Кирил Петков и Асен Василев: Един от двама ни ще е премиер, ако спечелим изборите

"Даже Тодор Живков не си е позволявал да концентрира толкова много власт като президентска република"
Обновена: 26 авг 2022 20:20 | 26 авг 2022 20:20, Красимир Ангелов
400
Кирил Петков и Асен Василев: Един от двама ни ще е премиер, ако спечелим изборите
Снимка: БГНЕС

"Един от двама ни ще е премиер, ако спечелим изборите", заяви бившият премиер Кирил Петков, който заедно с Асен Василев говори в студиото на "Още от деня" по БНТ.

Петков уточни, че кой точно ще оглави правителството, ще решат двамата помежду си, защото си имат взаимно доверие.

Бившият вицепремиер Асен Василев коментира предложения от Слави Трифонов референдум за президентска република. "Слави Трифонов досега е инициирал три референдума и резултатът е никакъв", каза Василев.

"Даже Тодор Живков не си е позволявал да концентрира толкова много власт като президентска република, а е запазил България като парламентарна република", допълни още Василев.

"Слави Трифонов спечели няколко избора, разруши няколко правителства, разруши няколко парламента. Този човек е човек от прехода", заяви от своя страна Кирил Петков. Според бившия премиер Слави Трифонов е бил "троянски кон" в предходното правителство.

Двамата лидери на "Продължаваме промяната" коментираха тежкия инцидент от четвъртък сутрин, при който двама полицаи загинаха в Бургас, в опит да спрат автобус с нелегални мигранти.

Още по темата
"Те дадоха живота си за сигурността на всички ни, никой политик не трябва да използва тази трагедия за политически цели", категоричен бе Кирил Петков.

"Нашето правителство направи първа стъпка на "Капитан Андреево" - най-големия пункт на българската граница беше завзет от една частна фирма. Години наред беше един корупционен канал - не само за хора и мигранти, но и за плодове и зеленчуци, които бяха с високи нива на пестициди и реално тровеха децата на България. Оградата по границата бе инвестиция на ГЕРБ за стотици милиони левове, която бе компрометирана толкова лесно. Ако средствата на данъкоплатците се използваха по-правилно, щяхме да имаме по-добра ограда. И смятаме да го правим след 2 октомври. И по наше време имаше огромна миграционна вълна - от Украйна и ние се справихме, така че да няма безредици, майки с деца по гарите", посочи още бившият премиер.

Асен Василев пък отново коментира скандалите, които се вихрят у нас, като посочи, че със седемте танкера, договорени от тяхното правителство, се покриват напълно всички топлофикации и всички битови потребители на газ. По думите му за двата оставащи дни на правителството тогава са успели да договорят двата слота за доставката на втечнения газ.

"Всеки ден си изпращаме заявката към "Газпром", на следващия ден получаваме нула. Ние си искаме газа и не го получаваме. Правим плащането към "Газпромбанк" и те ни го връщат. Ако служебният кабинет е спрял да подава заявките, това вече ни поставя нас в неизпълнение на договора, но докато ние бяхме на власт всеки ден си подавахме заявките, за да сме напълно в изпълнение на договора", обясни Асен Василев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


400
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
2
 
26
 
! Отговори
Нео преди 1 година
В държява пълна с балъци, най-големият лъжец става премиер!
37
3
 
24
 
! Отговори
Некадърник преди 1 година
Искат пак власта да цоцат комисиони от газ и нефт , некъдурника кокорчо си въобразява , че от България може да се краде по 8 милиарда на година , той открадна 4 , но резултата е 17 процента инфлация
36
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българите да не са хамави да гласуват пак за вас?
35
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама и нагли бре, отивате директно при бай Ставри, без вазелин....
34
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
само ако обещаете ,че тоя път ще изплющите Ленчето,а няма само да я щипете
33
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кокорчо за 6-7 месеца се накла като глиган,не се ли оядохте бре серсеми?
32
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ГЕРБ-ДПС ще управляват България следващите 50 години!! ФАКТ!
31
5
 
25
 
! Отговори
Истукан преди 1 година
Ще спечелите изборите, ама друг път. След кризата, която предизвикахте, правителство няма да има никога. Чува се за президентска република. Няма друг изход от кризата.
30
4
 
35
 
! Отговори
Майора преди 1 година
Чао Харвардски мошеници , нищо добро не направихте за страната , освен за себе си! Двуцифрена инфлация , тройни цени навсякъде ,20млд лв заеми за седем месеца, превеждане на 800000лв в ошфорка в Дубай , получаване на руска газ с 30% повече о комисионната в ошфорка на Василев , превръщане МВР в политическа бухалка , закриване на спец звената в интерес на олигарсите! Отивайте си откъдето сте дошли! Управлението не е детска градина!
29
3
 
40
 
! Отговори
Некадърници преди 1 година
Тия крадливи мошеници ще станат премиери на куково лято
28
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прави впечатление че всички " национални телевизии " канят почти само от ПП,ДБ и БСП без да се зададе поне един недобен въпрос голям слугинаж при тиквата еше същото подготвени въпрос и отговори
27
25
 
6
 
! Отговори
Така е преди 1 година
До 20. И хората около мен така, ще гласуват за ПП или ДБ.
26
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Всеки ден си изпращаме заявката към "Газпром", на следващия ден получаваме нула." ФАКТ! АБСОЛЮТЕН ФАКТ! MAAMУ CTAPA, всички фирми на ГЕРБ са такива - кухи, корумпирани, лъжат, и свързани с Русия!!! И лъжат, лъжат, и пак лъжат! Лавров излъга че няма да напада Украйна - нападна я!!! Фирмите на Бойко Борисов излъгаха че ще плащат на работниците - не плащат!!! МАФИОТИ-ФАРАОНИ-ПИРАМИДАЛНИ СТРУКТУРИ ДА ГНИЕТЕ В АДА ДАНО, АМИН!!!
25
3
 
21
 
! Отговори
Асан преди 1 година
На китарата Киро Жабата и Лена мецата :)))
24
5
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Абе наглеци,вие с добро няма ли да си ходите или искате да стигнете до шамарите?
23
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е никой не ви иска за премиери.. как ще спечелите?? И вие сте комунисти. няма значение дали кафеви или червени.
22
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 20 АнонименВероятно всички около теб не стават за нищо, затова гласуват за тези истЕнски лъжци
21
2
 
34
 
! Отговори
абе преди 1 година
кире , къде е четири пъти по евтиния газ и къв беше оня кран дет върте ?
20
22
 
8
 
! Отговори
Реалист преди 1 година
До 25. И ац никога не съм гласувал за ПП, но този път ме спечелиха.
19
15
 
5
 
! Отговори
венци преди 1 година
коалиция газпром вън.в 15-ти глух коловоз