синдикатите,или все още не са им наредили да спъват отново развитието на България?Мамини сладки платени унищожители...
241
0
 
9
 
! Отговори
до 262 преди 1 година
Нищо ли не рабре бе душицо! Тичай да слугуваш!
240
16
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 261 "Стойте без работа и на студено през зимата" Ми, няма да стоим нито на студено, нито без работа. Набутай си кепето с червената звездичка обратно в джоба, че се подава и те издава.
239
1
 
17
 
! Отговори
РЕАЛИСТ преди 1 година
доста се е изръсил дон прокопиев но накрая христо гнома ще го однесе на есен след преброяването на пилците защото и тези умни и красиви ще си приберат заработенато но и те няма да гласуват за него.