Кирил Петков: Докато Борисов управлява ГЕРБ, никаква коалиция с него

„Уж ужасна криза, а гръцката връзка ще бъде завършена“
Обновена: 13 авг 2022 12:50 | 13 авг 2022 12:46, Елка Василева
460
Кирил Петков: Докато Борисов управлява ГЕРБ, никаква коалиция с него
Снимка: архив, БГНЕС

Докато Борисов управлява ГЕРБ, ние не можем да направим каквато и да е коалиция с него. Това коментира пред журналисти Кирил Петков, съпредседател на „Продължаваме промяната“ . Пред „Дарик Радио“ той повтори тезата си, че Борисов трябва да се пенсионира и оттеглянето на Борисов от властта би било от полза за България и за ГЕРБ.

Още по темата
Пред журналисти Кирил Петков посочи, че би било много по-ценно да се види дали другите политически партии биха били толкова твърди като тях и да се видят какви ще са политиките на другите политически партии.

Да влизаме в дискусии и реторика с едно правителство, което ще е тук за месец и половина, няма смисъл, коментира Петков.

По думите му другото, което няма смисъл, е да се правят „алармистки“ изказвания по повод на служебното правителство, защото това не помага на хората да вземат истинските решения.

"Гръцката връзка нямала газ, а се оказа, че има 40 бара в тръбата. Ситуацията била много критична, но се оказва, че до първата седмица на септември се очаква да се довърши строителството. Гръцката връзка е факт, цената ще бъде 4 пъти по-евтина в нейните количества, да не се говори в общи фрази. До 19 август правителството трябва да реши дали купува седемте танкера. Цената на тези танкери беше 30 долара под цената на европейския пазар", заяви бившият премиер Кирил Петков.

Лидерът на "Продължаваме промяната" подчерта, че е работата на служебното правителство е да организира честни избори и "да не допусне хартиената бюлетина да се промъкне през задния вход".

Второто нещо е да продължат нашите стъпки и да предадат управлението след 2 октомври по най-добрия начин. Няма смисъл от медийни изяви от рода: Ужасна криза, пък се оказва, че след 3 седмици може да бъде завършена гръцката връзка, каза Петков.

Кирил Петков посочи, че когато става въпрос за "Демократична България" е ясно, че ПП и "Демократична България" ще бъдат в коалиция след изборите. Въпросът е в какъв формат да се явим на изборите, така че да имаме най-голям шанс за 121 народни представители в парламента, добави Петков и посочи, че е ясно какво става, когато не достигат четири народни представители.

Петков определи като поредно безумие отказът на ЦИК да назначи за шефове на РИК представители на "Продължаваме промяната". Вчера в съобщение от ПП информираха, че ще обжалват решението на ЦИК за избор на председатели на РИК.

Поредното безумие, когато най-голямата политическа партия няма правилно представителство, но това го очакваме, другото което виждаме, че в последните 30 дни има над 3500 статии срещу нас. Това е цяла индустрия, коментира Петков.

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


460
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
330
4
 
10
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
Кики Кривата уста вече е бита карта! Ще го държат, докато плюе и С'ере по ГЕРБ! За друго не могат да го използват! И докато все още е на хора да им се връзват на лъжите! И всичкото това е, защото Гешев не си е на мястото! Този отдавна си е за затвор!
329
1
 
9
 
! Отговори
Наглец преди 1 година
А и след като си назначихте ЦИК, и районните комисии са ваши, защо ревеш срещу хартиите ,бе? Защото софтуерът се фалшицира по-лесно ли! Измамници си дойдохте, и измамници си останахте! А Фелдфебелът Радев ви научи да не зачитате нито Конституция, нито законите на страната, нито някой да ви държи сметка за кражбите и лъжите ! А и готови още повече да ни забият теслата! Властта има се услади, увълчиха се и съвсем откачиха!
328
1
 
15
 
! Отговори
БАЧКАТОР преди 1 година
*** душицо, ти мислиш че ще ти дадем пак властта в ръцете ли? Много ще си тъжен на 2 октомври, заклевам се!
327
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Продажно,Маазно и Проосто-пълна картина на Прос100Киро!
326
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ий,продажник мръсен,кото ти видя противната мутра и ми се гади.Защо изобщо се показваш?Не те ли е срам от хората.Само мазохисти и комунисти ще гласуват за ПП и ДБ
325
0
 
14
 
! Отговори
ГербавкомунягаКостов преди 1 година
Кики ти дойде на власт благодарение на радевата цик с новите "честни' машинки.Пропиля си шанса, РАдев ще си избере нови хора този път.Ще видиш пак власт през крив макарон
324
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Главният"русофоб"във България,продажното тъпоглово Кирее е внесло по време на неговото"управление"руска газ на стойност 600-ШЕСТОТИН Милиона Евро,от тях 200-ДВЕСТА Милиона Евро или 30 Процента са отишли в неговите Лични посредници!Да ви е честита"промяната"
323
3
 
6
 
! Отговори
ХРИСТО БОЙКИКЕВ преди 1 година
ААААААААААААА ЗНАЧИ БОКО КАТО ДОЙДЕ ВРЕМЕТО ДА НЕ Е ШЕФ НА ГЕРБ И СИ СЛОЖИ УДОБНИТЕ БУШОНИ = ТОМИСЛАВ ДОНЧЕВ и ДАНИЕЛ МИТОВ === , ВЕЧЕ ЩЕ ПРАВИШ КОАЛИЦИИ С ГЕРБАВАТА МУТРЕННСКА ПАРТИЯ....КИРЕЕЕЕ , ЩО ЗА ИЗРРОД И НЕВЕСТУЛКА СИ ТИ БЕ КАНАДСКИ ОЛИГОФРЕННЕ ??
322
0
 
9
 
! Отговори
Не им вервам преди 1 година
Те така разправяха и за БСП
321
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахахаха сега видях по новините Киро без огромната охрана. Само един бодигард с него. Лелеее, сигурно е сложил бронирана жилетка и памперс щом ги няма другите 15 Гарда на НСО. Хахахахахаха
320
7
 
6
 
! Отговори
ПроСоТо преди 1 година
"Некои сили", чрез думите на Кирилчо Плъхчо намекват на Тиквата,че е време да се оттегли..А ако си отвори устата за далаверите,които е въртял и с краварите и "еврофакторите",го очаква съдба на тор за некоя нива /както се изрази един тук/..Болезнена ще е за него тая вътрешна борба:..-От една страна да остане жив,а от друга-да продължава да яха "жипката" и да бъде "нумеро уно"....Е,"Дум спиро,сперо!"..
319
0
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Кой си ти, лъжливото па*ля*чо, че да определяш кой ще е лидерът я на ГЕРБ, я на която и да е друга партия? Махай се от бг политическия хоризонт колкото може по-бързо, достатъчно поразии направи и се видя, че за нищо не ставаш. И на какво само ви учат в Харвард? Как да лъжите хората?
318
0
 
15
 
! Отговори
"Просто Киро&qu преди 1 година
Много просто. Освен доказан лъжец като Корни, кой друг ще иска ПП, докато канадеца, ококорения и културиста са начело
317
5
 
2
 
! Отговори
Диванен тулуп преди 1 година
До анонимен до 354 Бой.Да, Бойко Тиквата бе точният сатрап символизиращ края на Българската държава. Това е безспорно. безспорно е и това, че той ни даде признание, на нас "Диванните ту.лупи", че сме истинските борци срещу му, а не политически мошеници и интриганти като Киру, които стояха на сянка и сърфираха върху нашата победа. Победата е наша и ние, нема да я дадем, никому! Затва падна и Киру! Олигархията трябваше да запълни вакуума след Бойко,за да не дойде случен на неговото място;)))
316
9
 
3
 
! Отговори
магаревъд преди 1 година
Абе да не ви развалям купона ама "никаква коалиция с герб докато управлява бойкоборисов" е същото като "никаква коалиция с депесе докато управлява меди доганов". герб е бойкоборисов, точно както депесе е меди доганов. Стой далече от гербдепесе, имай дълъг политически живот!
315
2
 
16
 
! Отговори
анонимен до 354 Бой. преди 1 година
И с ирония и без ирония Бойко беше точния човек за България. Някой да е бил по-успешен от него?
314
9
 
1
 
! Отговори
Бойко Тиквата преди 1 година
Какво ли стане с гъзарчето Кирчу и любимата му Лена, ако Аз, цара слънце, който 12 годин ви управлявах, каа чи ша праа кокалиция с ПП без Лена и Киру?:))) Хм?:))) Кой е по -опитният политик? Кирчу Далаверката или аз, Патрон Кюлчев?;))) Хм? Ясно е, че съм Аз, Патрон Кюлчев, щото мога д априбирам в шкафчето, кюлчетата, но знаа, кога да дам!;))) Давам, когато требе и на който требе, затва 12 години, биха мъ, падах, ставах и аз биех и управлявах, доколкото мога. А Кирчу не удържа и 6 месеца;)))
313
1
 
20
 
! Отговори
анонимен преди 1 година
Дали в историята на България е имало по-мразени "политици" от Кирчо и Кокорчо? Много е съмнително !
312
0
 
19
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
Абе този пуяк няма ли да млъкне. Доведе държавата до фалит. Писна ми вече от такива като него дето дават само акъл и лъжат хората с промяна, която доведе до цени, които изпревариха увеличението на заплати и пенсии.
311
0
 
14
 
! Отговори
Ужас преди 1 година
Мислех , че вече е на топло за точенето на дьржавата - явно няма надежда нещо да се оправи