Борисов: „Промяната“ уби България, перфектната буря предстои догодина

Последни издихания има държавата, за да може това да се спре
Обновена: 13 авг 2022 11:52 | 13 авг 2022 11:46, Елка Василева
521
Борисов: „Промяната“ уби България, перфектната буря предстои догодина
Кадър: БНТ

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посети торовия завод в Димитровград, който спира производство заради високата цена на газа. В единственото предприятие за производство на тор у нас 61 от работниците вече са освободени. Според Борисов отговорност за кризата с цените носи правителството на "Продължаваме промяната".

Още по темата
"Промяната уби България. Аз не знам и няма специалист в света, който да каже как работи един такъв модел, в който трябва да дотираш тока, газа, нафтата, водата с 10% данъци. Но перфектната буря, която ще ни занули докрай, започва догодина. Последни издихания има държавата, за да може това да се спре. Тези са изпратени, за да убият българската енергетика и да ни направят клиент. Само че клиентът трябва да има пари да си плати с нещо. Какво стана с хляба, с дървата за огрев - 300 лв. кубика. Колкото и да се мразим с Радев, той и неговото правителство не го заслужават - виновниците са тези. Аз не знам как се управлява държава на дотации. Такова перпетум мобиле аз не мога да управлявам", каза Борисов, цитиран от БНТ.

Делян Добрев от ГЕРБ допълни, че е разговарял с представители на други предприятия, които също имат намерение да спрат производство заради високите цени на газа. Кризата засяга най-тежко най-енергоемките производства - метарлургия, химическа промишленост, фармацията, пекарните, леярните.

"800 милиона нов кредит, за да се дотира газът - кой ще го върне този кредит? При положение, че КЕВР вдига цената на 290 лв., измамниците играят търг на 320 лв. газ през гръцка фирма. Даваш 800 млн. лв. да купят нещо, което е с 30 лв. по-скъпо от тавана. С кое ще върнеш този кредит като той е на данъкоплатците, на бюджета? Това е два пъти колкото е АМ "Марица", все едно две "Марици" дадоха, все едно да бяхме достроили АМ "Хемус". Къде е, бе, за година и половина - покажете ни един километър магистрала. Няма обход на Хасково, няма обход на Пловдив, а заводите един по един спират", каза Борисов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


521
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
345
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До до 329И кое точно от управлението на "киролените" допринесе за инфлацията ? И какво е трябвало да направят, за да е като в еврозоната ?
344
8
 
6
 
! Отговори
българин преди 1 година
Багдатския крадец в действие.Този ли обирджия ще дава акъл?!
343
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно тоя да дава оценка е отвратително и гадно. Пък много лъже тоя човечец бе хора.Добре, че безвъзвратно е в миналото и надутите проценти от неговите соц агенции нямат нищо общо с действителността.
342
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен Не знам защо цените ви са такива високи, нямам понятие защо, но хората от северна България , са все прекарани и са по-зле от южната част, също и престъпността, наркоманията, бедността там е по-голяма.
341
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ти, ти уби България, прогони децата ни, държа ни 12 години най-бедни в Европа, подари газопровод за 3 милиарда на Путин, построен с наши пари, окраде ни с още толкова от некачествените ти магистрали и още и още и още. Махай се, скрии се , нагласта и лъжите ти намат граници.
340
0
 
4
 
! Отговори
до 343 преди 1 година
Къде точно в Шуменско цената е 250 лева на кубик, че да ида да им промам за 120 лева .
339
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До лалюАко Бойко и Цецо се махнат и водещото място в ГЕРБ, не се държи от Бойко, а извадят един добър политик начело, мислещ за страната и населението, може и да управляват!
338
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов и борисовчетата трябва да бъдат изчегъртани до корен
337
3
 
5
 
! Отговори
Димитровградчанин преди 1 година
Голяма манипулация. Не са сряли заради скъпия газ а за плануван от началото на годината ремонт. Последните години винаги август месец се пускат голяма част от работещите в отпуск и се прави текущ планов ремонт. Освободени са 28 души. Това са хора които напускат по собствено желание или се пенсионират. На 1000 души е нормално 28 на месец по различни причини да напуснат. Делянчо пак е излъгал Боку и фабриката за лъжи е в действие. Престанете отвращавате и симпатизантизантите си.
336
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До промяната 334 Е толкоз е.....Промяна батко....за аметка на това инфлацията стана 20 %
335
1
 
2
 
! Отговори
промяната преди 1 година
Аз питам да ми отговорят, те набиват минуси. Защо, не може ли да отговорите? ПП най много се хвърля, че ще оправи пенсиите. Е оправи ли ги, аз не знам, но един ми каза, че повишението е 5%.
334
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 342 в ШУменско са 220лв 0,8 кубика, т.е кубика е 250. Добре лииииЙЙЙЙ?
333
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Къде дървата са 300 лева кубика бе лъжльо? Баси тъ..пия манипулатор. Дървата у Хасковско са 85-95 лева.
332
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 336 Е сега според теб населението добре ли е. В коя реалност живеете
331
0
 
4
 
! Отговори
Работник преди 1 година
Като чета коментарите, не виждам един който нещо създава! Само наредени около баницата, биещи се за по-голямо парче....
330
4
 
7
 
! Отговори
Промяна преди 1 година
Искам да попитам какво получиха пенсионерите от промяната. Доколкото разбрах 10% повишение от които засега са им дали 5%, другите след два месеца може би. А поскъпването на основните стоки е 100%. Така че промяната да ги убива, че и защо са и пък. Нали се гради бъдещето!
329
5
 
7
 
! Отговори
Бащицата преди 1 година
България я убиха няколко човека, всички ги знаят кои са! Не говори за едно петънце управление от 5месеца, а си виж твоето 12 години назад!!! Докато пред хората показваш евроатлантическо лице на партията си, на заден план захлебвате, ТИ и няколко човека от ДПС, с каквото можете от изток,газ,петрол и т.н.! Като я убиха промяната България, защо не диверсифицира газовите доставки преди да те изметат от власт! А сега кво ще правим, като чувам изборните листи с този стария бардак и к...., НАКЪДЕ?
328
3
 
1
 
! Отговори
Кадаиъ преди 1 година
Нещо, нищо не казвате за Костя!
327
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Учуден Явно ти си един от глупаците, които извират, щом си учуден. Или просто не знаеш какво реално се случваше през герберското управление. Тези около герберската власт и на софрата,може и да са били добре и не са усещали какво се случва, защото не ги е засегнало, но населението не беше добре, определно! Това също е един от дефектите на тази партия и Боко, интересуваме се само от нашите кадри и порции и не правят планове за бъдещето развитие на страната
326
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 333 Пускай за умнокрасивите тогава ,живота стана Кандски стандарт нали