Борисов: „Промяната“ уби България, перфектната буря предстои догодина

Последни издихания има държавата, за да може това да се спре
Обновена: 13 авг 2022 11:52 | 13 авг 2022 11:46, Елка Василева
521
Борисов: „Промяната“ уби България, перфектната буря предстои догодина
Кадър: БНТ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посети торовия завод в Димитровград, който спира производство заради високата цена на газа. В единственото предприятие за производство на тор у нас 61 от работниците вече са освободени. Според Борисов отговорност за кризата с цените носи правителството на "Продължаваме промяната".

Още по темата
"Промяната уби България. Аз не знам и няма специалист в света, който да каже как работи един такъв модел, в който трябва да дотираш тока, газа, нафтата, водата с 10% данъци. Но перфектната буря, която ще ни занули докрай, започва догодина. Последни издихания има държавата, за да може това да се спре. Тези са изпратени, за да убият българската енергетика и да ни направят клиент. Само че клиентът трябва да има пари да си плати с нещо. Какво стана с хляба, с дървата за огрев - 300 лв. кубика. Колкото и да се мразим с Радев, той и неговото правителство не го заслужават - виновниците са тези. Аз не знам как се управлява държава на дотации. Такова перпетум мобиле аз не мога да управлявам", каза Борисов, цитиран от БНТ.

Делян Добрев от ГЕРБ допълни, че е разговарял с представители на други предприятия, които също имат намерение да спрат производство заради високите цени на газа. Кризата засяга най-тежко най-енергоемките производства - метарлургия, химическа промишленост, фармацията, пекарните, леярните.

"800 милиона нов кредит, за да се дотира газът - кой ще го върне този кредит? При положение, че КЕВР вдига цената на 290 лв., измамниците играят търг на 320 лв. газ през гръцка фирма. Даваш 800 млн. лв. да купят нещо, което е с 30 лв. по-скъпо от тавана. С кое ще върнеш този кредит като той е на данъкоплатците, на бюджета? Това е два пъти колкото е АМ "Марица", все едно две "Марици" дадоха, все едно да бяхме достроили АМ "Хемус". Къде е, бе, за година и половина - покажете ни един километър магистрала. Няма обход на Хасково, няма обход на Пловдив, а заводите един по един спират", каза Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


521
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
365
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разиграват ни както маймуни, заради русофобията, съсипаха ни икономиките и всичко и цените скачат, трябва да намерим начин да потушим този проблем и русофобия и си живеем щастливо и си търгуваме както преди, в миналото , голяма част от износа на България беше за Русия.
364
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ПроСоТо Е кат видяхте на проваления шеф на конпи, конаправихте. 20 апартамента и 700хил евро в пенс фондове.Бааааах таз държавна служба 20 години....и това шеф на конпи
363
12
 
21
 
! Отговори
Прав е преди 1 година
Бойко направи много, но тези ни върнаха в изходно положение. За тези, които го обвиняват, че ни направил последни, един въпрос. Преди него по какво сме били първи? Или сега след кирчо и асенчо рязко сме дръпнали напред? Напротив. Това, което работеше и макар бавно се движеше напред, се стопира. Пътищата не се ремонтират, няма един метър новопостроен път. Само обещания за заводи за ел коли, евтин газ и мармоти. Всичко лъжи. На есен ГЕРБ ще са първи.
362
13
 
5
 
! Отговори
Бай Димо преди 1 година
Ще гласувам за Атака, за да взимат субсидии и да гледам Алфа!
361
0
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
До Анонимен....добре,гласувай за итн..Твое право,твой избор..Но ние-останалите,бихме искали първо да видим.."данъчната ДЕКЛАРАЦИЯЯЯЯЯЯ" на Манекена ви..Може ли,или това е "Великата итн тайна" ?..Нещо като "Великата шаячна правда" ?
360
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
д 354 Бг предприятия трябва да купуват тока на себестойност.Като искат да изнасят да си го продават на пазрни цени но за бг пазара какво пречеше да се поиска дерогация От Ек за това.Къде остана съкращението на администрацията??- Тишина....Освен за комисионни за друго не се интересуваха 7 месеца.... и пиар акции срещу 'мафията"...гласувам за итн
359
7
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
Имаше един "член" в НК,или НПК беше,не си спомням,който вменява подсъдност на лице,умишлено всяващо паника и страх в обществото...Ама то за каквото и да го пипнеш тоя,все е "до шия в киреча"..
358
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ехоАми ако бяхаме построили АЕЦ Белене и ЮП,сега България щеше да има най-евтината енергия и да печелим от транзит на евтина,качествена газ, но каквато и крачка да се опита да направи България ни спъват непрекъснато и то чужденци , съсипаха ни страната, за какво плати държавата реакторите, като не ни разрешават Русия да построи централата и да печелим ние българите и европейците? Турция не се огъна и руснаците им построиха всичко, даже и АЕЦ, турците взеха и нашите проекти,но не са виновни
357
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 354 Закъсняха с компенсациите за бизнеса и напрактика предпрятията калкулираха високото гориво и тока в крайния продукт и услуга.Компенсацийте започнаха напрактика след Април,следдъжд качулка.Трябваше още мин година Август.Отделно никога при цени на бренда 85-100$ горивото не е било над 2,5 лв.Оправдават се с Кзк, герберска била...смениха цялата държава Кзк -не,защо ,за да се оправдават, за това.КАк никой не поиска дрогация за бг бизнеса за цената накоято купува тока....
356
3
 
10
 
! Отговори
Зоро преди 1 година
Киро се имресуваше повече от украинките, знаете ли, че взимат по 1200 чисти пари на човек. Нямам против обаче бг не може да си позволи пинсионери да взимат 300 а пришъллци 4 но, ако и на дете дават става 6 но. Дано ги дава ЕС и пак е срамно!!!! Друг народ който го интересуваше беше македонския вилает. За българоте не му пукаше, той даже ги мрази.
355
4
 
2
 
! Отговори
До до до ехо преди 1 година
Кой да ни спре от набутването в Азия?
354
2
 
4
 
! Отговори
До до ехо преди 1 година
Защото е проруски агент, и е доста фашизоиден. Иска да излезем от ЕС и да ходим в Азия. Отвратих се от тях след клипа им за избприте на който разтрелваха политици. Аз не съм да ги разстрелват а да ги затварят!
353
13
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ пак ще бъдат 1-ви!
352
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Абе Киро директно изгони дипломатите и ни спря газта и върна България в каменната ера и пълен застой! Освен това, Киро следваше американски интереси, а не българските и потъна, ако се върне , може да има бунт в страната срещу него! Заводите спряха да работят, заради лошата му политика и уволняват хора.
351
5
 
12
 
! Отговори
Анкета преди 1 година
Който е за Киро да бъде съден +, който не -. Почвайте!
350
3
 
1
 
! Отговори
До ехо преди 1 година
и защо не харесваш Костадинов.....
349
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
За каква коалиция бълнуват тия от ПП(със или без Бойко). Да не ги е е-ал лудия герберите да се коалират с доказани некадъ-р-ници и мош-еници. То Йоло Денев с мижава партийка да влезе в парламента, ще бяга от ПП като вампир от дневна светлина.
348
0
 
3
 
! Отговори
Синонимен преди 1 година
Ама много си личат тролските писания....
347
1
 
12
 
! Отговори
ехо преди 1 година
България е един от производителоте на собствен ток. Бг можеше само да спечели от 10 повишение на тока. Да го продава навън скъпо и да компенсира бизнеса тук. Цениет нямаше да мръднат, а заплатоте на работниците можеха да бъдат увеличени. Некомпенсирането на предприятията от Киро за тока доведе до ужасяващата инфлация. Киро е вражески агент той изпълни поръчка и трябва да плати. Да бъде съден и затворен за 20 г. Днеска Костадинов каза, че е терорист. Не харсвам Костадинов, но е абсолютно прав.
346
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Ами вдигна цените на всичко Киро и сложи посредници на руския газ, продавайки газта като уж не руска газ и цените на всичко скачат нагоре в страната, Нинова търпеше дълго ПП, заради стабилността в държавата, но капака беше, че пак ни рекетираха за пари и оръжия, при положение, че населението има крайна нужда от подкрепа , добри условия за раждаемост на деца, за развитие на икономиката, инфраструктурата, заплати и други плащания и и т.н.!Но Киро е и голям лъжец,бие и Бойко по лъжи