Кирил Петков: Докато Борисов управлява ГЕРБ, никаква коалиция с него

„Уж ужасна криза, а гръцката връзка ще бъде завършена“
Обновена: 13 авг 2022 12:50 | 13 авг 2022 12:46, Елка Василева
460
Кирил Петков: Докато Борисов управлява ГЕРБ, никаква коалиция с него
Снимка: архив, БГНЕС

Докато Борисов управлява ГЕРБ, ние не можем да направим каквато и да е коалиция с него. Това коментира пред журналисти Кирил Петков, съпредседател на „Продължаваме промяната“ . Пред „Дарик Радио“ той повтори тезата си, че Борисов трябва да се пенсионира и оттеглянето на Борисов от властта би било от полза за България и за ГЕРБ.

Още по темата
Пред журналисти Кирил Петков посочи, че би било много по-ценно да се види дали другите политически партии биха били толкова твърди като тях и да се видят какви ще са политиките на другите политически партии.

Да влизаме в дискусии и реторика с едно правителство, което ще е тук за месец и половина, няма смисъл, коментира Петков.

По думите му другото, което няма смисъл, е да се правят „алармистки“ изказвания по повод на служебното правителство, защото това не помага на хората да вземат истинските решения.

"Гръцката връзка нямала газ, а се оказа, че има 40 бара в тръбата. Ситуацията била много критична, но се оказва, че до първата седмица на септември се очаква да се довърши строителството. Гръцката връзка е факт, цената ще бъде 4 пъти по-евтина в нейните количества, да не се говори в общи фрази. До 19 август правителството трябва да реши дали купува седемте танкера. Цената на тези танкери беше 30 долара под цената на европейския пазар", заяви бившият премиер Кирил Петков.

Лидерът на "Продължаваме промяната" подчерта, че е работата на служебното правителство е да организира честни избори и "да не допусне хартиената бюлетина да се промъкне през задния вход".

Второто нещо е да продължат нашите стъпки и да предадат управлението след 2 октомври по най-добрия начин. Няма смисъл от медийни изяви от рода: Ужасна криза, пък се оказва, че след 3 седмици може да бъде завършена гръцката връзка, каза Петков.

Кирил Петков посочи, че когато става въпрос за "Демократична България" е ясно, че ПП и "Демократична България" ще бъдат в коалиция след изборите. Въпросът е в какъв формат да се явим на изборите, така че да имаме най-голям шанс за 121 народни представители в парламента, добави Петков и посочи, че е ясно какво става, когато не достигат четири народни представители.

Петков определи като поредно безумие отказът на ЦИК да назначи за шефове на РИК представители на "Продължаваме промяната". Вчера в съобщение от ПП информираха, че ще обжалват решението на ЦИК за избор на председатели на РИК.

Поредното безумие, когато най-голямата политическа партия няма правилно представителство, но това го очакваме, другото което виждаме, че в последните 30 дни има над 3500 статии срещу нас. Това е цяла индустрия, коментира Петков.

 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


460
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
230
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма такава наглост. Като на Петков.
229
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Целта на ГЕРБ е да гласуват колкото се може по-малко хора, за да имат тежест в парламента. На последните избори ГЕРБ-СДС имат 596456 гласа, а през 2009, когато ГЕРБ установиха режима си, те имаха 1678641, а СДС (Синята коалиция) имаха още 285662 гласа. Падението на мутpите е жестоко.
228
3
 
7
 
! Отговори
пуйката преди 1 година
Бойко оглавява партия с твърдо ядро,с кадри в почти всички общини на ключови позиции,които ще си гласуват въпреки ниската избирателна активност,но колко от гласувалите за ПП ще си повторят вота се не знае.За какво да гласувам след като ми е трудно дърва да си осигуря - едната фирма ги предлага с 30 лева по-ниско,но и двете имат от дъжд на вятър и засега съм наполовина зареден.С климатиците е три пъти по-евтино,но 10 дни през зимата,но при отклонение от стандартите им с 5% спират. Японски акъл,ха
227
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирчо Дон Три Волта е в абстинентна криза. На никой не му пука какво казва Киро.
226
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Капитана разби кораба в скалите ,защото не знаеше къде се намира през цялото време. Но на потъвне не спираше да обвинява Борисов в мафия, вместо да се извини и признае ,че е некадърен.
225
0
 
18
 
! Отговори
До 254 преди 1 година
Радев ги насади. Помните ли когато Радев каза, че ще се радва да има повече хора като Киро и Асен? Те излъгаха и Радев. Това са мошеници до мозъка на костите си.
224
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дори и САЩ вече не подкрепят Петков, заради провала с него, смениха Мустафа.
223
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
262 Само че хората от ГЕРБ, не те искат Киро, нито твоите кумове, шуробаджанаци, любовници, инфантили и папагали.
222
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аман, от този нещастни, пазарлъци, та пазарлъци. Понякога издава и заповеди. Само че, ни омръзна от теб просто Киро, вратата е там.
221
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Простотията на тоя е безкрайна кой ни го натресе този...
220
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Киро, ще си понесеш последствията за всичко.Кой е правил престъпления решават съда и прокуратурата. Ти кой си да казваш кой е правил престъпления? От Гугъл ли ги научи престъпленията? Нали стягахте списъци? Едно доказателство нямате. Ако съм на мястото на Борисов ще те осъдя на 200 г.затвор. Изкарай поне 1 доказателство или онемей, мошенико!
219
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирето се изцепи: "Докато Борисов управлява ГЕРБ, никаква коалиция с него" - ___ - да попитам наивно, ако Борисов спре да управлява ГЕРБ излиза, че може да направите коалиция с него!
218
3
 
13
 
! Отговори
В името на народа преди 1 година
Стига са ни управлявали евроатлантици, искащи еврозона,еврвалута,разтурване на валутния борд, гей бракове, паради, джендърия, превръщане на нашата територия в потенциално бойно поле, късане на връзките с най-богатата на ресурси страна в света, неясно защо наричани "диверсификация". Време е за родолюбци, които за Възродят България! Време е за тях!
217
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Борисов управлява ГЕРБ по волята на голяма част от българския народ, с която Киро просто не се съобразява, игнорира и се опитва да манипулира. Това не е нито демокрация, нито евроатлантизъм, политическо невежество и опит за диктат. Недай Боже, отново, Кирил Петков във властта.
216
1
 
14
 
! Отговори
Т.Шак преди 1 година
В резултат на кировщината един български торов завод спира работа и освобождава работниците заради високите цени на газа. Тези хора за ПП-та, ДБ-та и тем подобни евроатлантически леккета няма да гласуват. Аз съм солидарен с тях, а не с ЕС, а още по-малко пък с Украйна
215
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На мъже, които си боядисват косата не вярвам.
214
1
 
11
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Канадски ***
213
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тарикатите от фамилната порнопартия ПП си бяха поставили за цел, да разтурят ГЕРБ, да унижава Борисов и да си присвоят електората им. Такава бе заръката на червените олигарси към тях, които платиха преврата, с който дойдоха на власт най-надменните некадърници които България е имала. За за се задържат на власт те щедро обещаваха на чужди посолства всичко, което бе поискано от тях. Суверенът за тях е само маса наивници, която трябва да се лъже.
212
1
 
6
 
! Отговори
аз преди 1 година
Докато ще го слушаме бай ***?
211
2
 
18
 
! Отговори
:) преди 1 година
Този е толкова неграмотен че.сам не разбира колко е вреден.