Делян Добрев: Газът е скъп заради посредниците с дебели комисиони

Рашков "замитал" далаверите с газа, заради което ще води листа в Перник
Обновена: 23 авг 2022 21:18 | 23 авг 2022 21:15, Анисия Иванова
140

Най-виновни за газовата криза са от "Продължаваме промяната". Виновни са Кирил Петков и Асен Василев, защото те носиха отговорност за това управление, особено що се касае за сектор "Енергетика". Изглеждаше сякаш те вземат всички решения, енергийният министър беше в сянка, енергийните дружества изпълняват това, което те кажат. Те ни доведоха до газова криза. Не само, че газът е скъп, но го и нямаме. Това заяви бившият депутат от ГЕРБ-СДС Делян Добрев в ефира на "Денят ON AIR".

По думите му цените на синьото гориво са високи, защото Петков и Василев са вкарали посредници между България и производителите на газ.

"Тези посредници слагат дебели комисиони, които вероятно раздават и по офшорките на управляващите", подчерта той.

Според Добрев бившият министър на вътрешните работи Бойко Рашков е "замитал далаверите с газа", заради което от "Продължаваме промяната" са му предложили да бъде водач в листите на партията в Перник.

Още по темата

"До този момент служебният кабинет не намира правилни решения, а стъпва накриво", подчерта той. Бившият депутат осъди решението им да предоставят 800 млн. лева целева помощ на "Булгаргаз", тъй като според него "тези пари ще им стигнат само за два месеца с този начин на управление на държавната енергетика".

Добрев бе категоричен, че от месеци "Булгаргаз" е на командно дишане заради всички схеми с газа.

"Ако загубим един бъдещ арбитраж срещу "Газпром", ще трябва да платим газ, който не сме взели. Сумата по арбитража, с това, че вероятно ще се забави с няколко години, вероятно с лихвите ще стигне около 1 млрд. евро. Искът и крайната щета вероятно ще са 2 млрд. лева", прогнозира той пред Bulgaria ON AIR.

Добрев изрази надеждите си, че ако се стигне до подобно дело, Кирил Петков и Асен Василев "няма да са на някой топъл остров, а ще се явят да защитят интересите на страната".

"На България не ѝ достига газ и с тези 7 танкера. На нас ни трябват 14 до края на месец април. Тези танкери са по 1 млн. мегаватчаса, а нашият недостиг през декември ще достига 2,8 млн. мегаватчаса", каза той по отношение на решението на служебния кабинет да закупи само 1 от договорените 7 танкера с втечнен газ от САЩ.

Добрев обобщи, че за да бъде гарантиран евтин газ за България, "не трябва да се кълнем в един или друг доставчик, а да проведем прозрачна процедура за дългосрочен договор, заради което доставчикът ще ни направи отстъпка".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


140
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
5
 
11
 
! Отговори
Големио строител преди 1 година
Баце нема ли да иде у Бизнес парка да им обясни,че се е наводнило метрото,защото Киро е виновен?Или Станишев!Така се оправдава все той,а ако не е той пуска слуги като е тоя!
30
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
СИСТЕМАТА Е ТАКАВА,ЧЕ СТОЙНОСТНИТЕ ХОРА СЕ ИЗБУТВАТ ОТ НЕКАДЪРНИ НАХАЛНИЦИ.НЕРДЕ ДЕБЕЛЯНОВЦИ-ДОБРЕВ,ПЕЕВСКИ,БУЦИ,,,,НЕРДЕ ПРОФ.ИВО ХРИСТОВ ПРИМЕРНО.
29
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стига се лигавихте, а направо кажете имената на посредниците! Китай стана световна сила,когато приключи с корупционните практики с показни разстрели на стадионите. Време е и тук така..
28
5
 
10
 
! Отговори
Деляне??? преди 1 година
Посредникът е ТЪРГОВЕЦ!!!! Съвсем нормален субект в пазарната икономика!!! Ако той (посредникът) ти намери и продава продукт по-евтино от обичайния ти доставчик, той лош ли е или всички са доволни??? Аман от опорки!
27
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Здравейте приятели, искам да ви разкажа историята на маникюристката Олена от Буча. Една сутрин Олена станала, изпила си кафето и излязла да разходи кучето. Докатао разхождала кучето на алеята с труповете между труповете и изведнъж се загледава в маникюра на един от труповете и видяла, че това всъщност е маникюра на нейна клиентка който самата тя е правила. Приятели, след като научих тази история повече не мога да ползвам руска газ напоена с кръвта на жертвите от Буча.
26
14
 
0
 
! Отговори
Българска майка преди 1 година
По-добре скъпа газ и децата ми да студуват, да се разболяват и да умират от болести, откокото да ползвам руска газ напоена с кръвта на дечицата от Буча.
25
0
 
4
 
! Отговори
Аз преди 1 година
До Американ 24Вчера беше в "Още от деня" по Канал 1 и показва някакви фактури, както и назова 2 фирми посредници ако помня правилно. Може да го видите в канала на 'Българска Национална Телевизия БНТ' в Ютуб от вчера, качено е.
24
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руският газ не е синьо гориво. Руският газ е червен. Кръвта на мъртвите деца от Буча е червена. Руският газ е червен и съсирен. Руският газ е червена отрова, която ни карат да пием и да не питаме. Докато децата на Буча ни гледат отгоре с безкръвните си посинели лица. Руският газ е червен.
23
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Без посредници на борсата вече стигна 3000$. Честито на европейците.
22
1
 
2
 
! Отговори
До 23 преди 1 година
Ако са руски, за 2 месеца ще направим терминал, може и 2...
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Глобален бой за танкери с втечнена газ.
20
4
 
7
 
! Отговори
БАЙДЪН ГИ ХВАНА.. преди 1 година
КИРО, АСЕН и НИНОВА - 6 МЕСЕЦА ФИНАНСИРАХА ВОЙНАТА НА ПУТИН, КАТО МУ ПЛАЩА А ПРЕЗ ПОСРЕДНИЦИТЕ 30 % ПОВЕЧЕ ПАРИ, ОТКОЛКОТО БЕШЕ ПО ДОГОВОРА........ ОТДЕЛНО СА МУ ПРИГОТВИЛИ 1 100 000 000 евро, като неустойка при арбитража...... ....... БАЙДЪН ГИ ХВАНА-И УВОЛНИ КИРО И АСЕН.....
19
7
 
6
 
! Отговори
Американ преди 1 година
Без да се кажат кои са тези посредници и какви са "дебелите комисионни" това изказване на тоя Делян Добрев е обикновена заблуда и клевета. Не че Кирче и Кокорче за цвете за мирисане, но да бъдем реални.
18
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бойко Борисов е привтел с Владимир Путин!! Кучченце му подари. Бойко ще оправи нещата. Само трябва да го върнем да управлява България!
17
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За толкоз дни в управлението ПП нямат хиляди мотивирани сигнала до прокуратурата, за разкриване на схеми от модела Борисов. Причината е че просто искат да ги контролират. Дори няма и логични и дълбоки журналистически разследвания, щото няма и такива журналисти вече. По удобно е платената пропаганда и интриги от службите, раздувани по платени медий. А то останаха ли други. Важно е бизнеса да върви, нищо че бъдещето е продадено и предадено ПП.
16
4
 
7
 
! Отговори
Кумгейт преди 1 година
Д.Добрев е човекът който назначи всички стринки, свекърви и баджанаци в администрацията в Хасково. Човекът който набута своя фирма за да смени едни тротоарчета в Хасково за едни милиончета.
15
4
 
7
 
! Отговори
аааа преди 1 година
На човек, който живее под наем в апартамента на майка си и кара държавата да му плаща наема, няма как да имам вяра !
14
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Единствено съюз с Русия ще ни спаси от тая криза с газа, която забърка Киро Харварда!!
13
3
 
2
 
! Отговори
ТЪЙ ТЪЙ преди 1 година
ТИ СИ ЗАПОЗНАТ С ТЕЗИ РАБОТИ.ПЛАТИХТЕ МИЛИАРДИ НА пУТИН ЗА ГАЗОПРОВОД,КОЙТО НЯМА ОТБИВКА ЗА НАС.
12
2
 
3
 
! Отговори
:):)Кумгейтър преди 1 година
Кажи Куме всички от Родата ли в Хасково са на ръководни постове и лапат Рушвети?Ти Деляне, май комисионните добре ги разбираш